Založ si blog

Len pár slov 1. – Vidieť pápeža. . .

Pápež príde – a iba očkovaní sa s ním vraj budú môcť stretnúť.  Ja rozhodne neplánujem – ani očkovanie, ani stretnutie s pápežom – ten pán niektorými svojimi výčinmi moju úctu stratil.

Ale niektorí ho vidieť chcú – a vláda im  dala podmienku, že len očkovaní smú. Plne očkovaní, t. j. najneskôr budúci týždeň sa očkujúci prvou dávkou. Myslím, že si tým problém vyrobila. Tri veci k tomu mi napadli

  • Neviem kto od vás môže požadovať predložiť doklad o zdravotnom stave – i policajt?
  • Aby sa tu čierny trh s falošnými potvrdenkami o očkovaní nerozbehol.
  • Návšteva Luníka IX.

Prvé dve sú jasné, k tretej vysvetlenie pridávam – zájde i na Luník IX. údajne  pápež – tuším 120 ich tam zatiaľ zaočkovať stihli? No možno budú očkovať i pri vstupe na to stretnutie priamo, ktovie – alebo žeby i pápež sám?

 

A teraz vážne – som zvedavá, či narýchlo zrušia podmienku zaočkovanosti všeobecne, alebo na to stretnutie na Luníku nebude kontrola taká dôsledná. Stretne sa tam pápež s niekoľkými tisícmi rómskych spoluobčanov – veríte, že tam budú kontrolovať očkovaných?

Ani ja nie – a k rómskej národnosti sa môže prihlásiť ktokoľvek, bez ohľadu na farbu pleti…

 

 

Elena

 

 

P. S.:

Ľutujem policajtov, ktorí budú mať službu na tom Luníku IX., aby bránili neočkovaným spoluobčanom prístup ku pápežovi. Lebo armádu tam nasadiť  – to by bol problém.

Chlapci, súcitím s vami – ale nie ja som vám to zavinila…

 

K diskusii  egon 123  hádam si len dokázal pochopiť, čo i i sám napísal, že pápež stratil úctu autorky, t. j. mňa. Keďže blog sa netýka činov pápeža, nie je dôvod, aby som Ti ich detailne objasňovala, i keď chápem Tvoju zvedavosť. Blog sa týka stretnutia s ním – a píšem môj názor k nemu, a ten mám, aj keď sa s ním stretnúť určite neplánujem. Účastníci stretnutia ho budú môcť písať po stretnutí.

Téééda 5. – Život za dve tisícky. . .

16.06.2024

Aká je hodnota života – kladieme si niekedy otázku. Obvykle v situácii, kedy nám osud túto hodnotu zvýznamní na našom vlastnom zdraví, alebo zdraví niekoho blízkeho. Pani Caroline Warner si otázku kladie dnes kvôli čiernobielejmačičke v Partizánskom na sídlisku Šípok nájdenej. Sú potrebné dve tisícky na jej záchranu. Ale dnes. Caroline Warner 1 [...]

Téééda 4. – Záverečná, Zuza. . .

16.06.2024

Ani nechcem zoširoka bilancovať bývalú prezidentku. Výstižne ju zhodnotili viacerí, napríklad tu Blaha https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/16/bye-bye-mrs-caputova Môj názor na ňu som písala jasne v blogu opakovane v priebehu času. Pre mňa je bývalá prezidentka osobou, ku ktorej úctu som stratila hneď na začiatku jej „prezidentského vykročenia“. Osobou, ktorá [...]

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

grécko, Mosley

V Grécku našli ďalšieho mŕtveho turistu, po troch nezvestných pátrajú

17.06.2024 11:37

Je to najnovší prípad z ostatnej série zmiznutí a úmrtí turistov na gréckych ostrovoch. Niektorí, ak nie všetci, sa vydali na turistiku v horúčavách.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,895
Celková čítanosť: 9166404x
Priemerná čítanosť článkov: 3166x

Kategórie

Archív