Založ si blog

Kvapky krvi 8. – Čo nám ukázala pomoc Ukrajine. . .

Jedno je fakt – peniaze na Ukrajinu od nás posielané, vláda nenatlačila kdesi v pivnici na Úrade vlády navyše.
Sú to peniaze, ktoré sme v tomto štáte vyrobili tí, ktorí pracujeme a odviedli v podobe daní a odvodov.

 

Základná otázka je, koľko sme dali.

Článok v linku uvádza, že

https://www.sme.sk/minuta/23139762/slovensko-patri-medzi-najvaecsich-darcov-pomoci-ukrajine

Slovensko patrí medzi najväčších darcov pomoci Ukrajine. Slovensko doteraz poskytlo materiálnu pomoc za 9,3 milióna eur a vojenskú pomoc za 168 miliónov eur.

To samozrejme nie je ani zďaleka pravda. Len S-300 mala úplne inú cenu

https://www.aktuality.sk/clanok/In0eKBS/slovenska-s-300-kedysi-strazila-nebo-nad-prahou-za-meciara-planovali-kupit-dalsiu-v-buducnosti-nas-nemusia-chranit-patrioty-rozhovor/

Ak by sme chceli nahradiť základnú výzbroj slovenskej protilietadlovej brigády, teda štyri batérie zložené z protilietadlových raketových systémov Kub a piateho systému S-300, tak úvodná investícia by bola asi 1,2 miliardy eur, opisuje bezpečnostný analytik Vladimír Bednár. 

Čiže 1, 2 miliardy eur budeme musieť investovať za ten náš dar Ukrajine.

Iný článok už pred rokom avízoval sumy úplne iné

https://www.trend.sk/ekonomika/pomoc-ukrajine-vyjde-slovakov-dve-miliardy-eur-matovic-hovori-vyssich-daniach-pre-ludi

Ide o polovicu všetkých daní z príjmu, ktoré platia zamestnanci na Slovensku,“ dodal I. Matovič. Po rozpočítaní teda vojna stojí podľa jeho prepočtov jedného zamestnanca zhruba tisíc eur. „To sú peniaze, o ktoré by boli slovenskí zamestnanci bohatší, keby sme si tieto nemuseli požičať, a potom ich splácať cez vyššie dane a odvody. Z nich sa musia splatiť tieto náklady. Budú to obrovské ekonomické škody pre všetkých,“ spresnil minister financií pre TA3.

A nehovoriac o migoch, ktoré najnovšie táto vláda odvliekla na Ukrajinu. Veď splácame F-16, ktoré ešte ani nemáme – a nože, ekonomickí experti, povedzte nám otvorene a verejne pravdu, koľko rokov ich to budeme splácať?

A to som ešte nespomenula pomoc, ktorú dávame Ukrajincom ako „pôžičku“ v spolku EÚ. Však tam tiež idú peniaze vyše 18 miliárd eur.

A čo výdavky na Ukrajincov u nás v podobe ubytovacích príspevkov a zdravotnej aj sociálnej starostlivosti.

Nejde mi teraz o to, aby som to všetko vyčíslila, ale o to, aby sme si uvedomili, že je to skutočne obrovský balík peňazí.

A to ešte koľko pcháme na pomoc iným krajinám. Napríklad ten dlh ako pôžičku Grékom budeme dokedy splácať? A vrátili nám niečo z požičaného?

Nehovoriac o obrovských peniazoch, ktoré investuje tento štát do zbrojenia v posledných rokoch.

 

Keď si predstavíte, aké obrovské sumy iba na pomoc Ukrajincom u nás a na posielanie pomoci na Ukrajinu dokázala vláda nájsť, položíte si zrejme so mnou otázku

prečo tie peniaze v mimovojnovom období nedostávame my?

Kam idú?

Primárnym cieľom vlády, ktorú si zvolíme, by mal byť blahobyt vlastných občanov. Ale my tu živoríme – mzdy sa nevalorizujú dôstojne, dôchodkový odchodový vek sa predlžuje a dôchodky sú mizerné.

Krucinál, vidíte tie obrovské peniaze, ktoré vláda dokázala nájsť na Ukrajinu? To všetko mohli byť naše platy, lacné ceny energií, kvalitné zdravotníctvo, slušné cesty, zdravé poľnohospodárstvo.

Ale keby ich nepchali Ukrajine, myslíte že ich dali na naše platy, dôchodky, kvalitná život vo všetkých spomenutých oblastiach?

Akosi tomu neverím.

Hlas vo voľbách by sme mali dať iba tomu, kto nám garantuje, že tie obrovské peniaze čo sa dokážu v štáte nájsť „zázračne“ na pomoc iným zakaždým, pôjdu teraz na našu životnú úroveň.  

 

Elena

 

 

K diskusii  anysta  vciťujte sa, koľko chcete do kohokoľvek chcete, ak im budete posielať zo svojho. Inak zasa ste vedľa, ako vždy, lebo teraz nekritizujem pomoc Ukrajine, ale to, že vždy sa nájdu bez problémov veľké peniaze, keď ich treba niekam posielať, ale pre vlastných občanov nie a nie – žobrácky zvyšujú po eurách dôchodky aj platy. Pritom im zjavne nerobí problém aj miliardy prehajdákať inde.

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

Pravdu na stôl 3. – Až takto ďaleko to musel dohnať tento štát? ? ? ! ! ! !

13.03.2024

Nie, ja sa vôbec nečudujem, že sme spoločnosťou, v ktorej matky s postihnutým dieťaťom v náručí skáču pod vlak. Musela som zostať ticho chvíľu, lebo to, čo by som napísala hneď po tom čine zúfalej matky, by táto spoločnosť nerozdýchala. A hej, môžete klamať sami sebe a navrávať si, že tá matka určite nebola v poriadku, keď spravila taký čin, aby ste pozametali [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,835
Celková čítanosť: 8910778x
Priemerná čítanosť článkov: 3143x

Kategórie