Založ si blog

Lebo 3. – Vôbec sa nečudujem, že sa Slováci modlia za Fica. . .

Veru, životná realita nám náležite odhalí niektoré veci.

Tak aj teraz po atentáte na premiéra.

 

Polícia pracuje s verziou, že páchateľ nekonal sám, ako uviedol článok v linku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710649-jednou-z-verzii-vysetrovania-atentatu-na-fica-je-ze-utocnik-nebol-osamelym-vlkom/.

podľa ktorého facebooková a komunikačná história páchateľa bola dve hodiny po spáchaní skutku zmazaná.

Ďalší z článkov píše, že

https://www.hlavnespravy.sk/sefovia-silovych-zloziek-budu-informovat-o-aktualnej-bezpecnostnej-situacii/3496888

toto vymazanie podľa slov ministra neuskutočnil atentátnik ani jeho rodina.

A predstavte si, to premazanie bolo údajne kvalitne urobené, takže profík

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/18/juraj-stubniak-strelcovi-niekto-kvalitne-premazal-harddisk-video

Každopádne nielen láska je večná, ale aj údaje vykvačené na socsieťach. A tak môže byť márne aj neviemaké profesionálne mazanie údajov z hardisku          –

A ani profík nie je neviditeľný, takže ľudia putujúci do bytovky po čine sú v kamerových systémoch. Nepredpokladám, že počítač či notebook by mal uskladnený páchateľ na chate, kam chodil raz za mesiac, a kde kamerový systém je menej dostupný.

 

No ale pozrite sa, pán Šimečka to má už vyšetrené – osamelý vlk to bol, ako inak

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/19/simecka-nikdy-nebude-sokrates-jeho-obrana-je-chaba

Mrzi ma, že viacerí politici – aj koalície, aj opozície – si akoby neuvedomovali vážnosť situácie a naďalej prilievajú olej do ohňa. Kreslia obraz kolektívnej viny, akoby za atentát mohli médiá, či opozícia. Pritom vedia, že vinným je atentátnik, ktorý bol osamelým vlkom a dnes sedí vo väzbe. Takéto obviňovanie je to posledné, čo teraz potrebujeme.“ Záhadne vyzdvihuje v statuse Michal Šimečka.

No ktovie prečo to píše, pouvažujme.

A takisto sa môžeme zamyslieť nad tým, prečo podaktoré médiá tak bagatelizujúco zdôrazňovali, že „premiér bol postrelený“ namiesto toho, aby písali, že je v ohrození života.

 

Iste, páchateľ bol presne ten typ, ktorý sa dá na niečo podobné zmanipulovať.

O možnom spolupáchateľovi sa informácie objavili už dva dni dozadu. Len som nechávala čas tomu, či sa upresnia údaje.o tej záhadnej dvojici, či sa polícii samé tie osoby stotožnili, ktoré vidno v článku v linku na okraji zábran

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710169-po-vyjazdovom-rokovani-vlady-v-handlovej-sa-strielalo/

Lebo keby som stála pri tých zábranách v čase útoku na premiéra a niekto by uviedol v médiách, že tam stojím podozrivo, pokojne by som zašla na políciu podebatovať o tom, že mám čisté ruky aj svedomie. Ak tak neurobil chlap, ktorého označujú ako možného spolupracovníka páchateľa, pripadá mi to zvláštne.

Navyše, pri sledovaní videa v rámci analýzy postupu ochranky spomalene, som sa dívala na dotyčného „záhadného chlapa“. Všimnite si, kam smeruje počas zásahu ochranky a polície jeho pohľad.  Ja by som povedala, že vonkoncom nesleduje dianie na zemi a zaisťovanie páchateľa. Podľa mňa sa díva na niekoho, kto stojí alebo prechádza okolo vzadu, čo mne osobne v takej situácii pripadá hodne zvláštne. 

No článok v linku uvádza, že vraj ich preverili  –  Minister zároveň dementoval, že súčasťou atentátu boli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach. „Aj oni už sa stali obeťami vyhrážok a želania smrti,“ podotkol..

Nakoniec vraj ide o zdravotne postihnutú svojicu, pani je nevidiaca, pán nepočujúci, čím sa aj jeho evidentne zvláštne správanie môže vysvetliť. Nerozumiem iba, prečo ich dcéra nechala tam stáť v tejto situácii a neodviedla ich preč do bezpečia.

Keďže láska síce večná niekedy nie je, ale to, čo vykvačíte na sociálne siete veru áno, mazanie diskusií s páchateľom po čine bol riadne hlúpy nápad. Takže diskutérov a aj diskusie polícia do rúk dostane, a trestný čin spolupáchateľstva v prípade tohto útoku znamená, že už by dodiskutovali zrejme tiež doživotne, rovnako ako páchateľ samotný.

Zapátrať v tomto smere medzi tými, s ktorými sa opakovane stretával na svojich pouličných akciách, iste nebude pre políciu problém, predpokladám, že polícia ich identifikovala už dávno.

 

Akčne konala polícia aj v prípade prvých dvoch z kopy tých, ktorí premiérovi priali smrť po atentáte, či dokonca jeden sa vyhrážal politikom. Boli už v superrýchlom konaní odsúdení, ako píše článokv linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/19/zilinka-informoval-o-desivom-skutku-zlovestne-slova-podporujuce-a-schvalujuce-utok-na-premiera-boli-potrestane

V súvislosti s tým chcem poukázať na dve veci.

Prvou z nich je, kam sa ťahala úrovňou mediálna diskusia u nás už dlhodobo. Pred časom som písala v blogu, že nie je normálne tešiť sa zo smrti dcéry akéhosi ruského generála. Rovnako nie je podľa mňa normálne schvaľovať atentát na Putina. Na nijakého politika, lebo tak sa veci v normálnom svete neriešia. Ibaže, keď takých cvokov verejne odobrujúcich násilie tohto druhu verejne napomeniete, tak ste prokremeľský agent podľa nich. Takýmto táraním sa snažili všetkých súdnych ľudí zastrašiť, aby čušali. No a tu máme ovocie takého odobrovania agresie.

Druhou z vecí, na ktorú chcem poukázať, je skutočnosť ako patologicky diskutujú a správajú sa stúpenci opozície i dnes. Čo je to za cvoka, ktorý ide ujúkať ku nemocnici nenávistné priania človeku v ohrození života, a znepríjemňovať takým počinom život i kope ďalších pacientov tam? Predstavte si, čo by boli tí ľudia vystrájali, keby boli vyhrali voľby. 

Faktom ale je, že kopa z tých, ktorí sa dnes takto vyhrotene správajú, boli pôvodne normálni slušní ľudia. Ibaže ich tu ktosi štval tak dlho, až stratili zmysel pre realitu a normalitu. A ak tu niektorí diskutéri vypisujú, že Progresívne Slovensko nič zlé nerobilo, tak popri argumentoch uvedených v minulom blogu upozorňujem aj na skutočnosť, že Šimečkov slušnonápad v praxi je nehoráznou drzosťou, namiesto priznania si viny žiada, aby vláda 100 dní nekonala. Aby sa nerobili žiadne kroky v oblasti legislatívy. Čo predpokladá, že sa stane – očakáva počas troch mesiacov nejaké zmeny v spoločnosti, revolúciu či násilný prevrat?

Veľmi varovne znie ale aj článok v linku, ktorý poukazuje na možné riziká aktuálnej situácie pre Šimečku

https://blog.hlavnespravy.sk/34841/ma-michal-simecka-dovod-bat-sa/

na jeho mieste by som o tom skutočne hlboko pouvažovala.

 

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu alebo podpory jeho páchateľa. Celkovo preveruje takmer 90 informácií a podnetov o schvaľovaní trestného činu alebo nenávistných prejavov vo virtuálnom svete. Keby boli títo ľudia vyhrali voľby, bola by to pre Slovensko a Slovákov tragédia podľa mńa.

Veru, poviem vám, pri tej predstave som posielala rýchlo i dnes šamansky balíček energie premiérovi pre jeho uzdravenie. A vôbec sa nečudujem tomu, že hodne Slovákov sa modlí za to, aby Fico vyzdravel a vrátil sa na čelo štátu.

 

 

 

 

Elena

 

 

 

,

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300813x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív