Založ si blog

Tep dňa 9. – Pandemik. . .

Revúca sa stala pandemickým skokanom.

Pre región s množstvom osád a vysokou nezamestnanosťou to môže byť veľký problém.

Otvorene poviem, že podľa mňa ide o výsledok nerozumných opatrení vlády. Až zvažujem, či nejde o úmyselnú snahu vlády, aby sa nakazilo čo najviac Slovákov. Predsa takí neschopní byť nemôžu, keď už aj slovo skríning objavili.

Nie, nepáči sa mi, ako vláda riadi „boj proti pandémii“, vonkoncom nie. A budem uvažovať o možnom vykročení z tejto situácie.

 

V susednej dedine zomrel pán, ktorý sa bol testovať a nakazil sa pri čakaní.

Nielen korona, ale i nerozumné testovanie zasahuje do našich životov čoraz viac. Ľudia v Revúcej stáli vraj v dlhom rade na testovanie pri nemocnici v skorom ráne aj s malými deťmi v treskúcom mraze začiatkom minulého týždňa. Koľkí z nich to pocítia na svojom zdraví?

Nás testujú odušu. Je však neseriózne, že pozitívne testovaným pracujúcim neumožní vláda rovno bezplatne kontrolný PCR test, lebo pre falošnú pozitivitu kopa ľudí môže prísť o časť príjmu bezdôvodne.

Pritom chodia netestovaní ľudia cez hranice, aj Slovenskom s každý týždeň domáci pendleri, do obchoďákov chodia ľudia s výraznými príznakmi choroby – kašľú ledva dych popadajú. Pri takýchto opatreniach môžeme vychytávať testovaním nás ostatných pozitívnych dookola, kým peklo zmrzne. Na celej tej situácii je desivá bezmocnosť zodpovedne sa správajúcich ľudí – takéto protipandemické opatrenia by som zaviedla jedine vtedy, ak by som natáčala humoristický seriál.

Záchranu ani v očkovaní nevidím. Jednak veľká skupina ľudí sa nás neplánuje dať očkovať, jednak nové mutácie ani teraz produkované vakcíny nepokrývajú.

Pritom urobiť systematické opatrenia – kontrola na hraniciach s karanténou, kontrola pendlerov medzi okresmi a prísne uzavretie (rečou vlády lockdown) by boli pomohli v priebehu troch týždňov až mesiaca situáciu rázne stabilizovať. So zakúpením ivermectinu by to vyriešilo drvivú väčšinu našich ťažkostí a koronou a kopu životov zachránilo.

 

Otvorene hovorím – nevidím šancu na zlepšenie cez čestné konanie ľudí, lebo práve tí rizikoví sa prevláčajú kade-tade úplne bezohľadne. A konanie vlády, ktoré skutočne prevyšuje aj maniere fašistického Nemecka, tiež nie je zárukou vykročenia k dobrým časom. Lebo nie je v poriadku, ak vláda zneužíva na pokyn cudzej mocnosti vlastný národ na podivný pokus. A mám vážnu pochybnosť, či toto  nesystematické riešenie opatrení nie je úmyselné, aby sme mohli testovaním vychytávať nakazených a bolo o čom dať „veľkolepú štúdiu/.

Lebo stačí sa pozrieť na štúdiu, ktorú uvádza  stránka Nekŕmte nás odpadom s vyjadrením Juraja Mesika

Od 30.9. 2020 (keď už bolo dostatok štúdií štatisticky spoľahlivo potvrdzujúcich vysokú účinnosť IVM v liečbe covidu), zomrelo do včera na Slovensku na covid oficiálne už viac ako 4000 ľudí.
Vo Fínsku od toho dátumu pribudlo 300 obetí,
v Nórsku 270 obetí.
Veľké zomieranie na Slovensku je priamym dôsledkom „práce“ Matovičovej vlády – zlyhania prevencie, absencie profylaxie a korupčnej pseudoliečby covidu remdesivirom po 2100 eur.
Ale – otázka ktorú opakovane kladiem je: Čo urobili správne inteligentné vlády Fínska a Nórska, že nedopustili masové zomieranie svojich obyvateľov a pritom ani nezruinovali ekonomiku, ani nešpajdlovali, ani nepremenili krajiny na veľké koncentráky? Pokles HDP vo Fínsku počas pandémie je najnižší v EU, v Nórsku až včera po prvý krát zavreli obchodné centrá a niektoré obchody, školy idú…
Odpoveď je totiž napodiv veľmi jasná – a mohla to hravo urobiť aj Matovičova vláda. Keby nie nevzdelanosť, plagiátorstvo, tuposť, hubris, korupcia, karpatská veda…

https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom/photos/a.605924342836850/3646477072114880/

Na obrázku môže byť: text, v ktorom sa píše „LINEAR Cumulative confirmed COVID-19 deaths Limited testing and challenges the attribution of the cause of death means that the number of confirmed deaths may not be an accurate count of the true number of deaths from COVID-19. LOG Add country 3,500 Our World Data 3,000 2,500 Slovakia 2,000 Sep 30, 2020 Finland 344 Norway 274 48 1,500 Slovakia 1,000 500 0 Mar 14, 2020 Apr 30 Jun 19 Aug Finland Norway Source: Johns Hopkins University CSSE COVID 19 Data Last updated 24 January, 06:02 (London time) Sep 27 Nov 16 Jan 2021 CCBY“

 

Nemlčme. Zomierajú ľudia,  a mnohým ľuďom sa zdravie zhoršuje, lebo zdravotná starostlivosť nie je primerane dostupná pre koronu.  A aj akútna starostlivosť začína byť problémom, ako o prináša informáciu tá istá stránka https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom/

Od Vás: Synovec si vo štvrtok večer na dielni nešťastnou náhodou odpílil prst ( malíček ) . Zostal visieť na kúsky kože
Letel stovkou do NR aj cez mesto.. dobehol na pohotovosť, krvavý, ruka v handre.
Sestrička na pohotovosti otvorila dvere, pozrela na prst a vraví..
“ Test na kovid máte ? „
“ Nie“
“ Tak nech sa páči choďte si ho urobiť „
Ďalších 20 minút si robil test až potom začali riešiť prst.
Čo na to povedať…?
Nejako som to stále nepochopil 🥴🥴🥴🥴
(Foto odrezaneho prstu, ktorú máme k dispozícii, sme sa rozhodli nezverejniť – pozn. admina)

 

Treba niečo dodať?

 

Jedinú nádej  v tejto chvíli vidím v zjednotení síl odborníkov – vedcov, lekárov, právnikov a morálnych autorít národa a všetkých vrstiev národa.

Aby zaznel silný hlas.

Zjednoťme sily,

 

Inak nás tu Pandemik utestuje a ukoronuje…

 

Elena

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985322x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie