Založ si blog

Len tak 4. – Nie som pštros. . .

 

Včerajší Reflex na Markíze priniesol ďalší otriasajúci prípad. Pán Jozef odkráčal do nemocnice na banálnu operáciu žlčníka, no domov sa už nikdy nevrátil.

 

Tisíce mŕtvych, ktorí mohli žiť

– to je smutná vizitka slovenského zdravotníctva. Stratené roky života, radosť a láska, ktorú zažívať so svojimi blízkymi.

Koľkí z nás utrpeli stratu blízkeho v dôsledku chyby lekárov?

No zatiaľ je iba zopár statočných, ktorí sa po strate svojich blízkych rozhodli neskloniť hlavu pred chorým systémom spravodlivosti na Slovensku a po celé roky bojujú za spravodlivosť proti bielej mafii – aby vinník smrti ich blízkeho bol spravodlivo potrestaný.

 

Spravodlivé potrestanie vinníka zo strany spoločnosti je pre obete pochybení lekárov mimoriadne dôležité.

Umožňuje im ísť ďalej, dôverovať svetu a jeho spravodlivosti, veriť v dobro. Na Slovensku však v takýchto prípadoch spoločnosť spravodlivo netrestá – niet lekára, ktorý by za ním zavinenú smrť svojho pacienta bol odsúdený nepodmienečne.

Súdny systém zastupuje v otázke trestu pre páchateľa len spoločnosť, nie obete. Ale podľa môjho názoru  i obete majú právo na spravodlivé potrestanie vinníka.

 

Je smutnou vizitkou, že sa oplatí v tomto štáte byť páchateľom trestného činu – a nie je obeťou.

Vyšetrovania a pojednávania sa vlečú, znaleckých posudkov sa obete nie a nie dočkaťPáchateľ si medzitým žije akoby sa nič nestalo, pracuje dokonca na tom istom mieste, aj po vynesení rozsudku má život lepší ako jeho obete.

 

O problémoch so znaleckými posudkami som písala v mojom blogu opakovane

– napríklad v článku DNES 19. – Kto, ak nie vy? alias Niekoľko slov policajtom, prokurátorom, znalcom, sudcom

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/08/21/kto-ak-nie-vy-alias-niekolko-slov-policajtom-prokuratorom-znalcom-sudcom/

v článku DNES 15. Čo všetko ministerstvo spravodlivosti nepovie či nevie alias Na znaleckú nôtu

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/07/31/co-vsetko-ministerstvo-spravodlivosti-nepovie-ci-nevie-alias-na-znalecku-notu/

v článku DNES 16. Informácie nemá nikto alias Na znaleckú nôtu 2.

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/08/2/informacie-nema-nikto-alias-na-znalecku-notu-2/

Na zúfalú situáciu obetí trestných činov v SR som poukazovala tiež v článku V MENE SYNA 5. – Ako by sa mala zachovať spoločnosť voči obetiam?

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/05/29/otvorene-v-mene-syna-5-ako-by-sa-mala-zachovat-spolocnost-voci-obetiam/

aj v článku SPRAVODLIVOSŤ, s. r. o. 8. – A tak sa pýtam PREČO. . . ? ? ?

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2015/06/28/spravodlivost-s-r-o-8-a-tak-sa-pytam-preco/

 

Upozornila som na ten bordel opakovane písomne Ministerstvo spravodlivosti SR, aj samotného premiéra SR, ako o tom svedčí článok

Otvorene – Druhý otvorený list premiérovi

http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2014/08/08/druhy-otvoreny-list-premierovi/

 

Dokonca niektoré znalecké posudky sú aj falšované (prípadov na internete nájdete viacero)…No vydarený systém „cesty za spravodlivosťou“, však???!

 

Zato obeť je umlčiavaná a po celý čas musí brať ohľad na „práva páchateľa“

–nesmiete povedať, že špina, ktorá zabila vaše dieťa, je vrahyňa, aby vás neodsúdili skôr ako samotnú páchateľku. Respektíve pri takomto systéme „spravodlivosti“ aby ste neboli jediná odsúdená.

My teraz čakáme, kedy konečne začne proces za odškodnenie. Je to systémové týranie obetí, takéto „vlečenie času“ zo strany slovenskej justície a štátu, ktorý oficiálne zastupujú.

 

Má niektorá z obetí trestného činu oficiálne požiadať o vlastnú eutanáziu – aby si konečne tento štát uvedomil, že obete týraa začali sa brať do úvahy aj dopady,  ktoré na ich živote zanechávajú takéto činy „vrahov v bielom“???!

Obete trestných činov sú sekundárne týrané zdĺhavosťou „úradných postupov“, pretožeumožňuje ich takto umelo „súdnej spravodlivosti“ zdržiavať.

Elena K. Ištvánová   Predná Hora 24.6.2016

 

P.S.: Ľudia, spojme sily proti týmto špinavostiam v zdravotníctve.

Za čo chcete povinne platiť svoje odvody v zdravotníckom systéme? Za zlodejiny a darebáčiny??? Je najvyšší čas na radikálnu zmenu.

Nie sme pštrosy, aby sme pchali hlavu do piesku a donekonečna zatvárali pred darebáčinami oči.

 

 

K diskusii: Pán Mach, ak chcete lekárov chváliť, pokojne namiesto čítania môjho blogu píšte svoj vlastný…

Ja vidím v slovenskom zdravotníctve nielen svojho mŕtveho syna, ale i takmer polovicu ľudí v kope mŕtvych každoročne, ktorí mohli žiť…

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004775x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie