Založ si blog

Viem, má rany Zem 8. – Druhý výkop za Ingu. ..

 

 

Medvedica Inga doplatila na to, že na Slovensku sú v radoch tých, ktorí by mali „pomáhať a chrániť“ naozaj kadejakí ľudia.

Nuž, dnes v mojom blogu niekoľko pravdivých a tvrdých slov o policajtoch, ale aj o poľovníkoch a štátnej ochrane prírody. Staviam sa na stranu tých slabších, tých čestných, jednoducho za nich kopem a budem kopať. Výkop za medvedicu Ingu.

 

Najjednoduchšie a najrýchlejšie to vybavím so štátnou ochranou prírody.

Nepodporím viac žiadne ich akcie. Hovorí sa tomu strata dôvery.

Je to ochrana prírody na pohľadanie, najlepšie bude, ak oni už nebudú chrániť nič. A skutočne si myslím, že ich šéf by mal teraz odstúpiť.

 

Policajti…

Policajti sú na Slovensku zjavne nevydareným projektom, ktorý by vraj mal slúžiť na ochranu verejnosti. Namiesto toho sa mnohí z nich stávajú pre občanov terčom kritiky, posmechu a oprávnenej nedôvery. Z ich radov vychádzajú sem-tam dokonca kriminálne živly v závažnej trestnej činnosti.

Pravdou je, že mienku o nich som si ja osobne dala dole už skoro pred štvrťstoročím. Šla som z návštevy u mamy, keď som zaviazla v kolóne kvôli vtedy realizovaným pretekom, prechádzajúcich chráneným územím, čomu chceli aktivisti zabrániť. A tak nimi zablokovaná cesta brzdila už pár hodín dopravu. Mňa prešla trpezlivosť po necelej štvrťhodine čakania, mala som v taške na pleci moju najstaršiu dcéru, vtedy trojmesačnú Kristínku – a tak som vyrazila hodiť reč k aktivistom. Po pokojnom ujasnení, že chcú blokovať pretekárov a nie dopravu, som splavne dohodla riešenie s obomi stranami – aktivistami aj pretekármi. A veliteľa zásahu som požiadala, aby  aspoň  dohliadol na priebeh rozprúdenia premávky.

Ich prestíž v mojich očiach nevylepšilo ani vyšetrovanie smrti môjho syna (napísala som svoj názor vo viacerých mojich blogoch v priebehu času, napríklad v článku Bordel u Boreca), či niektoré ďalšie situácie.

Myslím, že by sa mal riadne rozhýbať, náš stále ešte minister Kaliňák…

Som proti nadštandardným výhodám pre policajtov. Je mnoho profesií, ktoré si ich zaslúžia prinajmenšom rovnako – o čo sú horší napríklad hasiči alebo záchranári?
Som proti tomu, aby poberali výsluhové dôchodky policajti, ktorí spáchali trestný čin. Je výsmech spravodlivosti, aby takýto dôchodok poberal niekto v base.

Som za to, aby boli dôsledne kontrolovaní policajti ohľadne správania aj mimo služby.  Ako môže byť dôveryhodným policajtom napríklad ten, kto mimo služby pije…

 

Poľovníci…

Rovnako nevydareným projektom sú pre mňa na Slovensku poľovníci. Nemyslím si, že zbraň patrí do ruky každému, kto si ju dokáže kúpiť. A verejne žiadam, aby sa radikálne sprísnila kontrola toho, aký psychopat ju do ruky dostane.

Myslím, že časy starostlivých ochrancov prírody, ktorí sa s láskou a úctou starali o les a život v ňom, sú dávno preč – a že v radoch poľovníkov je v súčasnosti naozaj kadekto.

V prípade, že zbraňou niekto spácha trestný čin, mal by niesť následky aj ten, kto mu zbraň vlastniť povolil. Lebo zasa zbrojný preukaz nie je zadarmo – a psychológovia, ktorí psychologické posudky na zbrojňáky vydávajú, predsa za kvalitu svojej práce musia niesť zodpovednosť. Takže za tri nevydarené posudky, kde preukázateľne došlo k trestnej činnosti v spojení so zbraňou, by ten odborník, ktorý v nich vydal posudok na zbrojný pas, mal povinne absolvovať celý kurz nanovo.

 

Nie, nie, nehovorte mi…

Odmietam akceptovať manipulatívne argumenty o tom, ako máme namiesto medvedice radšej ľutovať ľudí v Sýrii a podobne. Súcitím s nimi, ale necítim za ich osud vinu – ja som nevolila tých, čo chcú zotrvať v NATO. Som za vystúpenie z toho pochybného spolku a za medzinárodný tribunál pre tých, ktorí tam IS financujú.

Tá medvedia mama sa nemohla brániť, hľadala len svoje deti.  Moc s ňou súcitím a verejne sa staviam na jej stranu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Kto je frajer, kto je frajer, kto je frajer…

Výzva natvrdo  – ak majú odvahu, nech sa ukážu mediálne „naši hrdinovia“ – policajt, ktorý vydal pokyn na odstrel, aj poľovník, ktorý medvediu mamu zastrelil. No čo, frajeri, máte na to, aby ste vyliezli verejnosti na oči a vyjadrili sa mediálne?

Myslím si, že musia niesť zodpovednosť za následky ich činu. Som presvedčená, že plánovali jej odstrel od začiatku „odborného zásahu“ a rovnako som presvedčená, že tomu, kto ju zastrelil, by mal byť odňatý zbrojný preukaz, pretože vzťah k prírode a úctu k životu podľa môjho názoru nemá.

A tiež som presvedčená, že je nutné v tejto spoločnosti robiť systémové opatrenia, aby sa nemohol stať poľovníkom ani policajtom hocikto.

 

Záverom…

Áno, som nahnevaná. Les je môj priateľ.

 

 

Elena   Predná Hora, 6.6.2017

 

  1. S.: S láskou a úctou prajem Zemi uzdravenie…

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006216x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie