Založ si blog

Kráčam 9. – Hlavne, že sa dbá na práva páchateľov. ..

Veta, ktorú treba vyšiť na štátnu zástavu Slovenska:

„Hlavne, že sa dbá na práva páchateľov.“

Hlboká a smutná pravda o Slovensku, a o jeho prístupe k spravodlivosti pre obete a pre páchateľov.

 

Povedala ju včera zúfalá Kristína,  a dodala, ako píše článok v linku popisujúci detaily toho hrozného príbehu  (nájdete celý príbeh v tom článku, ja popis násilia  neposkytujem ani v mojich odborných textoch z úcty k obetiam)

https://www.cas.sk/clanok/2815653/andreu-39-mal-macetou-zabit-stalker-jan-detaily-ako-z-hororu-tvrde-obvinenia-rodiny-voci-statu/2/:

Včera jeden psychopat, brutálne zavraždil moju sestru, keď šla ráno do práce. Trápil ju a moju rodinu viac ako dva roky. Dvaja krásni, šikovní a slušní chlapci prišli o maminku. Švagor prišiel o manželku. Moji rodičia prišli o dcéru. Ja som prišla o sestru. Slovensko prišlo o slušného občana. Prečo?“

 

Stolkovanie vypovedá o človeku toľko, že už nič iné mi o sebe nemusí prezrádzať. 

Pravdivosť týchto slov potvrdzuje prípad, ktorý sa stal včera.

Bohužiaľ, prišli o mamu dvaja chlapci, rodina o milovanú manželku, dcéru a sestru. Ona sama prišla brutálnym spôsobom o život. Po dlhodobom dovolávaní sa pomoci zo strany štátu formou trestných oznámení. A cvok, ktorý ju obťažoval, spokojne chodil ulicami našich miest akoby sa nechumelilo, plánoval vraždu a psychiater si zapisoval do záznamov, aký je to v pohode chlapík.

Označujem ako vinných verejne aj jeho príbuzných, lebo určite videli čo stvára a že ani po liečbe sa situácia neupokojila, mali si ho pozorne všímať. Určite by zistili, že ich nevydarený príbuzný plánuje niečo zlé a signalizovať psychiatrovi, že potrebuje ísť späť na psychiatriu.

Skutočne ma zaujíma viac detailov o páchateľovi – pracoval ten človek niekde, alebo sa iba doma povaľoval a žil „na dajkách“? Tak ako to bolo – kým on obťažoval tú pani a pripravoval vraždu, skladali sme sa mu našou drinou na jeho pohodlný život nezamestnaného? Alebo ho s diagnózou invalidizovali? No potom je namieste otázka, či sa takýto človek mal potĺkať ulicami. Vlastne táto otázka je namieste v každom prípade – a mal by nám na ňu odpovedať psychiater, ktorý ho prepustil z liečby. 

Skutočne sa majú prechádzať ulicami ľudia, ktorí chvíľu sú nepríčetní (to keď niečo vystroja), potom sú zasa príčetní (to keď majú vyliezť z liečebne) a potom zasa nepríčetní (keď vystroja ďalšiu hroznú vec). 

Chudák páchateľ má práva dôsledne chránené, a tak sa pri troche smoly na jeho pohodlný život budeme skladať ešte desiatky rokov. Konanie vo veci sa môže vliecť roky, a drahý páchateľ so svojim právnikom  i s justíciou môže obete retraumatizovať znovu a znovu. A keď si predstavím ich celoživotnú bolesť z tej hroznej straty – je mi nanič.

Doparoma, kde sa to v tejto spoločnosti tak poplietlo, že sme začali ochraňovať práva páchateľov namiesto práv obetí, a na úkor ich práv?

 

Hej, kebyže rozhodujem o rozsudkoch ja, u mnohých páchateľov by som im do cely dala jedlo a vodu na tri dni, a kľúč by som zahodila.

 

Elena

 

 

 

 

Spravodlivo 2. – Vyzvime českú vládu, aby sa nám verejne ospravedlnila za správanie svojej ministerky

09.05.2024

Cedulička o zákaze vstupu Slovákom a dezolátom, s ktorou sa nafotila česká ministerka obrany Černochová so svojim terajším poradcom Naďom, je skutočne výčinom ťažko slušne pomenovateľným. Ona sama sa údajne vyjadrila k incidentu, že https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/07/slovakom-a-dezole-vstup-zakazany-uz-aj-v-cesku-skandal-cernochej-a-nada-graduje tak, že tú ceduľku [...]

Spravodlivo 1. – Som za to, aby sme Naďovi odňali slovenské občianstvo

09.05.2024

Ten hňup napáchal Slovensku toľko škôd, že keby sme ho verejne v Dunaji topili, tak by to bolo málo za to, čo nám povystrájal. To urobiť síce nemôžeme, ale odňať slovenské občianstvo by sme mu mali. Nejdem tu všetko menovať, to by bolo nadlho. Výsledky jeho šalabachtrovania budeme na svojej životnej úrovni cítiť ešte dlho všetci – veď len nový [...]

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,867
Celková čítanosť: 9048571x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív