Založ si blog

V mene Loly 6. – Mladá rodina sa nepremyslene vybrala na výlet. . .

Veľmi nepremyslene šla na výlet rodinka s polročným dieťaťom. Veru, ktože by už šiel výletovať do okolia Rudňan?!!!

Lebo OSADA. A OSADNÍCI.

Autá idúce po riadnej štátnej ceste boli poškodené deťmi z osady. Článok v linku popisuje zúfalé vyjadrenia ľudí žijúcich a cestujúcich v okolí Rudňan

https://kosice.zoznam.sk/video-skandal-vylet-sa-razom-zmenil-na-hrozu-do-rodiny-hadzali-kamene-policajti-nechceli-konat/

Na miesto činu zavolali samozrejme policajnú hliadku a oznámili im útok, ktorý mali natočený aj na kamere. Na video zázname má byť zreteľne vidieť aj tváre páchateľov. Polícia im po vysvetlení situácie údajne oznámila, že nebude vykonávať identifikáciu páchateľov, pretože obyvatelia osady sú nebezpeční a mohlo by dôjsť k zraneniu príslušníkov polície. 

Odporučili im podať trestné oznámenie na Policajnom oddelení v Markušovciach.

Vodič aj druhýkrát žiadal políciu o okamžitú identifikáciu a riešenie situácie, nakoľko mal k dispozícii aj kamerový záznam. Policajt mu ale údajne povedal, že nemajú k dispozícii dostatok prostriedkov a posíl, ktoré by vedeli nastoliť poriadok a identifikovať páchateľov.

 

Človeku sa nechce ani veriť, že v 21. storočí musíme riešiť takéto veci – že štát nedokáže vymôcť od podaktorých rodičov zodpovednú starostlivosť o ich potomstvo. Vychovávajú spratkov, o ktorých sa riadne nestarajú a sú pre spoločnosť nielen záťažou ekonomickou, ale aj priamo svojim správaním ohrozujú spoluobčanov.

Ekonomická záťaž je to vypočítateľná –  aj keď sa snažia niektorí ekonómovia bagatelizovať, že na dávky nedávame až toľko veľa peňazí, v skutočnosti je potrebné zohľadniť aj všetky ostatné vynakladané výdavky – aj prídavky deťom, výdavky na zdravotnú a sociálnu starostlivosť, vzdelávanie a iné služby – ako napríklad pobyt v base pre mnohonásobných recidivistov.

Ak sa rodič nedokáže o svoje potomstvo riadne starať, lebo nepracuje a peniaze poskytované štátom preflákne, tak deti môžu putovať do štátnych centier, kde na jedno dieťa vynaložíme sumu vyše 20 000 eur ročne (ako mi v odpovedi na moju žiadosť o informáciu v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám poskytli vyrozumenie z ústredia štátnej inštitúcie). Predstavme si, že z nejakej rodiny sa zoberie len 5 detí, no je to riadna suma, ktorou sa naskladáme niektorým rodinám na ich nezodpovedný sexuálny život. Porovnajte to so sumou, ktorú dostane za rok ako finančnú pomoc dieťa zodpovedne sa vysokoškolsky vzdelávajúce. Tak zaplačete nad týmto pochybným solidárnym systémom.

A naša drahá vláda už oznámila prilepšenie o 100 eur na dieťa v auguste – ale samozrejme len nepracujúcim rodičom a náhradným rodičom prilepšia…

 

Pokračovanie príbehu z Rudňan je varovné.

Na Policajné oddelenie v Markušovciach podali trestné oznámenie na páchateľov. Polícia im údajne povedala, že identifikácia bude zložitá a trestnoprávna zodpovednosť maloletých je minimálna, respektíve žiadna a prechádza na rodičov. Rodičia sú ale insolventní. Škodu na majetku musí znášať majiteľ vozidla a bude si musieť platiť spoluúčasť pre vandalizmus.

Nie, nie je podľa mňa v poriadku v právnom štáte nechať kohokoľvek lumpáčiť – môže byť pre mňa za mňa aj fialovo prúžkovaný a zeleno bodkovaný. Zákon má platiť pre všetkých rovnako.

 

Článok ďalej uvádza vyjadrenie starostu obce Rudňany “Taktiež sa pýtam: „Dokedy budeme trpieť ataky zo strany rómskych obyvateľov a prečo v našej krajine nedokážeme prijať zákony, ktoré budú chrániť slušných ľudí?“ 

Problém vidí v zákonoch, ktoré nie sú nastavené tak, aby boli títo ľudia postihnuteľní: “Po návšteve ľudí, ktorí sa zaoberajú danou problematikou, som dostal jasnú odpoveď. Takéto zákony nikto nepodpíše. Tak sa znova pýtam, či zákonodarcovia, štátni úradníci a pani prezidentka budú donekonečna ochraňovať ľudí, ktorí opakovane ničia majetok samospráv a fyzických osôb, zanedbávajú výchovu svojich detí a čakajú, kedy im vláda odklepne ďalšiu jednorazovú pomoc? “

 

No a tak uvažujem, dokedy sa budeme prizerať? Kým sa stane nešťastie, pri ktorom nevychovaní spratkovia pripravia o život niekoho? Alebo kým niekomu povolia nervy a daktorého z tých spratkov chytí?

 

Elena

 

K diskusii  Milan1  Iste, a je hrozné, že človek, ktorý sa nedokáže postarať ani sám o seba, môže rodiť deti dookola. Lebo aj tí, ktorí musia dávať v tomto štáte, majú mať nejaké práva. Obrovskú časť nášho života  „prepracujeme“ – už teraz pracujúci ľudia utekajú do predčasných dôchodkov čoraz viac, lebo sú vyčerpaní. V roku 2030 sa odhaduje, že Rómov má byť nad 500 000 – aké percento z toho bude nezamestnateľných a problémových kdesi v osadách ?!!!

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

Jarmak s manzelkou

Kedysi by ani mravcovi neublížil. Teraz slávny ukrajinský spevák hovorí, že ruským vojakom odsekáva hlavy, ruky i nohy

09.05.2024 06:00

Oleksandr Jarmak je medzi Ukrajincami obľúbený raper. Hudbu však vymenil za front. Hovorí, že pri likvidácii nepriateľa sa cíti ako pri počítačovej hre.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Každá škola dostala svojho policajta. Vinníkovi za teroristické bombové vyhrážky hrozí aj doživotie

09.05.2024 05:00

Štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská ubezpečila, že vyučovanie môže od štvrtka pokračovať a oznámila, že každá základná a stredná škola dostala prideleného policajta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,865
Celková čítanosť: 9045628x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív