Založ si blog

Kroky v tme 8. – Zvláštne priority tejto vlády. . .

Spoločnosť Slovalco končí – a o prácu prichádza 300 ľudí. Vláda nenašla pre tých ľudí – mnohí z nich odchádzajú po desiatkach rokov poctivej práce – nijaké riešenie. Prísť o prácu v tejto dobe je tragédiou pre ich rodiny.

Skutočne nemáme peniaze na to, aby vláda tej firme pomohla a uchovala tristo pracovných miest  pre našich ľudí?

Nejdem pripomínať, že miliardy na Ukrajinu sa sypali. Máme tu i teraz na to, aby sme tým ľuďom pracovné miesta uchránili.

A treba povedať, že z čoho sa to vezme, ak niečo sa navrhne? No dobre, veď hej.

Pozrime sa na to v dnešnom blogu.

 

My mnohí máme problém kúpiť si základné veci a šetríme na kadečom v tomto čase prudkého rastu životných nákladov.

Zato Naď pre našich drahých amerických spojencov  nakupuje, akoby tie peniaze v pivnici na Úrade vlády tlačil – info som prevzala z fb https://www.facebook.com/matovicovcirkus/, a tak som sa na to pozrela bližšie.

Za 20 miliónov im buduje kontajnerové mestečko, ako uvádza zmluva v linku

https://www.crz.gov.sk/zmluva/6729291/

Neviem či im ideme i stravu dávať bezplatne – lebo veď žiadne dane a odvody u nás nebudú platiť, ani ubytovanie a cestovné náklady, a platy majú iste skvelé. No ale na Lešť zmluvy zaisťujú potraviny za fakt slušné peniaze – ide o čerstvé ovocie a zeleninu do konca budúceho roku za viac ako 295 000 eur, ako ľahko zistíte podľa zmluvy je v tom napríklad 400 ananásov. Tiež koreniny a rôzne dressingy za vyše 190 000 eur, cestoviny za skoro 116 000 eur, konzervy za viac ako pol milióna, mäso za vyše 693 000 eur,mlieko, mliečne výrobky a vajíčka za vyše 228 000 eur.

A tak si kladiem otázku, že pre koľkých ľudí sú tie zásoby potravín.

 

A najnovšie na Lešť Naď nakupuje cukrovinky za vyše dvestoštrnásť tisíc. Preboha, veď to je skoro štvrť milióna.

Hovorí o tom  Kúpna zmluva č. CV-10-69/2022-8100000946-KZv – Nákup a dodávka trvanlivých potravín – cukrovinky

A kým národ môže už aj potraviny po záruke kupovať, však na nich nie je nič zlé – tak tieto cukrovinky musia byť čerstvé

Potraviny musia byť dodané čerstvé a nesmú prekročiť prvú tretinu doby spotreby, nepoškodené...

Zmluva obsahuje samozrejme i konkrétny zoznam  tých cukroviniek – šumivého, červeného a bieleho vína je tam len 210 litrov – no tak dúfam, že drahí americkí priatelia si nesadnú do tých stíhačiek pridrundžení, aby sme o ne predčasne neprišli.

A máte tam široký prehľad objednávaných keksíkov – fidoriek, venčekov, perníkov, tiež mily a liny, a celý rad ďalších keksíkov a čokoládok, dokonca aj sušené slivky. Veď si to v tom linku pozrite podrobnejšie sami

https://www.crz.gov.sk/zmluva/6764302/?fbclid=IwAR2aNdvUwV5Z640Uz1ZctEDryN-2jLTl6yCgMDi9eZMu6ybYAynAMg7uY1w

 

Takže som za  to, aby si Američania u nás aspoň tie čokoládky a keksíky sami kúpili zo svojho – a toho ušetreného štvrť milióna by vláda mohla dať firme Slovalco, aby zachránila pracovné miesta pre 300 Slovákov. 

 

Elena

 

Diskusia

idemzvracať  To je presne o tom, že mnohé naše podniky mali zostať v štátnych rukách, rovnako aj zisky z nich. Ale asa, keď financujeme lukratívne automobilky pre prácu kopy zahraničných robotníkov,  tu ide o tristo Slovákov a ich rodiny.

palenque  Nie, veru nemám peniaze na to, aby som kupovala Američanom čokolády a keksy. A rozšírme Vašu otázku – čo tu vlastne robia? Chránia nás, keby náhodou prišli Rusi?  Ale choďte, a ako by sa k nám dostali – prekopali by sa popod Ukrajinu? Čo nepočúvate Zelenského  ako popisuje víťazné ťaženie Ukrajiny?

Nože, drahí diskutéri, ktorí „ste v obraze“ – dajte údaj o počte tých vojakov mne už je jedno akej národnosti sú, ktorých stravu v tých zmluvách hradíme – zaujíma ma počet ľudí, ktorí to idú za 16 mesiacov skonzumovať. A btw, tých 210 l vína to dostávajú k obedu v pracovnej dobe ako prípitok?

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300991x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív