Založ si blog

Kvapky krvi 10. – Utýraný. . .

Za poctivú prácu s poctivým platením poistných odvodov si môžeme zaistiť dôstojný život a dôstojnú starobu. Alebo nie, ak nám štát berie priveľa.

Začnem dôchodkovým systémom, lebo chcem aby ste si uvedomili, že sa môžeme mať rôzne, a ako rôzne.

Sú krajiny ako Chile či Čína, kde odchodový dôchodkový vek je o hodne nižší ako 60 rokov.

Poučný je aj článok v linku, ktorý ukazuje ako sú na tom napríklad Taliani

https://www.trend.sk/financie/penzie-kratko-pred-sedemdesiatkou-politici-zachranuju-dochodkove-systemy-ludia-su-strese/6

V krajine je základný vek odchodu do dôchodku stanovený na 67 rokov s podmienkou, že minimálna doba poistenia je aspoň 20 rokov. Pre rok 2023 však platí aj kvóta, podľa ktorej môžu do penzie odísť ľudia v 62 rokoch, ak do systému prispievali najmenej 41 rokov. Priemerná výška penzie vlani zodpovedala zhruba 1 200 eurám mesačne. Podľa údajov z roku 2020 poberalo asi 10 percent talianskych dôchodcov penziu prevyšujúcu 2 580 eur.

Čiže žiadne strhávanie % z dôchodku ako na Slovensku, ak po 40 odpracovaných rokoch chcete ísť na dôchodok. Lebo ste pre štát odviedli pri 40 odpracovaných rokoch už toľko, že je hanba takému štátu, ktorý sa snaží tých ľudí ešte o čosi oberať. Oplatí sa nám pracovať a dávať do systému na svoj dôchodok?  Mnohým z nás by sa oveľa viac oplatilo pracovať na dochodok spôsobom ukladania na vlastný dôchodkový účet, z ktorého by následne čerpali na dôchodku, ako poctivo dávať do solidárneho systému, v ktorom doslova dotujeme pohodlný život špekulantov a lajdákov. U nás sa systém odvodov stal bremenom na krku pre poctivo pracujúcich vzdelaných ľudí, ktorí nielenže nemajú kvalitne zaplatenú odbornú prácu, ale i čoraz viac  solidarizujú cez dôchodkový systém a čoraz viac doplácajú na solidaritu s ľuďmi, ktorí sa nevzdelávajú, nepracujú a špekulujú.

Pozrite sa, ako sú na tom Maďari

https://www.trend.sk/financie/penzie-kratko-pred-sedemdesiatkou-politici-zachranuju-dochodkove-systemy-ludia-su-strese/5

Maďarsko: Penzie vyššie o 15 percent

Na zamestnancov, ktorí v Maďarsku poberajú priemernú mzdu, čaká dôchodok na úrovni 94 percent výplaty. Od januára 2023 sú starobné dôchodky zvýšené o 15 percent, pričom pôvodne to malo byť o 5,2 percenta. Predseda vlády Viktor Orbán (na snímke) pritom argumentoval vysokou infláciou a zachovaním dôstojnej hodnoty penzií. Vláda okrem toho poskytne penzistom aj 13. dôchodok a pomôže v zachovaní nižších cien energií, avizoval minister financií Mihály Varga. Muži odchádzajú do penzie vo veku 64,4 roka, ženy v 62 rokoch. Maďari okrem 13. dôchodku tiež dostávajú daňový bonus vo výške 80-tisíc forintov (218 eur).

Nuž, ako vidíme aj dôchodkové systémy môžu byť rôzne – a mali by sme o nich otvorene hovoriť. Mali by sa ozvať tí, ktorí poctivo pracujú – lebo mlčať znamená v tomto prípade čoraz viac doplácať na lajdákov a špekulantov. Myslím, že by sme mali v spoločnosti otvorene začať hovoriť o celom tom systéme pomoci a solidarity, ktorý sa nám zvrhol  – a máme v ňom ľudí, ktorí sú ako ťažné kone, po celý život poctivo drú, a majú robiť čoraz dlhšie a pričom počúvajú dookola kecy, ako majú čoraz viac solidarizovať.  A potom v ňom máme ľudí, ktorí sú ako kone pre parádu, iba spokojne berú z hotového, tiež celoživotne. Nepotrebujú si vyrobiť na dôchodok, lebo ich uživíme pohodlne aj tak.

 

Možno niektorí z vás už pochopili, že okolo mňa v tejto chvíli šľahajú dračie plamene. Veru áno, a o chvíľu pochopíte, že prečo.

Človek si povie, že tí dlhodobo nepracujúci ľudia by mali aspoň riadne vychovať svoje deti, keď majú toľko času – ale nie. Pozrite sa tu – toto bolo dnes na fb

zúfalý príspevok

PROSIM O MAXIMALNE ZDIELANIE -NECH KAZDY VIDI CO SA TU DEJE!!!!

VIEME VSETKO AKO LUDIA??? VLADA NA SK SI NA SMIECH!!! NEROBIS NIC NA POMOC TYMTO UBOHYM TVOROM!!!!!!!!!

VYZYVAM MEDIA!!! SPRAVITE -POHNETE S NIECIM??? CI SA TREBA LEN PRIZERAT!

ALE LEN MIZIVE MINIMUM VIE ZACHRANOVAT TAKETO MRAVCEKY Z OSADY???????

VIEME SA ZOBRAT A PROTESTOVAT??? CELE AUTOBUSY?

TAK SA PYTAM KTO A KEDY NAROBI PORIADOK V OSADACH NECH TAKETO BABATKA V OSADACH V UKRUTNYCH BOLESTIACH NEUMIERAJU !!!!!

TENTO KRASNY DROBCEK CO KOMU UROBIL ZE SI Z NEHO OSADNICKI HARANTI SPRAVILI HRACKU!!! OBUCHALI HO O ZEM!!!PREREZALI MU NOZICKY ODCVAKLI JEMNE NECHTIKY NA NOHACH A SPOSOBILI UKRUTNU BOLEST AZ VYKRVACAL V BOLESTIACH!

 

A ja sa pýtam s autorkou príspevku verejne a otvorene –

TENTO KRASNY DROBCEK CO KOMU UROBIL ZE SI Z NEHO OSADNICKI HARANTI SPRAVILI HRACKU!!! OBUCHALI HO O ZEM!!!PREREZALI MU NOZICKY ODCVAKLI JEMNE NECHTIKY NA NOHACH A SPOSOBILI UKRUTNU BOLEST AZ VYKRVACAL V BOLESTIACH!

Požiadala som autorku fotky a textu o informáciu, kde sa to stalo – vraj na Luníku IX.

 

Tak si pozrite, ľudia, čo žiada od štátu Amnesty International

kontrolované nastavenie školských obvodov, prevencia ‚bieleho odlivu‘

https://www.amnesty.sk/novela-skolskeho-zakona-ignoruje-ze-desiatky-tisic-romskych-deti-su-v-dosledku-segregacie-uvaznene-v-bludnom-kruhu-chudoby-a-vyclenovania/

Krucinál, kde ste Amnesty International? Predstavte si, najlepší liek na chudobu je práca rodiča – navrhujem, aby sme na štátom dotované miesta, ktoré v súčasnosti obsadzujú zahraniční robotníci, bezodkladne zaradili našich dlhodobo nezamestnaných občanov. Poznám dosť Rómov, ktorí žijú usporiadane a vyčleňovaní nie sú. Ak hovoríte o vyčleňovaní sa od ľudí z osád, asi by sa mali zamyslieť nad svojim spôsobom života – lebo nie farba pleti, ale spôsob života je dôvod, kvôli ktorému sa im ľudia radšej vyhnú.

A nože poďme verejne diskutovať o tom, či majú sedieť povinne naše deti v škole s deťmi, ktoré vystrájajú toto. Ktoré brutálne utýrajú zvieratko bez akýchkoľvek zábran. Či ich majú vychovávať a socializovať povinne v školách naše deti namiesto ich doma sa povaľujúcich rodičov. Povedzte verejne do očí tým ľuďom, ktorí žijú v blízkosti osád a ich deti denne cestujú do škôl do mesta, že ich deti nesmú cestovať a musia sa povinne vzdelávať v mieste bydliska.

Je mi jedno, akej farby a etnika je kto z nás. Chcem, aby každý šiel poctivo pracovať na svoju rodinu a riadne vychovával svoje deti. A ak rodič vychová spratkov, ktorí brutálne utýrajú zvieratko, potom aby bol za zanedbanie výchovy svojich detí súdený a aj odsúdený – bez ohľadu na farbu pleti a etnikum.

 

 

Elena

 

P. S.. https://www.ta3.com/clanok/260471/nehadzme-temy-udskeho-pristupu-ku-zvieratam-na-vedajsiu-koaj-hovori-pravnicka-stanova

„Moderná demokratická krajina by mala prestať hádzať tému humánneho správania sa k živým a cítiacim bytostiam na vedľajšiu koľaj,“ upozornila právnička z Iniciatívy Zvierací ombudsman Zuzana Stanová, ktorá je za svoje aktivity nominovaná na cenu Krištáľové krídlo. 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937845x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie