Založ si blog

Iba 9. – Iba pravdu. . .

Je načase otvorene hovoriť o situácii, do ktorej nás vohnala  naša vláda súcitiaca viac s Ukrajincami, ako s vlastným obyvateľstvom.

Ako píše článok v linku
https://ereport.sk/hrozi-drsny-boj-medzi-europou-a-aziou-gazprom-si-nerezervoval-kapacitu-na-tranzit-plynu-do-europy/

Rusi si nerezervovali na ďalší rok tranzitnú kapacitu od októbra 2022 plynovodom Jamal-Európa, ani ukrajinskou stanicou Sudža, ani  cez Veľké Kapušany.

Pochopili ste, čo to pre nás znamená? 

Ako to bude s pohonnými látkami, a ako  to bude s vykurovaním? Nie je realistická predstava, že by sme mali uberať na kúrení, aspoň v horách, kde ja žijem určite nie. A rovnako nie je reálne nahradiť naše kúrenie probugasom v zime elektrickým kúrením trebárs. Lebo nám to ani bytovka fázovo neutiahne, a akurát budeme vyhadzovať elektriku celej bytovke zbytočne dookola. A podobne sú na tom iste ľudia aj na iných miestach Slovenska. Treba o tom hovoriť otvorene, a čím skôr – lebo zima sa blíži míľovými krokmi.

Otvorene vyzývam, aby sa vláda vyjadrila k tomu, čo budeme robiť v zime, ako nám zaistí dostatok plynu na vykurovanie a pohonných hmôt.

Celkom verím tomu, že sa  schyľuje ku predčasným voľbám.

Lebo to by bolo najjednoduchšie riešenie pre nich. Nová vláda by sa tvárila, čo my s tým – oni nás do toho dostali, teraz to musíme nejako zvládnuť.  A nie, nie som za predčasné voľby, keď vidím tie preferencie.  Podľa mňa by koalícia Hlas, Progresívne Slovensko a SaS bola cestou do pekla…

 

A v tejto situácii by sme mali budovať nové domy na Ukrajine Ukrajincom?

Dobre sa pozrite na včerajší preslov Zelenského. Ten chlap čo slovo, to perla – vyzval, aby sa s obnovou zničenej infraštruktúry jeho krajiny nečakalo na koniec ruskej invázie. Samozrejme, oni budú ničiť – a my budeme živoriť a skladať sa im na pohodlný život a dookola „budovať“. Akú motiváciu by mali ukončiť takú vojnu???!!!

Ako uvádza článok v linku

https://ereport.sk/zelenskeho-apel-obnova-ukrajiny-musi-zacat-uz-teraz-nemozno-cakat-na-koniec-vojny/

je tiež potrebné už teraz začať prípravy na zimu, okrem iného z hľadiska zaistenia bezpečného zásobovania energiami. Veľké časti ukrajinského hospodárstva sú v dôsledku bojov ochromené a tisíce podnikov zastavili prevádzku, uviedol Zelenskyj v príhovore.

Poviem to jasne – máme dosť problémov sami. Som skutočne zvedavá, či budú mať tú drzosť naši „lídri“ nútiť nás dávať peniaze Ukrajine – ktorej vlastní občania sú u nás namiesto obrany a budovania vlasti. Mohli z vojnou zasiahnutých území ísť inam na Ukrajine – a byť svojej vlasti užitoční. Jasné, že chýbajú v podnikoch ľudia  ktorí poodchádzali do iných krajín. Mali by pracovať v tých závodoch doma – namiesto toho za niekoľkonásobok ukrajinskej mzdy si „zachraňujú svoje holé životy“ u nás.

No ako to Zelenského uvažovanie slušne nazvať? To je skrátka príživník storočia.

 

Elena

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005285x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie