Založ si blog

Óóó 4. – Dokážeme sa s tým ako spoločnosť vysporiadať?

Nadúmrtnosť na Slovensku je vysoká, dosiahla nárast až o 20 %

https://www.napalete.sk/nadumrtnost-na-slovensku-dosiahla-takmer-20-percent/?fbclid=IwAR05L1IWGw1p7Z57o-2No3pH2-h0OcN-3gH_oGIkehogvBY2QB1pP3rJtwg

Najvýraznejšie sa zvýšil počet úmrtí v decembri oproti päťročnému priemeru pred nástupom pandémie v Trenčianskom kraji (o 33 percent) a v Trnavskom kraji (o 21 percent). Naopak najmiernejší bol nárast počtu zomretých v Banskobystrickom kraji (o 11 percent) a v Košickom kraji (o 12 percent).

Neviem, napadlo mi – nesleduje tá krivka aj početnosť zaočkovaných v rámci Slovenska?

„Na choroby obehového systému zomrelo v decembri o vyše 13 percent osôb viac ako v priemere rokov 2015 – 2019, čo sa odrazilo aj na vyššej celkovej nadúmrtnosti na sklonku minulého roka. Po piatich mesiacoch nastal mierny rast aj v prípade nádorov, v decembri 2022 zomrelo takmer o dve percentá viac ľudí ako predstavuje päťročný priemer,“ spresnil ŠÚ SR.

Mohli by sme zauvažovať, že nejaké percento nadúmrtí je spojených aj s tým, že sa ľudia dostali neskoro ku ošetreniu v časoch kovidu. S tými nádormi by mi to sedelo, nárast o 2 %. Avšak nárast chorôb obehového a dýchacieho systému je vyšší, v niektorých krajoch až nápadne vyšší. Ako uvádza článok vo vyššie uvedenom linku

Údaje za celý minulý rok sa budú ešte spresňovať. „Dáta o počtoch zomretých na Slovensku a príčinách úmrtí v roku 2022 sa momentálne dôsledne preverujú a spresňujú a ako po iné roky, definitívne údaje budú zverejnené na konci marca,“ uviedla riaditeľka odboru štatistiky obyvateľstva ŠÚ SR Zuzana Podmanická.

 

Uvažujem o tom, ako by sme sa vyrovnali ako spoločnosť s poznaním, že skutočne tí ľudia zomierajú zvýšene kvôli nejakej pokusnej látke. Že by zomierali čoraz viac očkovaní, a nevedeli by sme to zastaviť.

Ako by sme žili ďalej v spoločnosti s tými, ktorí to zavinili. Nejde vonkoncom len o politikov, ale aj o lekárov, ktorí z titulu svojej profesie mali mať jasno v tom, že ide o pokusnú látku a o početné riziká s ňou spojené, a kryli sa špinavo tým, že dávali ľuďom podpisovať  pofiderný súhlas, v ktorom akože očkovanci sami žiadali o vakcinovanie. Nie sme v Rwande, kde sa akosi medzi sebou museli zrovnať dva kmene – vrahovia a ich obete, s prežitými príbehmi, ktorým pri čítaní ani veriť nedokážete pre tú hrôzu, čo tam povystrájali. Nie som si istá, či podaktorí u nás nebudú brať spravodlivosť do vlastných rúk.

Myslím, že ak sa potvrdí vedomé konanie, tak bude nutné sa vysporiadať s vinníkmi nielen mávnutím ruky, že sa stalo. Budú musieť prebehnúť súdne procesy na spôsob norimberského procesu a budeme musieť nastoliť pre vinníkov tresty. Iste, ako hovorí Peková, nebudeme môcť obesiť všetkých vinníkov. No ako budete žiť s tými ostatnými a ich blízkymi s vedomím, že zavinili smrť vášho blízkeho či vaše trvalé poškodenie zdravia?

 

A druhý problém vidím v tom, že by bolo potrebné odškodňovať ľudí s následkami vakcinovaní tou pokusnou látkou, aj sa starať o nich.

Ako uviedli TN, vyše 1800 závažných účinkov po vakcíne sa objavilo zatiaľ oficiálne registrovaných

https://www.facebook.com/100072159440949/videos/479454587722138

Vraj sa so štátom majú súdiť tí ľudia, no ale štát sa spolieha na to, že s ním nikto nič nevyhrá. Je to nečestné konanie, niet k tomu čo dodať.

Na druhej strane je tu hrozba, že by sa mohli objaviť i neskoré následky, a že by bolo potrebné liečiť hromadu ľudí. vrátane tých, ktorí pokrikovali ako si máme my neočkovaní platiť zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu, hoci riadne sme platili zdravotné odvody – tvrdo dodávam, že na rozdiel od mnohých takto pokrikujúcich. Teraz by sme im boli dobrí, však, aby sme im pomáhali. Bolo by ale čestné chcieť od nás, aby sme sa tým ľuďom skladali na liečenie následkov ich vlastnej hlúposti?

 

Čas ukáže pravdu o kovide, vakcinovaní a aj o tom, ako sa s celým príbehom ľudská spoločnosť vysporiada…

 

Elena

 

K diskusii

palenque  pravda o tom, koho sa nadúmrtnosť týka, sa dá odhaliť rýchlo – lebo je odlišná podľa okresov – stačí pozrieť, či je najvyššia v okresoch s vysokou alebo nízkou očkovanosťou…

 

Dávam vám do pozornosti link, ktorý uvádza v diskusii ramgad. Skutočne zaujímavé vyjadrenia sú v ňom – hodím časť prekladu

Nielenže ekonomické škody a škody na duševnom zdraví mali obrovské rozmery, ale aj straty na životoch 
v dôsledku opatrení, najmä vakcín. Nadmerná úmrtnosť raketovo vzrástla.
Nie je prekvapujúce, že tí, ktorí sú zodpovední za propagáciu a uzákonenie katastrofálnych pandemických opatrení, 
sa teraz správajú ako opití vodiči, ktorí sa na druhý deň zobudili a uvedomili si, že sa stalo niečo hrozné.
Dúfajú, že si ich nikto nevšimne a nebude ich brať na zodpovednosť.

 

 

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8974331x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie