Založ si blog

ODZVÁŇA 8. – Že pozdravujem. . .

Že pozdravujem všetky neštátne nemocnice, dlhujúce poistné odvody Sociálnej poisťovni. Niektoré z nich stihli spôsobiť už škodu veľkého rozsahu a tvária sa, že „dáme peniaze na mzdy a zdravotnícku starostlivosť, takže štátu platiť nemáme z čoho…“

Dokonca aj vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry, ktorí riešili môj podnet voči zdravotníckym zariadeniam – dlžníkom poistných odvodov, sa dali týmto nemocniciam nachytať. Počkala som preto, kým mi vyjadrenia poslali skoro všetci a podala som sťažnosť na postup vyšetrovateľov. Predsa je absurdné, aby páchateľovi – manažérovi nemocnice vyšetrovatelia len tak uverili, čo im povie a dôsledne nepreverovali v rámci vyšetrovania veci, či niekto naozaj hovorí pravdu a či mu naozaj nemohlo zvýšiť na povinné odvody štátu.

 

Viac o mojom podnete a problematike zadlžovania nemocníc nájdete v mojich článkoch – napríklad v

DNES 42. – Naše prachy 1. Alias Hlavne že sa vezieme,

DNES 35. – Dvojitá zlodejina,

ODZVÁŇA 4. – Veľkých zlodejov nikto netrestá,

ODZVÁŇA 2. – Ako neplatiť Sociálnej poisťovni a ťažiť zo systému ,

SPRAVODLIVOSŤ, s. r. o. 6 – Kolotoče a strelnice SMER, s. r. o. ,

DNES 51. – Paranormálne javy na Slovensku alias … oííííí, ajíííí, uííííííí…

 

Takže vyčkajme, čo zistí Generálna prokuratúra, ktorej môj podnet postúpila Sekcia kontroly a inšpekčnej služby MV SR.

Verím, že ich vyšetrovanie postupu vyšetrovateľov potvrdí, že nevyšetrovali dosť dôsledne – t. j. nezisťovali či šlo o vyplácanie len nárokovateľnej zložky mzdy. A som si istá, že následným dôslednejším vyšetrovaním v dlhujúcich nemocniciach sa rýchlo preukáže aj suma, akú za tie roky vrazili do nenárokovateľnej zložky mzdy – napríklad odmien – namiesto aby platili povinné odvody Sociálnej poisťovni.

Takisto bude zaujímavé zistiť, koľko platia nemocnice – dlžníci dozorným a správnym radám – tam si peniaze dokázali nepochybne nájsť. A pozrite si, kto v tých radách nemocníc sedí, komentár to nepotrebuje.

 

Ak riaditelia neštátnych nemocníc vyplácajú svojim zamestnancom aj nenárokovateľné zložky mzdy – hoci neplatia povinné odvody Sociálnej poisťovni – tak je to veľmi, naozaj veľmi škaredý príbeh.

A keby im za takéto konanie zo strany štátu nehrozil žiadny postih, potom je to aj nasledovania hodný príklad pre nás ostatných ako minúť peniaze pre svoju vlastnú potrebu a štátu nedať nič. Veď sa nám ostatní poskladajú.

Pritom nezabúdajme, že mzdy lekárov rastú na Slovensku rýchlejšie ako v iných odvetviach, aj ako priemerná mzda – v roku 2000 relatívna mzdy lekára tvorila 175% priemernej mzdy, v roku 2013 až 254% – a to odvtedy ešte opakovane vzrástla. V roku 2000 bol rozdiel medzi platom lekára a iného vysokoškoláka v SR len 3%, no v roku 2013 viac ako 56% (podľa analýz HPI zo septembra 2014). Takže práve lekári majú veľmi vysoké platy a z nich budú mať následne aj nádherné dôchodky, pritom tento štát očakáva, že sa im na tie krásne dôchodky v budúcnosti naskladáme my, ktorí sme štát nevydierali a preto máme platy nízke. Dojemná sociálna spravodlivosť, však, pán Fico?

A z čoho vo svojom rozpočte uberajú nemocnice dlhodobo kopiace dlhy na poistných odvodoch, ak ustavične dávajú na zvyšovanie platov lekárov – azda čoraz viac ukracujú nás ostatných na zdravotnej starostlivosti, za ktorú si poctivo platíme?

Pýtam sa verejne – prečo by sme sa mali súkromným zariadeniam skladať na ich opakované oddlžovania, či sponzorovať dôchodky ich zamestnancov, ktorým oni do Sociálnej poisťovne riadne na dôchodky neplatia? Takáto solidarita s nimi v štáte so sociálne orientovanou vládou a mnohými živoriacimi občanmi nemá miesto.

 

Je najvyšší čas spraviť poriadok v dôchodkovom systéme s jasnou garanciou každému vkladateľovi – platcovi odvodov úmerne nami vkladanej sume, aby sme neskončili všetci, ktorí poctivo pracujeme a odvádzame platby štátu, s nejakým rovnostárskym minimálnym dôchodkom, pretože štát naše peniaze v dôchodkovom systéme preflákol, či dotuje z nich rôznych neplatičov.

Je najvyšší čas spraviť poriadok aj v tomto štáte. Je smutné, ak musí takéto záležitosti riešiť občan. Ja – obyčajná mama, laik v právnej oblasti, musím na úkor svojho voľného času podávať takéto podnety. A tí, ktorí by ich mali riešiť z titulu svojej funkcie, mali by dohliadať na zákonnosť konania v štáte a robiť účinné kroky na ochranu nášho dôchodkového systému, po celé tie roky spokojne berú plat, konanie dlžníkov poistných odvodov neriešia a celej tejto darebáčine sa len prizerajú.

Následne nám poctivo pracujúcim a platiacim predlžujú vek odchodu do dôchodku, však niekto tie rozfláknuté peniaze musí zaplatiť, nie?!!!

 

E.K. I.   Predná Hora, 1.6.2015

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936846x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie