Založ si blog

Óóó 3. – Aby mohli byť s dieťaťom. . .

Plne podporujem petíciu, ktorú rozbehli matky, aby nebolo na Slovensku porušované právo dieťaťa byť v nemocnici so svojim rodičom.

Túto ich iniciatívu podporujem – a viem čo a prečo píšem. Nech zdravotníci Bohu ďakujú, že nezaspomínam verejne na to, akú starostlivosť som videla, keď som raz pri preberaní môjho syna z nemocnice vošla pootvorenými dverami chodby dnu, lebo mi nikto neotváral. Inak mi syna nosievali vonku pred dvere prevziať. Nebolo pre mňa miesto v situácii kedy sa môj syn dostal do nemocnice, ani jediný raz – lebo brali „prednostne kojace matky“ –  a keďže moje dieťa na druhý deň po pôrode odviezli do krajskej nemocnice, kojiť som ho nemohla.

Iste, keď Maroško šiel do nemocnice najbližšie, povedala som iba jedinú vetu –  buď budem v nemocnici so synom, alebo pred nemocnicou s cirkusom. Sedela som pri ňom celý deň na stoličke, a potom v noci na pár hodín som šla spať na akési oddelenie. Bolo mi to jedno, matky kvôli dieťaťu vydržia veľa.

Ako vidím, časy sa nezmenili.

Je hanba štátu, ktorí nedodržuje práva dieťaťa. Tie matky vedú oprávnený boj. A ja ďakujem za každý podpis, ktorý tam ľudia priložia.

 

Elena

 

P. S.

A ak by ste sa vybrali pozrieť na tie peticie.sk, prihoďte prosím vás podpis i na petíciu za záchranu norika muránskeho. Kto z vás bol niekedy na muránskej planine a videl tie nádherné kone, chápe že toto jedinečné plemeno musíme uchovať na planine. Sú to prekrásne zvieratá.

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006432x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie