Založ si blog

Keď pravda mlčí 3. – Pani prezidentka Čaputová, skutočne si myslíte, že zastupujete záujmy všetkých občanov?

No zasmiať sa či zaplakať?

Pani prezidentka Čaputová, vyhlásili ste, že ste prezidentkou všetkých ľudí a nepatríte žiadnej politickej strane

https://www.noviny.sk/politika/599181-na-hrane-online-o-novej-vlade-a-dalsich-temach-diskutujeme-s-prezidentkou-zuzanou-caputovou

Tak k tomu pár slov.

 

Kde ste boli ako zástupkyňa všetkých občanov, keď nás nútili pod existenčnou hrozbou k účasti na klinickej štúdii?

Odcitujem Váš výrok z článku vo vyššie uvedenom linku:

„Celé to bolo nastavené tak, že každý človek, ktorý sa nezúčastní bude sankciovaný. Dvakrát som vyzvala ľudí, aby sa išli testovať, ale netrestajme ich, ak sa na nich nedostane,“ hovorí prezidentka.

Pretože keby ste ako prezidentka skutočne hájili záujmy občanov, už dávno by bol z Vašej strany podnet v tej veci na Ústavnom súde.

 

Ak sa sama nevyznáte v práve dostatočne, azda by ste mali mať aspoň nejakého poradcu  – skutočného odborníka, ktorý by Vás uviedol do obrazu, že v tej situácii došlo ku porušeniu práv občanov.

A dokonca ku porušeniu medzinárodnými dokumentmi chránených práv.

Tá štúdia bol závažný precedens. Došlo ku vydieraniu aj zastrašovaniu občanov – a to všetko zo strany verejných činiteľov. A to všetko v stave núdze. A to všetko v spolupráci s cudzími mocnosťami.

Nože, skutoční experti na ústavné právo, nedá sa tam popri zneužití právomocí verejných činiteľov našiť aj velezrada? A to i na prezidentku? 

 

A k porušeniam práv občanov tu dochádza ako na bežiacom páse.

5,7 milióna občanov je rukojemníkmi pár desiatok tisícov, ktorí preliezali hranice na výnimky všetkého druhu. Spôsobili štátu škodu veľkého rozsahu – kto ju splatí? A spôsobili obmedzenia pre všetkých občanov, mnohých pripravili šírením nákazy o život a zdravie. 

Takže, keby ste ako prezidentka skutočne hájili záujmy občanov, už dávno by bol z Vašej strany podnet v tej veci na Ústavnom súde.

 

Vyhlásili ste v tej diskusii.

„Nikto racionálne uvažujúci nemôže odmietať vakcíny, pokiaľ sú bezpečné. V tomto zmysle pracovať s témou polarizujúcou spoločnosť je veľmi nešťastné,“ hovorí Čaputová.

Ale tie vakcíny predsa bezpečné nie sú. Majú ešte stále len experimentálnu fázu, a celý rad nežiaducich účinkov – aj veľmi závažných. Kým niektorí odborníci sa zvrhli  v úsudku a tvrdia, že vzácne sa vyskytnú krvné zrazeniny a úmrtia, tak ja by som kráp s možným úmrtím nepustila na trh.

Čo je to za bezpečnú vakcínu v štýle „sem-tam niekto umrie“, pani prezidentka???!!!

Už dávno mal byť na Ústavnom súde z Vašej strany podnet za používanie vakcín v experimentálnej fáze bez riadneho informovania občanov o tej skutočnosti.

Bez existencie garancie výrobcov a riadnej zodpovednosti za škodu, spôsobenú na živote a zdraví zaočkovancom z ich strany.

 

A rovnako bezodkladne by ste konali, ak by ste boli prezidentkou nás všetkých, v situácii, kedy niekto produkuje fašistické výroky o tom, ako budú mať viac práv zaočkovanci. Všetkých tých vedcov, ktorí sa vyjadrujú do médií v štýle „viac práv zaočkovancom“ by mali bezodkladne začať stíhať za propagovanie extrémizmu.

Lebo – nájdite si nejakého experta na právo, ktorý vám to vysvetlí – ide o experimentálnu fázu vývoja tých vakcín, t. j. očkovanci sa zúčastňujú jednej veľkej vakcinačnej štúdie.

Je to skrátka jeden veľký biznis a ešte väčší podvod, to tu predvádzajú verejní činitelia voči občanom.

Keby ste skutočne boli prezidentkou všetkých občanov, tak by ste namiesto ladenia rúšok so šatami  v štýle „skládkovej Barbie“ bojovali v rámci svojich kompetencií za práva občanov. Dvíhali za nich hlas. A efektívne konali vo veci – lebo je to Vaša kompetencia ako prezidentky podať podnet vo veci na Ústavný súd.

 

Pani prezidentka, prezradím Vám prekvapujúcu novinku – ľudské práva majú platiť aj v situácii pandémie. Musia platiť.

A keby ste boli skutočne prezidentkou, ktorá háji záujmy nás všetkých, tak by ste naše ľudské práva hájili.  

Lebo od nich sa odvíja všetko. Aby sme sa skutočne nestali krajinou podľa Vašej vízie z čias nástupu do funkcie  – “ krajinou, kde ľudia budú radi umierať“…

Lebo žiť, žiť sa tu  ľuďom rozhodne nebude chcieť…

 

 

Elena

K diskusii:

anysta  veď o tom práve píšem, že nezastupuje – a mala by. Lebo naposledy takto robili pokusy na ľuďoch FAŠISTI. Za tú štúdiu dostali aj ZAPLATENÉ.

 

rony 357  keby som bola ambiciózna, šla by som za kariérou, pre na sú podstatné úplne iné veci – a btw v  začiatkoch môjho blogu som jasne prehlásila, že NEPLÁNUJEM VSTUP DO POLITIKY. Na rozdiel od mnohých, ktorí sa ozývajú, len aby sa zviditeľnili davom pre svoj beh za korytom. A nie, prezidentka si nerobí svoju prácu dobre, lebo jej prvoradou povinnosťou je hájiť záujmy občanov – v blogu som vysvetlila, v čom tak nerobí. Prečítaj si ho, zlatko, ešte raz a pomaly.

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003110x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie