Založ si blog

Letmo 11. – Letmo. . .

Vločky snehu mi krúžili okolo hlavy. Tichým včasránom som včera kráčala premietajúc, čo bude s mojimi kvietkami na balkóne. Ak je niečo v mojom srdci, starám sa o to zo všetkých síl. Deti mi poslali zábery krutej snehovej metelice i po hodine. A  po desiatej už len pršalo. Niekedy to tak máme i v živote – že náhle zasneží, a my sa bojíme o to, čo chceme chrániť. Bývajú také dni. No dobre, tak i týždne a mesiace možno niekedy sneží. A potom v jednej chvíli cítime na tvári dažďové kvapky.

Konečne, povedal Zámer sveta. Tak čo by si chcela, vyber si, splním. Hmmmm, čo by som chcela, čo by som naozaj chcela? No áno, môžeme mať veľké sny a malé sny – ľudia túžia po kadečom. Po láske, peniazoch, postavení, poznaní?

Poznanie sa ku mne dostáva po kvapkách, a ja cítim vďaku za každú jednu z nich.

Postavenie je relatívny pojem, lebo je podľa mňa lepšie byť dobrým pekárom ako zlým prezidentom.

K peniazom mám úctu, ale neohýbam pre ne chrbát, nemajú ma v moci.

Láska je úžasná, ale len tá skutočná. Nie je pri nej dôležité, aké má chlap svaly, ale srdce. Ani koľko má peňazí, ale charakteru. Neprezentuje sa pekným oblečením, ale čistým svedomím. Pre život má význam iba taký chlap, ktorý dokáže stáť pri mne pevne, pre ktorého som jediná a aj keď sa dokážem o seba postarať, je starostlivý. Skrátka chlap, nie chlapec. Lenže toto si dokážeme uvedomiť, len keď sa posunieme k vlastnej zrelosti. Keď v tom máme jasno, tak si už nepustíme do života len tak hocikoho.

A čo som si vybrala? Hm  – prezradím? To, po čom mi pochabo pišťalo srdce. Mám doma tretí diel montgomeryovskej trilógie s názvom Stále, písala som o tom aj kedysi v blogu. Dostala som sa k prečítaniu 1. a 2.  dielu v pdf, no neboli nikde k zohnaniu ako knihy. Mám rada knihy v ich pôvodnej podobe, beriem ich do rúk s láskou a mnohé majú trvalé miesto v mojej knižnice. Prezrela som  možné i nemožné stránky, bazáre. Poobede som cítila nutkanie pozrieť ešte raz –  a hej, z Čiech mi putuje už aj jednotka z tej trilógie s názvom Navždycky. Ááááá, Naozaj mi to spravilo radosť. Konečne budem čítať naplno. Tá kniha má pre mňa zvláštne posolstvo, cítim to. Ďakujem, Zámer sveta. A z diaľky znie jeho tichý smiech. Je to jeden z dvoch hlasov, ktoré okrem seba samého môžeme vo svojom vnútri naozaj počuť.

Dnešok je energetický silný a zvláštny deň, cítite to tiež? Ešte sa budú diať veci…

 

Elena 7.5.2020

 

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8911097x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Kategórie