Založ si blog

Óóó 3. – Aby mohli byť s dieťaťom. . .

Plne podporujem petíciu, ktorú rozbehli matky, aby nebolo na Slovensku porušované právo dieťaťa byť v nemocnici so svojim rodičom.

Túto ich iniciatívu podporujem – a viem čo a prečo píšem. Nech zdravotníci Bohu ďakujú, že nezaspomínam verejne na to, akú starostlivosť som videla, keď som raz pri preberaní môjho syna z nemocnice vošla pootvorenými dverami chodby dnu, lebo mi nikto neotváral. Inak mi syna nosievali vonku pred dvere prevziať. Nebolo pre mňa miesto v situácii kedy sa môj syn dostal do nemocnice, ani jediný raz – lebo brali „prednostne kojace matky“ –  a keďže moje dieťa na druhý deň po pôrode odviezli do krajskej nemocnice, kojiť som ho nemohla.

Iste, keď Maroško šiel do nemocnice najbližšie, povedala som iba jedinú vetu –  buď budem v nemocnici so synom, alebo pred nemocnicou s cirkusom. Sedela som pri ňom celý deň na stoličke, a potom v noci na pár hodín som šla spať na akési oddelenie. Bolo mi to jedno, matky kvôli dieťaťu vydržia veľa.

Ako vidím, časy sa nezmenili.

Je hanba štátu, ktorí nedodržuje práva dieťaťa. Tie matky vedú oprávnený boj. A ja ďakujem za každý podpis, ktorý tam ľudia priložia.

 

Elena

 

P. S.

A ak by ste sa vybrali pozrieť na tie peticie.sk, prihoďte prosím vás podpis i na petíciu za záchranu norika muránskeho. Kto z vás bol niekedy na muránskej planine a videl tie nádherné kone, chápe že toto jedinečné plemeno musíme uchovať na planine. Sú to prekrásne zvieratá.

 

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8912472x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie