Založ si blog

A ideme 8. – Ako prezidentka Čaputová najvyššie štátne vyznamenanie zhanobila. . .

  • Chmelář napísal svoj názor k dnešnému rozdávaniu vyznamenaní. A ja s nim plne súhlasím. Tá ženská to nemá v hlave v poriadku – to si myslím už dlho – no a teraz sa to akurát jasne potvrdzuje.
Prezidentka Čaputová dnes zneuctila naše najvyššie vyznamenanie – medailu za statočnosť tým, že ju rozdávala vojakom – ale nie za záchranu životov ľudí, či za hrdinstvo v boji – ako to bolo kedysi. Dala ho vojakom za účasť na testovaní národa.
Presne na tom testovaní, na ktoré nás zahnali hrozbami, nátlakom. No to je skutočne na najvyššie štátne vyznamenanie. Mala podať podnet vo veci Ústavnému súdu za zneužitie a zastrašovanie občanov.
Dám celý ten fb príspevok Chmelařa – lebo veci jasne pomenoval
PREZIDENTKA ZNEUCTILA MEDAILU ZA STATOČNOSŤ
Prezidentka republiky Zuzana Čaputová dnes zneuctila najvyššie vojenské vyznamenanie – medailu za statočnosť – keď ho udelila vojakom, ktorí sa podieľali na celoplošnom testovaní obyvateľstva. Uvedomujem si, že mnohí z nich obetovali svoje voľno nad rámec svojich povinností, ale aby ste pochopili, že udeľovať im za to štátne pocty je poriadne prehnané, pripomeňme si, kto doteraz toto ocenenie získal.
Tejto cti sa doteraz dostalo 15 vojakom, z toho 6 in memoriam. Napríklad veliteľ roty Miroslav Staník dostal v roku 2014 od prezidenta Gašparoviča medailu za statočnosť za to, že počas prudkej paľby premiestnil vozidlo so zranenými vojakmi do bezpečia a zachránil im život. Rotný Andrej Adamko získal medailu za statočnosť za to, že vytiahol spolubojovníkov z horiaceho vrtuľníka. Kapitán Michal Forgách nasadil vlastný život, aby odrazil útok militantov guľometnou paľbou. A tak ďalej. Sú to príbehy hrdinov.
A teraz počúvajte, kto bol ocenený dnes: vojak, ktorý „bez ohľadu na osobné voľno nepretržite testoval obyvateľov na verejných miestach“ a ďalší „navrhovaním protipandemických opatrení pomáhal udržať bojaschopnosť čestnej stráže“… Asi sa mi sníva.
Toto je strašná hanba. A žiaľ, tí, ktorí pomáhali zmierňovať následky pandémie, za to nemôžu. Nečudoval by som sa, keby návrh na túto trápnosť pochádzal priamo z dielne ministra obrany Jaroslava Naďa. Ale prezidentka republiky (ktorá ako hlavná veliteľka ozbrojených síl odmietla vydať rozkaz, aby sa vojaci nepodieľali na nezmyselnom testovaní, ktoré sa podpísalo pod nárast mŕtvych) je vari svojprávna osoba a v plnej miere zodpovedná za túto frašku, ktorá devalvovala význam hrdinu na niečo, čo mi je trápne vysloviť. V deň výročia smrti generála Štefánika urobila Zuzana Čaputová z jeho historického odkazu karikatúru. A takto to dopadne, keď sa najvyššími ústavnými činiteľmi stanú ľudia, ktorí predstierajú zmysluplnú činnosť a urobia si zo štátu svoju hračku.
Ach, ach – počuli ste ten hrmot dnes doobedu? To sa Štefánik v hrobe obracal…
Elena
K diskusii  Ach, ach, už len čakam, kedy mirius zahlási, že som Čaputovú na tú sprostosť zo závisti ja nahovorila…
A BTW hanbila by som sa i na mieste tých vojakov, dostať štátne vyznamenanie za také niečo. D/fam, že to raz bude priťažujúca okolnosť…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005280x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie