Založ si blog

Odpovede 1. – Niečo ako láska. . .

Valentín sa lepí na nás. Už-už nám dýcha na krk.

Niektorí sa tomu radujú, lebo veď láska je v živote dôležitá, dať jej v ten deň jasný význam sa im páči – a vyjadriť ju nejakým darčekom pokladajú za príjemné.

Iní ho odháňajú od seba ako dotieravého zablateného psíka – taký falošný cudzí zvyk odkiaľsi prišiel, láska by mala kráčať s nami deň za dňom, a nie „zrazu ju objaviť“ v jeden deň a na jeden deň – odmietajú tlak „valentínskeho darčekovania“.

Nech každý „valentínuje“ ako chce, pre mňa je ten deň príležitosťou v blogu pouvažovať o hodnote lásky.

 

Láska…

Vraj je zložitá, niektorí to tvrdia.

Ja si myslím, že láska patrí k tým základným veciam života, ktoré sú vo svojej podstate jednoduché.

Stretneš človeka, ktorého miluješ a zvolíš si ho za partnera. Stojíš pri ňom v dobrom a zlom. Navždy a stále. Jeden či jedna na celý život. Bodka. Koniec.

 

Láska…

Vraj je len jediná pravá, niektorí to tvrdia.

Nemyslím si, že by striedanie partnerov či partneriek v živote svedčilo o láske a schopnosti lásky. Nanajvýš o prelietavosti a zamilovanosti. Z predstavy, že ľudia s niekým skúšajú chodiť a žiť – „či im to vyjde“ – mi je akurát tak smutno. Nie, lásky v tom nie je ani zrnko, ani len k sebe nie. Lebo ak mám rada úprimne seba, neuspokojím sa s lacnou náhradou lásky. A ani neexperimentujem so svojim životom – je pre mňa príliš cenný na to, aby som ním šla štýlom pokus a omyl, pokus a omyl, pokus a omyl. Chcem budovať „dom na skale, nie na piesku“, vážim si hodnotné veci, stále v čase – a dávam vo vzťahoch dôraz na kvalitu, nie na kvantitu.

To, že niektorí ľudia dnes preferujú lacné náhrady vzťahov a nemajú v úcte tradičné hodnoty ako rodina, nič nemení na mojom názore. Je to o nich, nie o mne. Takým ľuďom je zbytočné hodnoty vysvetľovať, nechápu ich – nemajú úctu k tomu, čo budujú iní roky, ani k bolesti cudzích detí, sú egoisticky zameraní len na uspokojovanie svojich potrieb. Nedochádza im ani, že v konečnom dôsledku na ich nečestnosť doplatia najviac ich vlastní blízki, lebo svojim deťom a vnúčatám nechávajú ako hodnotový odkaz

  • buď že oni sami boli čiernou ovcou rodiny, ktorej príklad nasledovať neradno,
  • alebo že sú vzorom a rodinnou normou, takže v ich rodine je normálne žiť nečestne, bezohľadne, bez morálnych hodnôt, byť neverný a podvádzať, klamať….

Šťastím pre takých ľudí je akurát to, že žijú ako jednodňovky v bezprostrednom užívaní si a nevidia tak prenikavo do budúcnosti – svojim spôsobom šťastní, a svojim spôsobom hlboko nešťastní.

 

Láska…

Vraj je, niektorí to tvrdia.

 

Elena   13.2.2020

 

K diskusii   Nie, ako vdovec či vdova predsa stojíš pri partnerovi až do smrti. Ak si niekto nájde partnera po smrti pôvodného partnera, je to prirodzený vývin života, tam si dostál svojmu životnému záväzku. Je to niečo úplne iné ako striedanie partnerov. Neviem či chápeš ten rozdiel?

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004122x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie