Založ si blog

A prečo nie 4. – Štúdia o výskyte hlúposti

 

Poviem vám teraz, ako som sa hlboko mýlila vo vzťahu ku výskytu hlúposti na Slovensku.

 

Klimatické zmeny sú závažnou hrozbou…

Klíma sa zhoršuje, prognózy pokojného a spokojného života sa v dôsledku klimatických zmien zhoršujú. Veľa sa píše o tom. A už to zažívame aj na vlastnej koži, kadejaké nepríjemné až hrozivé dopady počasia – suchá a záplavy, tornáda sa objavujú, prudké až extrémne zmeny počasia.

Chápem preto, že veľa rozumných ľudí sa ozýva za riešenie ekológie, ochranu životného prostredia – pretože myslia na budúcnosť seba samých, a tiež svojich detí.

 

Uvedomujem si, že niektorým ľuďom chýba súcit…

Aj základná miera empatie so živými bytosťami – všimla som si to vo Zvolene pri príbehu s holúbäťom, ktoré som tam zachraňovala. A pravdaže, aj v mnohých iných situáciách – napríklad v minuloročnom prípade, keď v Poprade bola mŕtva mačka, zjavne vyhladovaná.

Rozumiem preto tomu, že kašlete na africké horské gorily a ich utrpenie, na devastáciu dažďového pralesa v Brazílii, na strieľanie desaťtisícov mustangov v Amerike či likvidovanie miliónov operencov v Taliansku – keď je podaktorým z vás ľahostajný osud aj živých bytostí, na ktorých trápenie sa priamo dívate.

Ja nemôžem len tak prejsť popri zvierati a nepomôcť. Víkendová búrka zúrila a v noci z nedele na pondelok fúkal u nás v horách silný vietor. Včera ráno bolo na ceste vtáčie hniezdo, so štyrmi mŕtvymi mláďatami. Mám úctu aj k mŕtvej bytosti, vzala som ich a odniesla do vysokej trávy, nech tam spočinú v pokoji.

 

Viem čo – to aj o ľudskej hlúposti…

No verila som, že naozaj až takí tupí jednotlivci, ktorí by si sami pod sebou pílili konár nivočením životného prostredia bez akýchkoľvek zábran, u nás azda už nie sú. Však tie klimatické zmeny cíti každý z nás.

Nuž, mýlila som sa poriadne – je ich zjavne dosť. Čo dosť – viac ako dosť…

Cítila som sa nanič nedávno, keď som čítala správu o udusenej labutej mame – ani som k tomu nemohla vtedy nič napísať, lebo by som písala ostro

https://www.bratislavskenoviny.sk/aktuality/ruzinov/54904-foto-krasna-labut-sa-kratko-po-vyliahnuti-mladat-udusila-dovod

Ale znovu a znovu nás presviedčajú podaktorí, že hlúposť je neliečiteľná – veď pozrite…

Informácie o plastovej katastrofe na rieke Bodva

https://somzdediny.hlavnydennik.sk/ekologicka-katastrofa-na-bodve-ludia-do-rieky-vyhadzuju-plasty-aj-chladnicky/?fbclid=IwAR3fJyU9bzCUMU51afRipC8D1c85gni5tkmp0wyIwe1yPv87dAAStx1iegY

No čo myslíte, vyhadzovači bordelu, kto bude zodpovedný za zhoršovanie životného prostredia – Putin, Fico, alebo vy sami?

A kto na to doplatí, bordelári? Vy sami – a my s vami.

 

 

Elena    16.7.2019

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9424291x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív