Založ si blog

Človečina 5. – Ťažko. . .

Ťažko sa mi toto píše.. Ťažko  v sebe hľadám slová v tejto chvíli.

Niekedy ani len netušíme hĺbku nitiek, ktoré vedú naše osudy.

Na včerajšiu „akciu ochranárov“ chcem reagovať. A že si podám viacerých, to verte!

 

V Tatrách zabili medvedicu a jej mláďa. Dva mláďatá pri tom ušli do lesa, kde možno neprežijú. Alebo ich tí vydarení „ochranári“ nájdu a tiež zabijú.

Ach, hej, kopem za medvede opakovane.

Písala som o medveďoch, ktoré zabili ochranári na Slovensku.

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2017/06/02/viem-ma-rany-zem-6-inga/

a

 https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2017/06/06/viem-ma-rany-zem-8-druhy-vykop-za-ingu/

A  aj o tom medveďovi, ktorý po ich pochybnom „výskume“ udusil obojkom, lebo slávni  experimentátori zabudli, že zvieratá rastú….

Bola to akcia storočia, „ochranári“ – to „eutanazovanie“ medvedej mamy a jej dieťaťa.

K nim iba jediné – mali by si nájsť výstižnejší názov toho ich spolku.

Už nikdy nepodporím žiadnu ich akciu a nič, čo by sa spájalo s nimi.

 

Ach, je mi ľúto tej medvedej mamy a jej mláďat.

Stačilo tak málo – mohli ich previezť niekam do lesov do zahraničia. Rusi by ich určite vzali, lesov majú ajajaj. Lebo u nás im veľa miesta nezostáva –  lezú ľudia skutočne všade, jačiac chodia lesmi. Časť lesov je poobhrádzaná na obory a súkromné majetky a vojenské priestory a čo ja viem čo ešte. No kde majú byť tie zvieratá? Les je ich jediný domov, patrí hlavne im, doparoma. 

Spomeňte si aj na našich spoluobčanov vystávajúcich popri cestách s košmi húb, malinami, orafanými nezrelými čučoriedkami a brusnicami. Všetko vyšklbú. Poľovníci vystrieľajú kopec zveriny. Čo majú žrať tie medvede?

Sedela som v nočnom tichu a pri písaní mi tiekli slzy. Nepovážte sa tu dnes písať kecy o tom, ako ochranári chránili ľudí pred nimi, neskúšajte to.

A médiá sa tiež vyznamenali podaktoré. Milý denník Pravda –  tak to je teda hanba napísať článok s názvom že medvedicu s mláďaťom nezabili, len uspali. Lebo ich zabili potom. Je to hanba, takto zavádzať nadpisom. Skutočne hanba takým novinárom.

 

Prezradím vám niečo hlboko osobné.

Ešte pred rituálom smrti a znovuzrodenia mi šaman hovoril o tom, že ma tam bude sprevádzať medveď. Stalo sa. Silové zviera šamana, ktorý kurz viedol, bol medveď, ako som sa dozvedela hneď v prvý večer

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/08/31/ano-8-poviem-vam-pribeh/

Keď sme o tom v ten prvý deň rituálu hovorili, spravil šamanskú cestu k tomu. Povedal, že môj osud je prepojený s medveďom hlbšie ako v tej chvíli chápem, že ma sprevádza životmi. Nedôverčivo som vtedy zareagovala – moje silové zvieratá sú predsa iné, prečo medveď by ma mal sprevádzať? Vyľakalo ma to pred cestou lesom. Iba sa smial a povedal zvláštnu vetu „s medveďom si spojená a on ťa stále vidí, ale prísť k tebe môže až vtedy, keď už bude múdry“.

V tom dnešnom nadrannom tichu sa mi vynoril šamanov hlas v pamäti, a tá jeho zvláštna veta s medveďmi súvisiaca – zvláštne, ako som ju vtedy potlačila v pamäti. Hm, raz jej porozumiem. Vlastne si myslím už teraz, že medvede sú múdre zvieratá, naozaj cítim akési prepojenie s nimi.

A ešte jedno viem isto už teraz – mali by sme ich chrániť,  a nie zabíjať.

 

Elena

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001571x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie