Založ si blog

Slovááá 4. – To sa to športuje z cudzích daní. . .

Zločin, pri ktorom páchateľ spôsobil smrť zatiaľ 5 mladých ľudí, zasvietil trochu i do temných kútov športbiznisu.

 

A vysvitlo, že páchateľ trénoval hluchú športovkyňu, ktorej dáva štát takmer 63 000 eur ročne.

Nestačím žasnúť ako štedro rozdáva štát z našich daní a odvodov – je to niekoľkonásobok toho, čo človek dostane za poctivú odbornú prácu. To sa to športuje z cudzích daní.

Zrejme bolo chybou, že sa šport skryl pod hlavičku Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Malo by byť samostatné Ministerstvo športu, aby sme odhalili túto ryžovačku.

Páchateľ od nej takmer polovicu bral, a ako ten generálny sekretár bral vraj aj plat 4000 eur mesačne

https://sport24.pluska.sk/ostatne/nabaloval-statneho-neuverite-kolko-skoncilo-vrecku-zabijaka-zochovej?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=1&itm_area=sport

Syn páchateľa bol kontrolórom v tom spolku –  podľa prezidenta toho spolku je to úplne v poriadku. Ani nechcem vedieť, koľko z našich daní naryžuje ten prezident spolku,keď mu toto neprekážalo. Je mi z nich fyzicky zle – nenažrane si pre seba bez zábran nadelili z našich daní.

Mali by žiť z členských a sponzorských príspevkov.

 

A keďže  vidia ako ľahko môžu obrať ostatných, ktorí dostanú za poctivú zodpovednú prácu podstatne menej, začínajú si pripadať ako polobohovia.  A to vidieť i u páchateľa – za 11 rokov 16 priestupkov za prekročenú rýchlosť. A nič sa nedialo.  Nie, tento jeho zločin rozhodne nie je dielom náhody, ale výsledkom dlhodobého konania páchateľa samotného a aj spoločnosti, ktorá umožňuje ľuďom bez zábran konať bez zábran.

Nielen šialený Matovičov nápad je návrh brať nezodpovedným ožranom autá. Je to bežné v iných krajinách. A podporil to i odborník

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/dopravny-analytik-pricine-tragedie-zochovej-mohla-to-jedna-vec/2

Ten tiež navrhuje namiesto podmienky dávať domáce väzenie.

„Keby títo ľudia nemohli pol roka chodiť do krčmy alebo k susedom, bol by to pre nich veľký trest. A všetci to o nich budú vedieť, že chodili opití, teraz majú domáce väzenie. Monitorovacie náramky sú drahé, máme ich a sú nevyužívané. Začnime ich využívať. Keď sa potom človek opije a sadne do auta, na centrále to policajtom hneď začne pípať a hneď vidia, ktorý človek porušil podmienky a kde sa nachádza. O 5 minút ho policajti majú ako na podnose a nestihne toho toľko povyvádzať“.

Ale rozumiem tomu, že proti efektívnym trestom sú tí, ktorí sami slopú a konajú nezodpovedne, potom pochopiteľne majú obavu, že by sa im to mohlo pritrafiť. Je pre nich pohodlné neniesť zodpovednosť za svoje konanie.

 

Myslím, že v tejto spoločnosti je potrebné ďaleko viac prepojiť dôsledky nezodpovedného konania s tým, kto nezodpovedne koná.

A ako ukázal tento prípad, aj zjavne prehodnotiť to, čo dávame na šport – či si tam nezriadili niektorí pohodlné bydlo z našich daní.

Cítim sa týmto štátom zneužívaná a okrádaná, keď na šport dáva toľko, že má športovkyňa mesačný príjem niekoľkonásobne vyšší ako keby robila odbornú prácu. A takisto i „člen výboru“. Pripadá mi to ako sieť špiny, v ktorej si lumpi navzájom kryjú chrbát a dohadzujú prachy.

Vlastne – keď niektorí nechcú prispievať cirkvi a pokrikujú, že si majú platiť jej chod veriaci, potom ani nešportovci nemusia dávať na to, aby fungovali početní funkcionári kadejakých športových klubov. Som za to, aby sa to oddelilo. Na cirkev veriaci, na šport športovci a ich fanúšikovia. Pre mňa za mňa im potom môžu nechať tie štvortisícové platy a kopy výborových funkcií od prezidenta cez generálneho sekretára a ktoviekoho ešte, až po kontrolu činnosti ich rodinným príslušníkom. Však len v tom deafolympijskom výbore  na ich stránke bolo dajakých 7 či osem ľudí – tak ak každý má plat okolo 4000, ako páchateľ, je to riadna suma na „šport“. A koľko takých „výborov športových“ máme?

Ryžoviská.

 

Nuž, ukázal tento prípad oveľa viac, ako by zainteresovaní chceli. Je i dielikom do skladačky, ktorej súčasťou je článok

https://www.trend.sk/spravy/europa-vola-zdaneni-bohacov-slovensko-hra-mrtveho-chrobaka-problem-roky-lezi-ladom?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=1&itm_area=trend

Áno, položte si otázku, prečo nekoná tento štát efektívne a nezdaní väčšinového majiteľa Slovenských elektrární, banky, aj všemožných ďalších veľkopodnikateľov a vysoko ziskových firiem.

Netreba veľa, stačí zaviesť primeranú cenu zisku maximálne 3%. Lebo daňovo-odvodové zaťaženie práce obyčajných ľudí je u nás vysoké, ale zisky nenažraných firiem štát na pokoji  ponecháva.

 

Je čas urobiť tu poriadok.

 

Elena

 

K diskusii:

anysta   Kedže  – ako sa ľahko v mojom blogu presvedčíte – dlhodobo kopme za ľudí so zdravotným postihnutím, zrejme ľažko ma možno obviniť, že „závidím postihnutým“.  O to varovnejšie je, ak hovorím kriticky.

Kopa ľudí s postihnutím nemá na potrebnú liečbu – postihnutým deťom sme sa skladali na liečby zberom vrchnákov.  A tu si ktosi urobil riadny biznis s postihnutými športovcami – vybavilo sa pridelenie peňazí, potom sa podelilo –

a položme  si otázku, sú aj takí hluchí športovci, ktorí nedostali a športujú „za svoje“?

Sú aj iní tréneri, ktorých zverencom sa platilo,alebo len  Dědečkovi?

Naozaj je poriadku, ak v takej organizácii otec má v rukách prístup do účtov ako jediný, a kontroluje ho jeho vlastný syn?

 

Šesťtisíc mesačne je primeraná suma? Z nej trénerovi skoro polovica? Netrénoval iba ju. Takže 4000 eur ako generálny sekretár,no povedzmeže len dvakrát po 3000 k tomu. Vážne sme toto mali cez hluchú športovkyňu sponzorovať?  Veď máme ľudí, ktorí na Slovensku zomierajú, lebo nemajú na doplatok na moderné lieky. Ja verím, že pre slečnu športovkyňu bolo pohodlnú takto fungovať po celé roky -mať zaistený pohodlný prísun pnazí,ale to nič nemení na tom, že je to hnusný špinavý biznis.

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Pravdu na stôl 3. – Až takto ďaleko to musel dohnať tento štát? ? ? ! ! ! !

13.03.2024

Nie, ja sa vôbec nečudujem, že sme spoločnosťou, v ktorej matky s postihnutým dieťaťom v náručí skáču pod vlak. Musela som zostať ticho chvíľu, lebo to, čo by som napísala hneď po tom čine zúfalej matky, by táto spoločnosť nerozdýchala. A hej, môžete klamať sami sebe a navrávať si, že tá matka určite nebola v poriadku, keď spravila taký čin, aby ste pozametali [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,835
Celková čítanosť: 8910833x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie