Založ si blog

Lebo 4. – Nemci rozpútali už dve svetové vojny, chcú aj tretiu?

Vojnu pokladám za také zlo, že každého jej propagátora, iniciátora a realizátora by mali podľa mňa tvrdo postihnúť. Prináša bolesť a zlo do život obyčajných ľudí.

 

No veru, nápad toho nemeckého vládneho poslanca Weingartena ma naštval. Chce nás zatiahnuť do vojny – nás Slovákov zasa raz.

Píše o ňom článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/19/slovenska-reakcia-na-sialeny-nemecky-navrh

Vraj Nemecko bude z nášho územia vystreľovať rakety na ochranu Ukrajiny.

Za zaujímavé a smutné pokladám nielen skutočnosť, že sa nevyjadrili ospravedlňujúco za jeho výrok nijakí čelní nemeckí predstavitelia, ale ani slovenská vláda si nepredvolala nemeckého veľvyslanca a nepožiadala ho o vysvetlenie takýchto výrokov. Však to nevykladal nejaký Ďuro v krčme pri pive, ale oficiálny nemecký vlády poslanec. Je zároveň obranným experotom najsilnejšej nemeckej vládnej strany.

Chcel by u nás rozmiestniť nemecké protilietadlové raketové jednotky. To by ale znamenalo zatiahnutie Slovenska do vojny a vystavenie aj nášho územia odvetným akciám Ruska.

O tom, že nejde o prázdne kecy svedčí aj skutočnosť, že toto riziko si uvedomujú aj nemecké politici. V článku v linku sa  uvádza, že

https://english.nv.ua/nation/germany-urges-nato-to-protect-ukraine-s-skies-50419572.html

Johann Wadephul, zástupca vodcu parlamentnej frakcie CDU, tiež vyzval na zdržanlivosť. „Akýkoľvek priamy zásah do nepriateľských akcií účinne premení tretie krajiny na agresívne… Pre Nemecko to neprichádza do úvahy,“ povedal Wadephul.

Mali sme požiadať o vyjadrenie vo veci a verejné ospravedlnenie sa za ten výrok nemeckého veľvyslanca.

 

Blanár ako šéf slovenskej diplomacie sa vyjadril odmietavo, ako píše článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/blanar-odmietol-umiestnenie-nemeckych-rakiet-na-slovensku/3497004

chválabohu, dodávam.

Ale už sa rozbehli mediálne masírovania mozgov, stačí sa pozrieť na článok

ale https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710711-nedovolime-nemcom-branit-ukrajinu-zo-slovenska-vyhlasil-blanar-podla-neho-by-to-krajinu-zatiahlo-do-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

ktorého autor vypisuje, že s týmto nápadom Blanár nesúhlasí.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD) nesúhlasí s tým, aby Nemecko bránilo ukrajinské územie zo Slovenska.

Ja som si istá, že ani väčšina nášho národa nesúhlasí s takým nápadom.

A najnovší článok uvádza, že

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710711-nedovolime-nemcom-branit-ukrajinu-zo-slovenska-vyhlasil-blanar-podla-neho-by-to-krajinu-zatiahlo-do-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

my nedovolíme Nemcom brániť Ukrajinu zo Slovenska. Ach, bože, tí zlí Slováci…

Všimnite si tie manipulatívne názvy článkov.

Hovorím to otvorene – nedovolíme zatiahnuť Slovensko do vojny, dúfam že sa nájde zopár rozumných ľudí. A ak by tu náhodou chceli  Američania na základe zmluvy dovliecť sem zbrane a odtiaľto strieľať, lebo na základe pochybnej zmluvy môžu robiť čokoľvek bez nášho súhlasu na našom území – tak ich treba zo Slovenska vyraziť, aj s tými, ktorí s nimi túto zmluvu uzavreli. Nezabudnime, ako rýchlo vtedy Čaputová tú zmluvu podpisovala.

 

No čo k tomu Weingartenovi slušne dodať?

Asi nechodil poctivo do školy na základnej škole – hádam sa na základke aj Nemci učia, kam siahajú hranice ich štátu. On nemá vonkoncom nijaké právo vykladať o tom, čo máme robiť na svojom vlastnom území my.

Somár starý, však majú vlastnú krajinu, nech si stade strieľa.

Mám iba jedinú podmienku, aby nestrieľali ponad naše územie. 

 

Elena

 

P.S.: Zmluvu s Američanmi potrebujeme zrušiť.

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301052x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív