Založ si blog

Slnko v duši 3. – Policajti urobili záslužný čin. . .

Polícia Slovenskej republiky oznámila na svojom fb včera správu, že vypátrali gaunera, ktorý vypichol oči Oskarovi.

Čo všetko to znamená?

 

Policajti a my…

Naozaj ma potešilo, že policajti majú vo svojich radoch i takých ľudí, ktorí nie sú hluchí a slepí voči týraniu zvierat a nemávnu rukou nad tým, ak niekto ublíži zvieraťu. Veľké verejné Ďakujeme patrí tomu policajtovi – a že je naozaj veľké a verejné, svedčí i skutočnosť, že vyše 1100 príspevkov bolo pod tou správou.

Hej, toto je cesta, ako sa môže zvyšovať dôveryhodnosť polície v očiach verejnosti – lebo pričasto sme mali skúsenosť s bagatelizovaním a „nemožnosťou stotožniť páchateľa“ v takýchto prípadoch.

Ďakujem v mene nás všetkých i Oskara tomu neznámemu policajtovi OO PZ v Kurove.

 

Páchateľ a my…

Páchateľa tohto brutálneho činu voči bezbrannému zvieraťu polícia našla.

Ako uvádzajú v tej správe

Profesionálna práca polície viedla k vzneseniu obvinenia a návrhu na podanie obžaloby za prečin týrania zvierat a to zvlášť krutým a surovým spôsobom konkrétnej osobe – mladistvému K. B. (narodený v roku 2004) z osady v obci Malcov. Prokurátor sa s návrhom stotožnil a celá vec sa aktuálne nachádza na príslušnom okresnom súde.“

Jedna vec je ako sa s ním vysporiada súd – bude nepodmienečne odsúdený aspoň na pár mesiacov? A to sa mu ešte budeme skladať na pobyt v base sumou denne vyššou, ako má väčšina dôchodcov za celoživotnú prácu, či ako má človek za celodennú láskavú starostlivosť o svojho vážne chorého rodiča, dieťa či partnera. Je na pováženie taký solidárny systém – a veru podľa mňa by mali väzni mali pracovať povinne, aby si na náklady zarobili.

Druhá vec je – čo zmení i pár mesiacov basy, ak by ich dostal, u takého človeka? Vyjde vonku – a čo  urobí nabudúce – komu ublíži? Správal sa bez súcitu a svedomia – a podľa mňa je to vizitka jeho osobnosti – nechá ho táto spoločnosť raz „v rámci jeho ľudských práv“ naplodiť kopu detí s rizikom, že sa voči nim môže správať podobne bezcitne ako k tomu psíkovi, ak sa o ne vôbec bude starať?

Kde sú práva detí vyrastať v láskavej a starostlivej rodine, v bezpečí? Sú podľa mňa ľudia, ktorí svojim správaním ukazujú, že nebudú dobrými a láskavými rodičmi – a nemali by mať žiadne deti.

Pred časom som v mojom blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/01/03/cas-pribehov-4-zit-v-susedstve-vraha/

uvažovala o „expáchateľoch“. Máme exprezidentov, expremiérov, exmanželov a ich potenciál byť znovu tým, čím boli, je nulový. Zato u expáchateľa v susedstve človek veru ťažko môže spokojne spávať. Chceli by ste byť susedom takéhoto páchateľa, keď sa vráti z basy?

Myslím, že by mali mimovládne organizácie vybudovať resocializačné zariadenia, ďaleko od osád, pre takýchto mladistvých páchateľov po návrate z výkonu trestu – najlepšie v okolí Bratislavy s dostatkom pracovných príležitostí – kde by ich učili žiť v civilizovanej spoločnosti. Tam by takíto ľudia boli rok až tri roky, podobne ako to majú ľudia so závislosťami – a postupne by sa tam učili starať zodpovedne o seba a byť ohľaduplní voči iným, poctivo pracovať a hospodáriť, pripraviť sa na normálny život v normálnej spoločnosti. No a ak sa medzičasom ukáže. že niektorý z nich to nezvláda, prejavuje krutosť voči slabším i naďalej, tak ho psychiatricky liečiť. Takéto zariadenie by nebolo trest, ale pomoc pre takéhoto človeka pri návrate z basy, a ochrana pre zvyšok spoločnosti.

Myslím si, že nie rodiny detí s postihnutím by mali zbierať vrchnáčiky na svoje potreby – ale takíto gauneri by z nich mali žiť namiesto sociálnych dávok –  od druhého trestného činu, ktorý spáchali.

 

Polícia vyzýva…

Polícia uvádza na svojom fb i výzvu v tej správe:

Týmto by sme chceli vyzvať všetkých občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie bezodkladne oznámili polícii.

Viac informácií: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=153165506205993&id=103105064545371

Môžete tak urobiť aj cez náš anonymný formulár na stránke ⚠️www.zachranma.sk⚠️
Len vďaka vašej všímavosti môžeme pomôcť tam, kde to nevyhnutne potrebujú🙏

 

Tak prosím i ja, ľudia – majte odvahu nahlasovať gaunerov.

 

Oskar a my…

Oskar je psík, ktorého ktosi koncom minulého roka kruto pripravil o oči. No ktosi – teraz vďaka šikovnému policajtovi už všetci vieme, že to bol konkrétny 16-ročný gauner.

Našla sa rodina, ktorá si ho vzala. No vidieť už nebude nikdy.

 

Fotografia je prevzata z fb stránky Polícia Slovenskej republiky

https://www.facebook.com/policiaslovakia/photos/a.1522428691120681/3359013840795481/?type=3&theater

 

Elena

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,849
Celková čítanosť: 8979448x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie