Založ si blog

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom.

Hovorí o tom správa v linku

https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150

Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila.

No to je dobre, bude mať prax, keď doprezidentuje, mohla by aj v lesnej škôlke stromčeky sadiť.

 

Ja som síce čakala, že aspoň najbližšie krajiny obcestuje na bicykli, keď sa už silou-mocou všade chce chodiť lúčiť, však do leta už len lepšie počasie bude  a malo by to mnohoraký osoh, no ale na to sa zjavne nechystá.  A tak stromčeky sadí v prezidentskom lese vraj odušu za to, ako lietadlami všade chodí.

Ale to je všetko málo, však zrátajme čo chce oblietať do toho júna ešte – to nejaký jeden či dva stromčeky sem-tam kdesi vpacnuté určite nenahradia tie životnému prostrediu a tým aj nám všetkým spôsobené škody. A zasa státisíce stromov u nás vysádzať nemôže, však nemáme takú veľkú krajinu.

Jedine žeby na Ukrajinu tiež sadiť vybehla, tam určite Rusi vojnou aj kopu stromov poničili.

Podľa mňa by mala ale rovno brazílsky prales začať obnovovať.  A podľa tých jej oblietavacích rozlúčkových plánov sa potom amazonsky prales prudko rozrastie…

 

 

Elena

 

K diskusii

Nie je to o závisti, niet jej čo závidieť, a už vôbec nie o nenávisti. Keby som začala dnes písať konkrétne výhrady, ktoré voči terajšej prezidentke mám, ani toho 15. júna , kedy ona skončí definitívne, by som neskončila.

 

delrey  Ibaže, skutočne musí teraz toľko letov robiť? V rámci rozlúčkových návštev? Položte si otázku – robí to v záujme Slovenska?

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300633x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív