Založ si blog

Len pár slov 10. – Pravda o USA. . .

Predstavte si, že s priateľom sledujete televízne noviny – príbeh o napadnutí ženy partnerom.

Priateľ sa vyjadrí, že dobre spravil, keď jej dal po hube – a vy by ste mali v tej chvíli spozornieť. Odborník na ochranu osôb David de Becker varuje, že schvaľovanie násilia je jedným z rizikových znakov osobnosti, ktorej je lepšie sa v živote vyhnúť. Mali by ste utekať čo najďalej od človeka,  ktorý schvaľuje násilie.

A predstavte si, že sedíte v partii takých násilie schvaľujúcich kamarátov – je čas v takej situácii dať si otázku, že ako a prečo ste sa medzi nimi ocitli.

Sú skrátka okamihy, ktoré o nás prezrádzajú priveľa, tak prediktívne.

 

Američania potrestali bývalého bezpečnostného analytika – človeka, ktorý v dôsledku výčitiek svedomia prezradil verejnosti, ako pred štyrmi rokmi vyzerala ich pomoc v Afgánsku. Ako píšu naše médiá – považoval za nemorálne konanie vlády, ktoré bolo v rozpore s vyhláseniami vtedajšieho prezidenta Obamu, ako sú ich drony presné.

Tento expert ich označil ako nepravdivé a uviedol desivú informáciu – zo 100 útokov dronmi ich 90% zabíjalo úplne iné osoby – nevinných  civilistov, idúcich náhodne po ulici. Tí ľudia sa už nikdy nevrátili ku svojim rodinám kvôli partii amerických vrahov.

Potrestali ho za prezradenie pravdy, ako inak.

 

Neviem či toto treba rozsiahlo komentovať. Je však namieste položiť si otázku a dať na ňu pravdivú odpoveď – naozaj si myslíte, že toto je spolok, v akom sme sa chceli ocitnúť?

 

 

Elena

 

K diskusii: Hej, sú veci, ktorým je ťažko uveriť, lebo sú príliš hrozné a narušujú našu ilúziu o svete a ľuďoch. Signály, že Američania to v Afganistane nevedú čestne, sú už dlho

napríklad tu

https://www.cas.sk/clanok/88378/video-zabijali-americki-vojaci-v-afganistane-deti/

a tu

https://www.amnesty.sk/afganistan-ziadna-spravodlivost-pre-tisicky-obeti-operacii-usa-a-nato/

Píše sa v nich, že v rokoch 2009 – 2013  bolo zabitých minimálne 140 civilistov, vrátane tehotných žien a viac ako 50 detí.

 

A tu je ten link o 90% obetí civilných  – ťažko predpokladať, že by všetky médiá dali o USA taký nesprávny údaj…

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/595880-americky-analytik-prezradil-tajne-informacie-dostal-takmer-4-roky-vazenia/

 

 

palenque  – stačí si pozrieť i iné zdroje nielen slovenské – ach,  a o úspechoch USA píšu takto

https://www.jacobinmag.com/2021/04/daniel-hale-whistleblower-us-drone-program-papers-intercept-espionage-act

A hoci vláda tieto vraždy označuje za „cielené zabíjanie“, viac ako 90 percent tých, ktorí boli zabití pri náletoch USA, nebolo zamýšľaným cieľom. Napriek tomu, aj keď americká vláda zabila nechcené ciele, označila ich za „nepriateľov zabitých v akcii“.

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986648x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie