Založ si blog

Vedieť viac 6. – Trpko-smutný blog darcu krvi, teda bývalého. . .

„Pije vám krv“ táto vláda  –  s kecami o tom, ako máme šetriť u seba na elektrine a teple, s rozdávaním kadečoho Ukrajine, s prudkým rastom našich životných nákladov bez kompenzácií v podobe zvýšenia platov?

 

Možno to bude nový spôsob darcovstva krvi, keď naštvú tých, ktorí doteraz chodili nezištne krv darovať. 

Lebo neviem, či nepochopili, že nás môžu naštvať tým správaním bez úcty, bez ohľadov, bez čo i len bazálnej snahy o čestnosť. S predstavou, že nás majú za dojné kravy, alebo za otrokov, a že nám môžu naveliť čo im len napadne, a zaobchádzať s nami akokoľvek.

Čo na to slušne povedať?

Nuž, nie sme všetci sprostí – niektorí sme si i svoje diplomové či iné práce napísali sami.

 

Dnes pár slov o jednom – už naštvanom, a úplne oprávnene naštvanom – darcovi krvi. Teda bývalom darcovi odteraz.

Pomenoval otvorene svoju skúsenosť so spravodlivosťou na slovenský spôsob.

https://blog.sme.sk/jan/spolocnost/62-odberoch-koncim-dobrovolnym-darovanim-krvi-vseobecna-zdravotna-odmieta-otcovi-preplatit-liecbu?fbclid=IwAR2rVFufJx1R3vDVjcsYjC8cHMElRABbtRKu431k7Jdp8P0R4Ve5z1cllJw

Nie, nežiada si žiadnu mimoriadnu starostlivosť za svojich 62 dobrovoľných – to znamená beznáročných, len zo súcitu voči iným ľuďom uskutočnených – odberov krvi, ktoré doteraz podstúpil. Píše o zdravotnej starostlivosti – presnejšie skôr nestarostlivosti – ktorú tento štát poskytol jeho otcovi.

Zhrňme to jednou vetou, ktorú napísal v úvode svojho blogu:

Žijeme v krajine, kde ak človek 40 rokov zamestnaný a odvádzajúci si odvody dostane vážny zdravotný problém, má smolu.

 

Zdá sa vám to v poriadku? Ľuďom, ktorí do sociálneho či zdravotného systému tejto krajiny neprispeli ničím, dávame hojne. Ukrajincom niektorým u nás i po vyše 500 eur vyplácame. Nelegálnym migrantom ideme budovať stanové mestečká namiesto legislatívne správneho postupu ich vrátenia cez hranice do krajiny, z ktorej k nám cez hranice nelegálne prechádzajú.

Nuž, ak tu niekto príde žiadať o pomoc, dajme mu chleba a teplý čaj, aj oblečenie zo zbierky charity, ak prichádza legálne. Ale určite nie sumu, ktoré je o dosť vyššia ako to, čo u nás dostávajú niektorí dôchodcovia po desaťročiach poctivej práce.

Ak k nám niekto prichádza nelegálne, som proti akejkoľvek pomoci takým ľuďom, pretože nemienim podporovať trestnú činnosť. A nelegálna migrácia je trestný čin. 

 

Takže malá právna rada ako bonus:

Trestnej činnosti sa nesmieme iba tak prizerať – ak ju vidíme, musíme ju ako správni občania nahlásiť.

Ak tu niekto chce budovať stanové mestá pre nelegálnych migrantov, treba na neho podať trestné oznámenie za napomáhanie trestnej činnosti a jej páchateľom. Ak ide o takéto konanie vo veľkom, potom ide zrejme o organizovanú skupinu – a tak to trestné oznámenie adresujte rovno generálnemu prokurátorovi. 

 

Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005954x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie