Založ si blog

Slovááá 3. – Matovič má pravdu a jeho nápad plne podporujem. . .

Bratislavská tragédia je v skutočnosti tragédiou Slovenska. Lebo obete nie sú Bratislavčania, ale študenti, ktorí prichádzali na internát z rôznych kútov krajiny.

Cestovali z domu, ich blízki ani netušili, že ich videli posledný krát.

 

Matovič navrhol, aby vodičovi, ktorý za volantom má viac ako promile, zhabal štát auto.

Plne podporujem tento jeho návrh.

Dokedy majú doplácať v tomto štáte zodpovední ľudia na kadejakých nezodpovedných lumpov? Neviem ako inak nás štát bude chrániť, ak nie zavedením prísnych trestov voči tým, ktorí  nás svojim konaním ohrozujú ???!!!!! Dobrým slovom a dohovorom možno ísť na ľudí, ktorí svojim zanedbaním v zmysle pozabudnutia či omylu spôsobili malú ujmu. Nie takým, ktorí spôsobili závažnú ujmu svojim vedome nezodpovedným konaním.

 

Ozvala sa právnička, že je to unáhlené a prísne.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/642352-neprimerane-radikalne-a-unahlene-hodnoti-advokatka-matovicov-navrh-na-zhabanie-auta-za-alkohol/

A že kto by nahradil auto tomu, kto ho šoférovi len požičal, keby bol páchateľ insolventný.

Nuž, podľa mňa ak nie samotný páchateľ, tak nikto – človek by mal uvažovať, že komu auto požičia. Vážne by ste požičali svoje auto insolventnému ožranovi? No tak potom bude lepšie, ak žiadne auto nebudete mať.

Ak dáme na váhy na jednu stranu riziko, že príde o auto niekto, kto ho nepremyslene požičal nejakému opilcovi a na druhú stranu váhy riziko smrti čo i len jedného človeka jazdou opilca, tak na ktorú stranu váh by ste sa priklonili?

Ak človek vie dopredu pravidlá, že pri sadnutí si ožratý za volant o auto príde, je to jeho voľba a nevidím najmenší dôvod ľutovať ho pri následkoch.

Už ma naozaj štvú podaktorí právnici v tomto štáte, ktorí vidia len práva páchateľov a páchateľov a páchateľov – a práva ich obetí sú im ukradnuté.

A i práva nás ostatných zjavne – lebo väzňom sa skladáme na ich život v base hodne luxusne. Stačí si pozrieť väzenskú ročenku, koľko nás stojí denný pobyt väzňa v ktorej base – je to o dosť viac ako má na jeden deň v mesiaci dôchodca po desaťročiach poctivej práce. A to ešte namiesto nich musíme solidárne živiť aj ich rodiny, o ktoré by sa mali postarať sami. Nie, tento solidárny systém skutočne nepokladám za dobrý a ani za spravodlivý.

 

Hej, ako empatik v takýchto situáciách trpím. Čím viac detailov o obetiach dávajú, tým intenzívnejšiu bolesť zažívam. A i keď sa snažím vyhýbať tým správam, je ich prílev všade. Tí mladí ľudia so svojimi nádejami a snami, súcitím s nimi a s ich rodinami. I na tých blízkych isto doliehajú zúfalo detaily a ustavične pokračujúce správy o tom zločine.

 

No a keď sme pri tom zločincovi – uvedomujem si, ako nedôverujem tomuto štátu a jeho nastoľovaniu spravodlivosti.  A ak sa ráno písalo o 2, 86 promile a poobede už len o 1, 6 promile, a pritom páchateľ pretriezvieval ešte poobede v nemocnici, myslím si o tom svoje  – keďže o alkohológii mám nejaké tie vedomosti. Mojej nedôvere nahráva i skutočnosť, že sa objavil oslavný článok o páchateľovi v pluske, ako na páchateľa nedá dopustiť jeho hluchá zverenkyňa

https://sport24.pluska.sk/ostatne/nedala-nanho-dopustit-takyto-odkaz-zanechala-vrahovi-zochovej-jeho-zverenkyna?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=sport&itm_position=6

Pripadá mi to skutočne ako výsmech obetiam, dať na druhý deň po takom čine takýto článok o páchateľovi. A tak som dala tvrdý koment, že slečna má zrejme i mentálny deficit  a nielen sluchový, keď vystupuje s takýmito rečami mediálne v tejto situácii. To nemá žiadny súcit s jeho obeťami? Ako sa asi cítia tí pozostalí, keď vidia takýto článok o páchateľovi, ktorý vzal život ich deťom?

Mal by nám autor článku osvetliť svoj motív taký článok teraz napísať – žeby pokyn vylepšiť renomé páchateľa?

Ako to povedal Gandalf?  NEPREJDÚ.

 

A tak som zamerala svoju malígnu pozornosť na život páchateľa.

Ten ctený výbor, v ktorom páchateľ úradoval, by nám mal prezradiť, či sú ich funkcionári platení a aký plat majú. Pripadá mi, že si možno žijú ako v bavlnke z našich daní – a podaktorí už zrejme nevedia čo od dobroty. Požiadala som ich preto písomne o informáciu, či funkcie v ich výbore sú platené alebo dobrovoľnícke. Otec generálny tajomník, syn kontrolór v tom výbore – to i pri dobrovoľníckych funkciách by sa mi zdalo cez čiaru, pri funkciách platených by som to nazvala oveľa škaredšie. Tak si počkáme na odpoveď.

 

Elena

 

 

P. S.: Na socsieťach takýto obrázok sa objavil.

Začem bukvy? Vso jasno…

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1022565385806724&set=gm.812129513306152&idorvanity=422263928959381

 

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36, aktualizované: 14:55

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8935762x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie