Založ si blog

Odpovede 4. – Do tohto sa azda Pellegrini zatiahnúť nedá. . .

Ešte že to 50-dňové moratórium nespravili – hovorím si v duchu – lebo toľko zábavy by sme boli len tak zahodili za hlavu…

Ironizujem, pravdaže. V skutočnosti to, čo sa vyrojilo teraz pred voľbami, človeku vyráža dych. K smiechu je máločo, dôvodov na plač by bolo oveľa viac. Morálny úpadok a bieda spoločnosti z toho všetkého pokrikuje doďaleka.

Poviem vám pár slov nielen o tej predvolebnej situácii, ale i o jednom škaredom nápade, do ktorého sa azda Pellegrini zatiahnuť nedá…

 

Preberať sa všetkou tou špinou nemám dôvod…

O mnohých uchádzačoch viesť nás ku šťastnej budúcnosti som si ani predtým nijaké ilúzie nerobila. A pravdu povediac, nenechala by som sa nimi navigovať v ničom a nikam. Lebo v prvom rade mali usmerniť seba k nejakému odborníkovi, počúvať jeho dobré rady a systematicky brať nasadenú liečbu, a potom už nikoho nijako neusmerňovať. Takže písať o nich čokoľvek nemám záujem.

Ale aby sme písali i v štýle pozitívne mysliacich (ktorí nemajú radi kritické pripomienky, lebo ich nechápu ako našu občasnú a výberovú snahu zlepšovať svet cielenými krokmi, pokladajú to za náš globálny prístup k životu a pohľad na svet), dajme niečo veselé z tej kopy. Najviac inšpiratívna v tomto smere je pre mňa osobne strana KDH – pobavil ma nedávno postreh o iniciálkach ich vodcu, ale to bol nápad zvonku. Tento raz vyšiel nápad z ich radov – prišli s návrhom, že manželia budú mať daňovú úľavu vďaka dĺžke manželstva. Prekrásny nápad, plne podporujem – len ho ešte, milé KDH, musíte vylepšiť, aby bol spravodlivý v slovenskej realite. V prípade nevery partnera preto zaveďte, aby podvádzajúca šlápota bývalej manželke (ak sa rozviedla pre neveru partnera) platila v plnom rozsahu tú spomenutú daňovú úľavu, o ktorú jej neverou prišla (a je jedno, že už s dotyčným po pár mesiacoch nie je). Uvidíte, ako rapídne na Slovensku ubudne žien, ochotných sa vláčiť so ženatým chlapom.

A teraz na vážnejšiu nôtu. S hlupákmi strácame len čas, gauneri nám kradnú aj život, ničia všetko okolo nás. Musíme byť preto v strehu.

 

Jedným z nápadov, pri ktorých som spozornela, je Nové srdce juhu…

Ak ste o tom ešte nepočuli, je to projekt prebudovania južnej strany Chopku, ktorá údajne zaostáva za severnou. Nuž zaostáva v prestavbe z prírody na lunapark podľa mňa, čomu nasvedčujú aj spomenuté skutočnosti, že zatiaľ nie sú jasné dosahy tohto nápadu na životné prostredie.

https://mybystrica.sme.sk/c/22324281/juzna-strana-chopku-za-severnou-vyrazne-zaostava-planuju-tu-50-milionovu-investiciu.html

Ja neviem čo na to povedať slušne – asi toľko, že nechápem, prečo toto niekto nazýva „novým srdcom juhu“ – myslela som, že srdce nám má pomáhať žiť, a nie nás doraziť…

Prírody nám na Slovensku rapídne ubúda, pretože „podnikatelia“ sa nezastavia zrejme pred ničím…

 

Preto teraz na naozaj vážnu nôtu, naozaj vážnu…

K nápadom, pri ktorých by sme mali naozaj spozornieť, patrí to, čo teraz napíšem. Ministerstvo životného prostredia SR sa rozhodlo ochraňovať životné prostredie – a predstavte si, svoju malígnu pozornosť zamerali aj na pohorie Vihorlat. Ochranu v tejto oblasti sa rozhodli realizovať spôsobom nanajvýš zvláštnym – v prírodnej rezervácii Morské oko by umožnili výstavbu chát a hotelov, rúbanie stromov a strieľanie zvere na spoločných poľovačkách.

Návrh Nariadenia Vlády SR totiž ruší najvyššiu ochranu vodnej plochy Morského oka a okolitých lesov.

Nechcem chŕliť oheň predčasne proti tým odborníkom MŽP SR, možno som len dobre nepochopila ich odborné zámery. Ktovie, možno tí chatári a hostia hotelov by mali podľa predstavy bratislavských ministerských úradníkov tú škodlivú zver, ktorú sa im pri hromadných poľovačkách nepodarí zastreliť, nejako svojou prítomnosťou plašiť – a chcú vniesť život tým spôsobom do tej oblasti  „na zaostalom východe, kde už nič nežije“. 

Pravdu povediac, ochranu toho územia v najvyššom možnom stupni zaviedli ešte tí zlí komunisti v roku 1984. A ochranári zo združenia VLK síce píšu, že vraj je tam unikátna príroda – ale prosím vás, kto už len by im to veril – čo môže byť u nás asi tak unikátne okrem odborníkov spomenutého ministerstva a spôsobu, ktorým ich vyberajú na tie ich dobre platené funkcie.

 

Ááááá, tí úradníci ministerskí – tak o tých vám teda poviem rozhodne viac, ako o tom Vihorlate, lebo tam som v živote nebola… 

No bolo im treba ten Vihorlat? Kvôli nemu som zamerala moju malígnu pozornosť na nich. Ach, veď viete, že som dôsledná, ak niečo robím – tak som sa na tie ich platy a miesta pozrela. No márnosť, prijímajú i teraz odborníkov  – Koordinačná jednotka projektu LIFE IP – mali by sa starať o čistotu ovzdušia.

No hľaďte na tie platy  – 1800 až 2100€ brutto, údajne v závislosti od praxe a schopností – k tomu aj zamestnanecké výhody:
· pružný pracovný čas
· benefity z Kolektívnej zmluvy  (nejdem naštvať verejnosť ich uverejnením – prečítať si ich môžete file:///C:/Users/DELL/Downloads/Kolektivna%20Zmluva_2019sken%20-%20text.pdf )
· týždeň dovolenky naviac

Človek by si povedal, že to musia byť odborníci naslovo vzatí, čo nám tu rozhodujú o takých základných veciach pre život, ako je vzduch, voda, príroda – však bez nich neprežijeme…

A tak hľaďte ďalej –

Požadované vzdelanie: VŠ II. stupňa                                                 (nešpecifikované???!! – čiže akýkoľvek magister?)
Jazykové znalosti: Anglický jazyk – úroveň B2 – pokročilý                 (a to už načo? vzduchu je úplne jedno, akou rečou hovoríme, a sme na Slovensku?!)
Administratívne a ekonomické znalosti:
pracovná prax v oblasti ochrany životného prostredia výhodou            (iba výhodou, a nie nutná? No to už som sa prestala úplne čudovať tomu nápadu o VIhorlate!!!)
praktické znalosti postupov a procesov v štátnej správe alebo samospráve výhodou
znalosť legislatívy a technických noriem v oblasti ochrany ovzdušia výhodou

 

Ach, veď vravím, odborníci na slovo vzatí o tom všetkom tam pre nás zrejme rozhodujú… 

A hanbím sa, ale musím sa vám k niečomu priznať, nevedela som si spomenúť, ktože je tam minister – na stránke ministerstva ani stopy o tom, tak som do google zadala – nakoniec som zistila, že Most-Híd to prevádzkoval s Lázslom Solymósom v zastúpení. Oceňujete, že nedodám nič ostré k tomu jeho návrhu o Vihorlate, hoci by som mohla, však? (poďakovať za moju miernosť strana môže ich ministrovi Gálovi, ktorý legislatívu pre obete pochybení lekárov k lepšiemu menil).

A tak len láskavo k strane Most-Híd a nimi ešte stále riadenému ministerstvu, aj s láskou ku kraju kde žijem a  vyladene „na zelenej vlne“ konštatujem, aby ste si pozreli toto video

https://www.arte.tv/de/videos/086933-002-A/slowakische-nationalparks/?fbclid=IwAR01ePvXdd8bZNzZSpSERqVnHOpnpZEUTCyZYzOog4ANxmEsd98Mppt0lf0

Prosím, vyplýva z neho jasne, že somárov na Slovensku máme dosť, chovajú ich ochranári na Muránskej planine, a nemusíme ich my všetci chovať i na MŽP SR.

No čo k tomu viacej povedať?

 

Prosím, prosím, ak dnes chcete urobiť dobrý skutok pre ochranu prírody, podpíšte petíciu ochranárov

http://www.ekoforum.sk/peticia/vihorlatsky-prales

Pomôcť podpisom petície môžeme len do pondelka, 17.2.2020, tak neváhajte.

 

Spojme sily, ľudia, nedovoľme túto darebáčinu tesne v predvolebnom období. 

 

A hej, ja osobne som zvedavá, či by si podpisom tohto Nariadenia vlády SR  chcel pošramotiť povesť a prípadnú budúcu politickú kariéru pokaziť i premiér Pellegrini. Lebo ak chcú za premiéra Slováci najviac jeho, je to pre neho veľký morálny záväzok.

 

Elena   14.2.2020

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004638x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie