Založ si blog

Kroky v tme 8. – Zvláštne priority tejto vlády. . .

Spoločnosť Slovalco končí – a o prácu prichádza 300 ľudí. Vláda nenašla pre tých ľudí – mnohí z nich odchádzajú po desiatkach rokov poctivej práce – nijaké riešenie. Prísť o prácu v tejto dobe je tragédiou pre ich rodiny.

Skutočne nemáme peniaze na to, aby vláda tej firme pomohla a uchovala tristo pracovných miest  pre našich ľudí?

Nejdem pripomínať, že miliardy na Ukrajinu sa sypali. Máme tu i teraz na to, aby sme tým ľuďom pracovné miesta uchránili.

A treba povedať, že z čoho sa to vezme, ak niečo sa navrhne? No dobre, veď hej.

Pozrime sa na to v dnešnom blogu.

 

My mnohí máme problém kúpiť si základné veci a šetríme na kadečom v tomto čase prudkého rastu životných nákladov.

Zato Naď pre našich drahých amerických spojencov  nakupuje, akoby tie peniaze v pivnici na Úrade vlády tlačil – info som prevzala z fb https://www.facebook.com/matovicovcirkus/, a tak som sa na to pozrela bližšie.

Za 20 miliónov im buduje kontajnerové mestečko, ako uvádza zmluva v linku

https://www.crz.gov.sk/zmluva/6729291/

Neviem či im ideme i stravu dávať bezplatne – lebo veď žiadne dane a odvody u nás nebudú platiť, ani ubytovanie a cestovné náklady, a platy majú iste skvelé. No ale na Lešť zmluvy zaisťujú potraviny za fakt slušné peniaze – ide o čerstvé ovocie a zeleninu do konca budúceho roku za viac ako 295 000 eur, ako ľahko zistíte podľa zmluvy je v tom napríklad 400 ananásov. Tiež koreniny a rôzne dressingy za vyše 190 000 eur, cestoviny za skoro 116 000 eur, konzervy za viac ako pol milióna, mäso za vyše 693 000 eur,mlieko, mliečne výrobky a vajíčka za vyše 228 000 eur.

A tak si kladiem otázku, že pre koľkých ľudí sú tie zásoby potravín.

 

A najnovšie na Lešť Naď nakupuje cukrovinky za vyše dvestoštrnásť tisíc. Preboha, veď to je skoro štvrť milióna.

Hovorí o tom  Kúpna zmluva č. CV-10-69/2022-8100000946-KZv – Nákup a dodávka trvanlivých potravín – cukrovinky

A kým národ môže už aj potraviny po záruke kupovať, však na nich nie je nič zlé – tak tieto cukrovinky musia byť čerstvé

Potraviny musia byť dodané čerstvé a nesmú prekročiť prvú tretinu doby spotreby, nepoškodené...

Zmluva obsahuje samozrejme i konkrétny zoznam  tých cukroviniek – šumivého, červeného a bieleho vína je tam len 210 litrov – no tak dúfam, že drahí americkí priatelia si nesadnú do tých stíhačiek pridrundžení, aby sme o ne predčasne neprišli.

A máte tam široký prehľad objednávaných keksíkov – fidoriek, venčekov, perníkov, tiež mily a liny, a celý rad ďalších keksíkov a čokoládok, dokonca aj sušené slivky. Veď si to v tom linku pozrite podrobnejšie sami

https://www.crz.gov.sk/zmluva/6764302/?fbclid=IwAR2aNdvUwV5Z640Uz1ZctEDryN-2jLTl6yCgMDi9eZMu6ybYAynAMg7uY1w

 

Takže som za  to, aby si Američania u nás aspoň tie čokoládky a keksíky sami kúpili zo svojho – a toho ušetreného štvrť milióna by vláda mohla dať firme Slovalco, aby zachránila pracovné miesta pre 300 Slovákov. 

 

Elena

 

Diskusia

idemzvracať  To je presne o tom, že mnohé naše podniky mali zostať v štátnych rukách, rovnako aj zisky z nich. Ale asa, keď financujeme lukratívne automobilky pre prácu kopy zahraničných robotníkov,  tu ide o tristo Slovákov a ich rodiny.

palenque  Nie, veru nemám peniaze na to, aby som kupovala Američanom čokolády a keksy. A rozšírme Vašu otázku – čo tu vlastne robia? Chránia nás, keby náhodou prišli Rusi?  Ale choďte, a ako by sa k nám dostali – prekopali by sa popod Ukrajinu? Čo nepočúvate Zelenského  ako popisuje víťazné ťaženie Ukrajiny?

Nože, drahí diskutéri, ktorí „ste v obraze“ – dajte údaj o počte tých vojakov mne už je jedno akej národnosti sú, ktorých stravu v tých zmluvách hradíme – zaujíma ma počet ľudí, ktorí to idú za 16 mesiacov skonzumovať. A btw, tých 210 l vína to dostávajú k obedu v pracovnej dobe ako prípitok?

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001120x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie