Založ si blog

Ale nooo 11. – Ako som analyzovala analýzu analytikov. . .

Analytici sa pustili do bývalej vlády za dôchodky, ako píše článok v linku

https://www.topky.sk/cl/10/2698371/Analytici-nalozili-byvalej-vlade–Kde-ma-teraz-na-toto-stat-brat-peniaze–Cierne-scenare-a-zle-spravy-pre-dochodcov

vraj budú musieť žiť s minimálnou valorizáciou – symbolickou, terajšie dôchodky budú zmrazené.

Mám už dosť toho, ako tu ktosi klame a vydiera  a zneužíva dôchodcov – a tak teraz verejne a otvorene naložím tým, ktorí si to zaslúžia. 

 

Zasa raz je tu snaha okradnúť tých, ktorí poctivo prispievali a dávali štátu. Tak sa pozrime pravde do očí. Odhliadnuc od toho, KTO nám to vykladá – t. j. aký príjem majú páni analytici – niečo o tom som už poanalyzovala pred časom, ako oni úsporne vedú tú svoju inštitúciu o hospodárnosti točiacu,

pozrime sa na to, Z ČOHO sú dôchodky.

Bude férové, ak sa každému z nás vyráta, KOĽKO VLOŽIL počas života do Sociálnej poisťovne.

Lebo máme tu kopu živnostníkov, ktoré platili minimálne odvody špekulantsky, a teraz si na dôchodku užívajú de facto cudzie peniaze. Detto tí, ktorých zamestnávatelia neplatili a neplatia Sociálnej poisťovni – či už podnikatelia, alebo zdravotnícke zariadenia. Tie peniaze predsa v systéme chýbajú.

A pohodlne tu živíme kopy ľudí, ktorí celoživotne iba naťahujú ruky a ani v dobe, kedy dovážame na prácu Indov, Filipíncov a čo ja viem aké národnosti ešte, títo ľudia nepohnú prstom a nechajú sa živiť tým, ktorí poctivo robia.

 

Pozrime sa aj na to, ako štát, ktorý vykladá že nemá  na slušné dôchodky ľuďom, ktorí ho de facto živili svojou prácou, dáva tým, ktorí mu nedali zhola nič. 

Koľko dáme len za nocľah pre jedného Ukrajinca u nás? Za bývalej vlády sme platili Ukrajincom luxusnú ubytovanie  za 4 miestnosti mesačne 1790 eur.

Píše o tom článok v linku

https://www.podnikajte.sk/financie-na-podnikanie/prispevok-za-ubytovanie-odidencov-z-ukrajiny-2024

Táto vláda to ubytovné síce znížila, no i tak

  • za jednu miestnosť 390 eur (pôvodne 710 eur),
  • za dve miestnosti 540 eur (pôvodne 1 080 eur),
  • za tri miestnosti 720 eur (pôvodne 1 430 eur),
  • za štyri a viac miestností 900 eur (pôvodne 1 790 eur).

Čo sa týka poskytovateľov ubytovania na základe osobitného predpisu, teda napríklad majiteľov penziónov či hotelov, aj tu sa suma zjednotí, a to na 6 eur za noc. Za február bude vyplatený príspevok v pôvodnej výške.

Je pohodlné bývať luxusne v štvorizbovom byte zadarmo. Pozerala som nejaké dva či tri roky dozadu dokument o utečencoch, bolo to v Turecku tuším – miesto v stane a jedno teplé jedlo denne dostávali – asi by tu nepobývali tak dlho za takých podmienok, že?

A to je len ubytovné. Aj cestujú zadarmo. Za zdravotnú starostlivosť  tiež nedoplácajú nič. Ani odvody Sociálnej poisťovni nedávali, ale sociálne dávky či invalidné dôchodky im idú. Z čoho – to v tej slovenskej Sociálnej poisťovni pre nich peniaze tlačia?

Vážne máme všetci požiadať o ukrajinské občianstvo, aby tento štát slušne dával aj nám a nevykladal ako sa máme uskromňovať a že z toho, čo sme čestne navkladali na dôchodky do Sociálnej poisťovne nám na dôchodky nemá z čoho dávať?

 

A poďme ďalej. Analytici vynalyzovali teraz, ako nám uškodil odchod kopy ľudí do predčasného dôchodku.

A to ste, páni odborníci, nevideli príčinu problému, že tí ľudia dreli desiatky rokov a museli dávať tým, ktorí sa iba pohodlne povaľovali na lavičkách s natiahnutou rukou? Že sme im dávali čoraz viac? Neanalyzovali ste, ako to dopadne, ak ľuďom nič nerobiacim budeme stavať byty a domy zadarmo – a naše pracujúce deti si musia brať na kúpu bytu drahé celoživotné hypotéky? Kto by sa chcel dať zneužívať donekonečna?

Vaša analýza mala už dávno poskytnúť riešenia na zamestnanie dlhodobo nezamestnaných. Máme ich koľko  – cez 160 000? A medzi nimi kopy mladých ľudí, ktorí sa nevzdelávajú ani nepracujú, len pohodlne žijú z hotového. Teraz má bežať projekt, v ktorom ich budú nahovárať, aby išli pracovať. Dajme tipovaciu súťaž, koľkých nahovoria?

 

Analytici vynalyzovali teraz, ako nám uškodil odchod kopy ľudí do predčasného dôchodku.

A pozrime sa ďalej? Kto bol ten debil, ktorý odhlasoval, že predčasný dôchodca nesmie pracovať – respektíve, že nesmie zarobiť viac ako 200 eur mesačne? Riadny dôchodca môže, predčasný nie. To je akože trest z odchod na predčasný dôchodok? Lenže ani vraha za to isté netrestajú dva razy – a predčasných dôchodcov štát oberá o pol percenta za skorší odchod do dôchodku za každý mesiac.  Tak prečo ich trestá ešte aj obmedzením možnosti pracovať bez limitu zarobenej sumy? 

To kto z vás, poslanci NR SR s luxusnými platmi, závidel predčasným dôchodcom aj to, že by si k dôchodku privyrobili sumu bez obmedzenia? Len pre vašu hlúposť a veľké lakomé oči voči týmto dôchodcom nemôže štát mať profit z ich práce  a odvodov.

Nuž, poviem to tvrdo – asi je čas namiesto lumpov, psychiatrických pacientov a primitívov do parlamentu voliť slušných a rozhľadených ľudí, ktorí vedia logicky uvažovať. 

 

Ak hovoríme, že ľudia odchádzajúci do predčasných dôchodkov mali ešte nejaký ten čas drieť, treba sa pozrieť pravde do očí – tí ľudia dreli najmenej 40 rokov. Zlý stav ekonomiky zavinili nie oni odchodom na dôchodok (lebo si tam naň dosť navkladali), ale tí, ktorí sa na ich drine priživovali. 

Máme tu kopy ľudí, ktorí odpracovali podstatne menej ako tých 40 rokov – alebo aj zhola nič, a  to sú tí praví adresáti slov, že zlatá baňa u nás nie. Niekto ju údajne má v Afrike, ale nepodelí sa s nimi, a ak sa chcú najesť, budú musieť ísť pracovať – voľných pracovných miest máme našťastie na výber.

Ak u nás kravy dokážu dojiť Filipínci, dokážu to určite aj ľudia dlhodobo nezamestnaní na Slovensku. Nebudú to ale robiť za podmienok, že im štát dáva dávky, z ktorých pohodlne vyžijú.

 

Takže záver mojej analýzy analýzy analytikov:

Ak nám chýbajú peniaze v štátnom rozpočte, zrátajme spoločne a verejne, koľko si terajší dôchodcovia navkladali na dôchodky. Spokojne zrátajme kto z nás si tam koľko vložil. A tiež zrátajme, koľko si tam navkladali tí, ktorí celoživotne nepracujú – a mali by. Dôchodcovia dostávajú z nimi navkladaného, vkladali si tam peniaze presne na tieto časy, kedy už nebudú pracovať – ale Z ČOHO A PREČO DOOKOLA dostávajú tí, ktorí do systému nedali vonkoncom nič? 

Ak nám chýbajú ľudské zdroje po odchode ľudí do predčasných dôchodkov, tak im treba vytvoriť podmienky, aby sa aspoň časť z nich pracovať ešte vrátila. A podmienky pre dlhodobo nezamestnaných, ktoré ich DONÚTIA práce sa chopiť. 

 

Elena

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016472x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie