Založ si blog

Odpovede 2. – Ten pravý chlap. . .

No kedy je lepší čas písať o pravom chlapovi, ako na Valentína?

Bude to humoristický pohľad, ten dnešný blog, to dopredu upozorňujem.

 

O pravom chlapovi existujú legendy…

Niektorí dokonca tvrdia, že je pánom tvorstva (ani tí sa však neopovážia povedať, že je i pánom svojej ženy).

Nechcem všetkých chlapov hádzať do jedného vreca, lebo nie všetci chlapi sú rovnakí.  Úplne rôzni sú, ako o tom hovorí kniha s pútavým názvom Experimentálny atlas mužov. Nečítala som ju, priznávam, len článok o nej v jednom psychologickom časopise, ale i to stačilo.

Mužov delí do rôznych typov – niektoré z nich sú podľa mňa hneď od prvej chvíle v kategórii „ach, jaj“ – počnúc od Šampónca chvastavého, cez Mamánka nehybného,  Kaviča vševedného, Sporiča drastického, až po Narcisa svaličného. a Svalovca dutohlavého. Túto kategóriu neodporúčam pozorovať ani vo voľnej prírode, nie to ešte brať na domáci chov.

Druhá kategória je „no, teda“, k nej je vhodné pristupovať len pozorovaním z diaľky čo najväčšej – patria tu druhy ako Behúň posadnutý, Spletivec váhavý, Kotlíkovec ekologický, Alternatívec ezoterický či Kreatívec chaotický.

Tretia z kategórií – vhodný na domáci chov – je podľa mňa len dvomi druhmi v tej knihe zastúpená – Pilník agilný a Výnimočník charakterný, ibaže ako už samotný názov druhu hovorí, vyskytuje sa iba ojedinele. Možno by sme tam mohli priradiť ešte aj druh Verník spoľahlivý, ale ten je natoľko raritný, že o ňom ani tá spomenutá kniha nepíše.

Keďže článok som čítala v časopise psychologickom, dodávajú  tam vševedúco, že popri pobavení sa o typológii v knihe uvedenej môžeme aj seriózne pouvažovať, a že môže byť prospešné pre život nestať sa nadšenou chovateľkou pre domáci chov nevhodného druhu.

Možno pri čakaní na toho pravého chlapa (lebo ja som presvedčená, že hľadačom má byť chlap, a nie žena) je namieste pár kontrolných otázok – čo si o ňom myslím, čo k nemu cítim, ale aj čomu o ňom verím a o čom som o ňom presvedčená – a tie isté otázky si zbilancovať aj vo vzťahu ku sebe. Aby ste si vybrali na chov ten správny druh…

 

No dobre, koniec zábavy. Prejdime na vážnejšiu nôtu – pravého chlapa si predstavujú ženy rôzne… 

Nejdem vás v tejto chvíli nudiť mojou predstavou, aký by mal byť pravý chlap podľa mňa – skôr pouvažujme o tom, prečo si niektoré ženy vyberajú za partnerov chlapov zjavne nevhodných „na domáci chov“. Azda najmarkantnejším príkladom „na domáci chov krajne nevhodný“ je skupina mužov, ktorí sú v centre záujmu ďalšieho článku spomenutého psychologického časopisu – a keďže nie je natoľko populárne jednoduchý, ako by ste čakali, ale celkom odborný, tak o nich hovorí kadečo pozornosti naozaj hodné. Ide o mužov, ktorých doma nenájdete – pokiaľ teda nejde o mimoriadnu situáciu, že zdúchli z basy, ako svojho času Kajínek.

No áno, reč je o ženách, ktoré si vyberajú za partnerov kriminálnikov, sediacich vo väzení. Niektoré dokonca aj sériových vrahov, ako pripomína článok príbehy žien, ktoré skutočne nadviazali takéto vzťahy.  Odborníci tvrdia, že i tých žien je viacero druhov. Jedny majú vzácnu deviáciu – hybristofíliu a fascinuje ich násilie, iné majú syndróm pomáhača, niektoré pokladajú za alfa samca, ktorý ich silou ochráni,  a ďalšie zasa po traumatických zážitkoch prevažne z detstva sa snažia nájsť si bezpečného partnera, t. j. bez intenzívnej blízkosti psychickej či i fyzickej, najlepšie takého, ktorý nikam neodíde a zároveň im nemôže ublížiť. Ani nehrozí riziko z reálnej blízkosti, nepohadzuje ponožky a nevykrikuje, že chce teplú večeru. Odsúdený vrah všetky tie podmienky spĺňa, lebo odísť ho rozhodne nikam nenechajú, a správať sa zle voči žene nebude riskovať, lebo ak by odišla, už by sa nemusela vrátiť. A tak sú pozorní a sú výbornými poslucháčmi. Niet sa preto čo čudovať, že títo muži dostávajú tisíce obdivných listov, niektoré ženy vysedávajú na ich procesoch a posielajú im aj nespočetné ponuky na sobáš. Odborníci tiež prehlasujú, že žiadna zo žien, ktoré sa skutočne aj vydajú za týchto vrahov, nehovorí o tom, že mu odpustila ten čin, za ktorý bol odsúdený na doživotie – ale vždy popierajú jeho vinu.

 

A čo záverom? 

Záverom prezradím ženám túžiacim po chlapovi, ktorý im skutočne pozorne načúva – keď už je ten Valentín – že kde takého nájdu. Niektoré majú pocit, že to určite je ženatý chlap – samozrejme nie vlastný manžel, ale cudzí – nerobte si ilúzie, zlatíčka, v skutočnosti vám pozornejšie načúva jeho manželka…

Ale prezradím vám, kde nájdete toho ideálneho partnera. Podľa psychológov v spomenutom článku je vôbec najlepším poslucháčom psychopat zavretý na doživotie. Toto nie je žart, ale skutočný psychologický postreh – taký chlap má dostatok času skúmať a pozorovať iných, sledovať ich pocity, má aj silnú potrebu javiť sa ustavične žene v tom najlepšom svetle. Naozaj žene pozorne načúva. Tak už viete, dámy, kde máte hľadať – veľa šťastia…

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004866x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie