Založ si blog

DNES 67. – I tak še da. . .

Koncom januára som písala o pani Renáte, ktorej dieťa zomrelo v slovenskom zdravotníctve už pred siedmimi rokmi, no nie a nie sa dovolať spravodlivosti. Písala som vtedy i o článku bloggera na pravda.blog.sk, ktorý sa pozastavoval nad tým, čomu preboha tlieskalo v súdnej sieni 40 lekárov, ktorí si prišli posedieť na pojednávanie ako diváci.

A predstavte si, niečo podobné sa stalo aj nám. Dnes sme mali prvé pojednávanie za syna Maroška, ktorého v slovenskom zdravotníctve zabili. Hoci som dala písomne súdu žiadosť, aby bolo pojednávanie neverejné, nakoľko my emočne hodne trpíme a túto žiadosť som uviedla aj v úvode pojednávania, sudca to neakceptoval – a tak mi za chrbtom sedeli dvaja cudzí mladí muži.                  

Je to hrozný pocit, keď sa Vám na pojednávanie dovalia cudzí ľudia, mňa to doslova zložilo. Naozaj neviem, čo ich viedlo k tomu, aby si prišli sadnúť na pojednávanie o mojom mŕtvom synovi ako do kina. Ja by som sa prinajmenšom potom ako počujem námietku matky takého dieťaťa voči mojej prítomnosti zdvihla, ospravedlnila a odišla. Je to hanba, takéto hyeny v ľudskej koži – prísť sa pozerať na cudzie nešťastie.

Je to skrátka odporné, takíto diváci – akoby sa vám niekto cudzí dovalil do kúpeľne, keď sa idete kúpať. Neviete si to predstaviť, keď ste to nezažili. Takéto prípady nie sú verejnou zábavou.

Tento štát všemožne sanuje páchateľov a chráni ich ľudské práva. Ale obetiam žiadne práva nepriznáva, nijako im nepomáha, len ich svojim prístupom retraumatizuje.

Mám dosť takej spoločnosti. My sme tam boli bez právnika, pretože na žiadneho peniaze nemám a neviem sa účinne brániť. Tento štát zneužíva obete a ich bezbrannosť.

Ale všetci tí, ktorí ste obeťami trestných činov, uvedomte si – vo chvíli, keď zoberiete do svojich rúk spravodlivosť, stanete sa páchateľmi a a vtedy sa už o vás tento štát začne starať, bude chrániť vaše práva a všemožne vás bude podporovať.

 

E.K. I. Predná Hora, 3.6.2015

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006344x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie