Založ si blog

Slovááá 2. – Večerná tragédia v Bratislave. . .

Včera večer po desiatej v Bratislave na zastávke MHD vletelo auto do davu ľudí.

Piati mŕtvi a najmenej desať ranených.

Sedím a plačem v nadráne nad tou hrôzou.

A uvažujem, koľko z tých obetí bolo študentov cestujúcich na internáty. Alebo ľudí cestujúcich kvôli práci. Nedeľa  večer – aj moje dieťa do školy včera podvečer cestovalo – našťastie nie do Blavy, a našťastie dorazilo v poriadku. Na fotkách z miesta nehody vidno porozhadzovanú batožinu. Bordový kufor, presne taký má aj moje dieťa. O to viac sa vžívam do situácie tých obetí.

Vodič bol údajne opitý. Vraj mal v sebe 2,8 promile podľa info z diskusií.

 

Krucinál, koľko zla nám v živote narobia ožrani.

Ako si môže niekto sadnúť za volant, ak pil? Mali by konečne spraviť inteligentné autá, keď už nemáme inteligentných vodičov.

Do áut by mal byť zavedený povinne detektor alkoholu, aby keď si človek sadne na miesto vodiča a detekuje mu alkohol, ostane v aute zavretý kým nevytriezvie, samozrejme bez naštartovania auta. A ak sa tak „usadí“ tri razy, auto ho zablokuje ako šoféra natrvalo. Pri prekročení povolenej rýchlosti inteligentné auto zastaví na kraji cesty a povie vodičovi – prekročil si rýchlosť, naštuduj si vyhlášku. A nepohne sa, kým vodič celú vyhlášku z obrazovky neprečíta nahlas a bezchybne do poslednej bodky.

Nie, skutočne nemám rada ľudí, ktorí sa ožierajú. Bývam na Prednej Hore, kde je protialkoholická liečebňa. Skorým ránom chodím k busu do práce  – alkoholičky sa idú poprechádzať. Aj ja by som sa šla radšej prejsť, než viac ako tri dni každý týždeň robiť na nezodpovedných ľudí, a skladať sa na ich pohodlný nezodpovedný život. A namiesto nich i na ich deti a ich rodičov, lebo oni sami si svoje životné záväzky neplnia. Keďže som v živote zažila kvôli alkoholu veľa utrpenia (nie, nepila som ja), tak moja zhovievavosť voči alkoholikom má výrazne obmedzené hranice.

A zjavne nemáme ani inteligentných tvorcov legislatívy – lebo od januára by sa nám mali po cestách začať prevláčať už 18-roční kamionisti. O koľko % u nás stúpne nehodovosť? Koľko obetí pribudne? A potom budú naši drahí predstavitelia blábolať do televízie ako vyslovujú sústrasť obetiam a že kto to len mohol tušiť? Myslí si azda niekto z vás že je dobrý krok pustiť na cesty 18-ročných kamionistov? 

Musela som si dať túto vsuvku, aby som predýchala tú hrôzu.

Koľko rodín bude zažívať celoživotnú stratu pre jedného nezodpovedného lumpa .Koľko rodičov zostane bez detí, a koľko detí bez rodičov???!!

 

Mám dosť falošných hier.

Nie som ochotná počúvať táranie, že nehody sa stávajú. Lebo podľa mňa nehoda sa stane, ak niekto počas jazdy dostane infarkt a spôsobí nehodu. Alebo ak mu z lesa vyskočí na auto jeleň.

Ak si niekto sadne za volant ožratý – a vodič mal údajne 2,8 promile v sebe – tak to nie je nehoda, ale zločin. 

Mal radšej zlomiť krk sebe a tomu svojmu synovi, ktorý tam s ním v aute sedel, ako piatim nevinným ľuďom. A ktovie ako celoživotne zmrzačil tých desiatich zranených.

Jeho právnici budú v tomto štáte naťahovať cestu za spravodlivosťou na roky a obete trpieť nanovo jatrenými ranami v rámci retraumatizácie, a potom sklamaním zo „spravodlivosti“ v tomto štáte? Poznám to dôverne z procesu za spravodlivosť pre môjho syna, ktorého smrť spôsobila lekárka. A neprajem také utrpenie zažívať iným. Neviem ako by som zareagovala, keby som bola svedkom takej nehody, obávam sa, že by som tam dotyčného šoféra fyzicky napadla. Lebo jasne si uvedomujem, aké peklo čaká pozostalých kvôli jednému prekliatemu ožranovi.

A všetci tí, ktorí vedeli, že ten človek slope, ako ho mohli nechať sadnúť do auta – môžu sa pozrieť na seba do zrkadla ráno? Lebo ak sa niekto posadí ťažko ožratý do auta, neverím že je to po prvý raz, čo jazdí pod vplyvom alkoholu.

 

Je to naozaj hrozné, ako sa život zvrtne v okamihu. A prídete o blízkeho niečou bezohľadnosťou a nezodpovednosťou.

Posielam balíček energie tým mŕtvym, aby prešli k svetlu.

 

Úprimnú sústrasť pozostalým, z celého srdca.

 

 

Elena

 

K diskusii  janina  ten jeho syn je dospelý 36-ročný človek – sám mal tiež vypité  a nezastavil svojho ožratého otca pred jazdou – zabili toľko nevinných mladých ľudí. Radšej veru mali vykrútiť krk sebe obaja. Jeden z tých študentov bol prvák – doparoma, teraz začal chodiť na výšku. Vieš si vôbec predstaviť, čo tí rodičia študentov zažívajú? Toto je to športovanie, na ktoré sa skladáme z našich daní?

A ešte bol arogantný a vyhrážal sa policajtom? Áno, to sú presne tí hajzlíci, ktorí majú dobre platené funkcie z našich daní a cítia sa potom ako polobohovia.

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8912439x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie