Založ si blog

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

Nie je normálne strieľať po nikom.

Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu.

 

Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, a dnes podľa typu vyjadrovania viete veľmi rýchlo identifikovať, kto sú priaznivci progresívcov. Aj v diskusii pod mojimi blogmi sú jasne rozlíšiteľní patológiou svojej komunikácie.

A je čas, aby sa na tento spôsob komunikácie a jedincov, ktorí ho produkujú, pozrela Generálna prokuratúra. 

 

Keď som pozerala záznam z útoku, podľa mňa mal ochrankár v čiernom, ktorý stál bezprostredne pri plote, reagovať pohotovejšie – udrieť páchateľa do tváre, keď už nie pri objavení sa zbrane, tak po prvom výstrele určite. Už pri výkriku páchateľa mali ochrankári spozornieť.

Vyzerá to tak aj podľa článku v linku

https://www1.pluska.sk/regiony/handlovcania-atentate-hovoria-hrozbe-obcianskej-vojny-mesto-obsadili-svetove-media

 

Páchateľ je zrejme ten obstarožný chlapík v okuliaroch a klobúku. Je v prvom videu  v linku v jeho závere

https://www.noviny.sk/slovensko/924037-po-rokovani-vlady-v-handlovej-sa-strielalo

A Česi sú akčnejší ako Slováci, dali jeho fotku zo zatýkania priamo, už zjavne bez okuliarov slnečných a bez klobúčika

 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-atentatnikem-na-fica-ma-byt-jednasedmdesatilety-spisovatel-40471899

 

No zjavne aj on je nejaký zakrvavený už, nuž hrať sa na ostrostrelca nie je len tak. Ale zasa, na rovinu, do toho stavu, ako Rusi zamietli s tými štyrmi páchateľmi v Moskve, má pán ešte hodne ďaleko.

U nás zábery zo zatýkania nahodila pluska

https://plus7dni.pluska.sk/domov/sokujuce-detaily-atentate-roberta-fica-muz-ktory-strielal-pisal-basne-smrti

ale na tých ich fotkách nevidíte, že je zakrvavený.

Dúfam, že sa páchateľ nevykrúti nejakou psychiatrickou diagnózou z trestnoprávnej zodpovednosti. V takom prípade žiadam zaviesť povinnosť psychiatrických pacientov dochádzať na pravidelné kontroly k psychiatrovi, v prípade nedostavenia by mali byť predvedení nasilu, aby sa nestávali hrozbou pre ostatných. Lebo už tu bolo zopár takých prípadov, že psychiatrický pacient nechodil na kontroly, niekoho napadol alebo zabil – no a vykrútili ho z trestnoprávneho konania, lebo chudák duševne chorý je. Tak nech spoločnosť robí zásadné opatrenia.

No ale podľa jeho syna sa páchateľ psychiatricky neliečil

https://www.aktuality.sk/clanok/1Vqb3Pw/z-atentatu-na-roberta-fica-podozrievaju-starsieho-muza-z-levic-som-v-soku-reaguje-jeho-syn/

 

Článok v linku tvrdí, že ide o 71-ročného spisovateľa z Levíc. Skutočne netuším, čo ten pán spisoval, údajne nejaké básne v iliterárnom klube Dúha v Leviciach. Nakoniec som našla, že vydal 4 knihy básní od roku 2006 a jednu prozaickú v roku 2015. Vydával, ako píše článok v linku, vlastným nákladom po 200 ks. Ja teda básne čítam pomerne často a rada, ale tá jeho o smrti sa mi nepáčila, snáď aj niečo iné pospisoval. Nikdy som ani nepočula nijakú z neho básní prednášať v recitačných súťažiach, a to som počula už skutočne kadečo prednášať – dokonca aj moje rozprávky, či práce mojej najstaršej dcéry, s ktorými literárne súťaže vyhrávala.

Myslela som každopádne, že ak je niekto spisovateľ a živí sa tým, potom aj niečo súce publikuje, čo má čítanosť a predajnosť, nuž to mi je s tým jeho spisovateľstvom dosť záhadné momentálne, ako ho to uživilo.

 

Zaujímavú skutočnosť uviedol diskutér k príspevku na fb toho klubu

Ladislav Ha

Juraj Cintula, člen LK Dúha, zanietený progresívec, spáchal atentát na premiéra Fica

 

No a  že pánovi spisovateľovi diskutér nekrivdil, potvrdzuje aj článok v linku

https://www1.pluska.sk/regiony/atentatnik-dusou-basnika-muz-podozrivy-atentatu-roberta-fica-pisal-basne-smrti

podľa neho

On bol členom literárneho klubu Dúha v Leviciach a dokonca bol jeho predsedom. Bol ale čudný a už sa tam niekoľko rokov neangažuje. Vydal dve knižky s básňami. On sa dal pred piatimi až šiestimi rokmi do politiky, to bolo krátko pred jeho šesťdesiatkou. Začal chodiť na demonštrácie proti vláde.

Cez Hnutie proti násiliu si rozbiehali politickú stranu.  Hutie má web a fb, dozviete sa tam, že pán páchateľ Čaputovú volil, a že je proti Trumpovi.

Šimečka syn povedal podľa  článku v linku

https://www.postoj.sk/155751/dnes-treba-vediet

odmietol spájanie atentátnika s hnutím. „Zdieľame zdesenie z dnešného atentátu na premiéra. Máme obavu z ďalšej eskalácie napätia v spoločnosti. Varujeme preto pred šírením nepravdivých informácií o strelcovi. Jednoznačne odmietame, že by bol členom nášho hnutia. Neexistuje ani vôbec žiadne iné jeho prepojenie na našu stranu alebo našich členov. Ostro odsudzujeme jeho ohavný čin.“

Začali ho spájať aj so Slovenskými brancami, nakoniec vysvitlo, že k nim zašiel raz, pred 8 rokmi a chcel im svoju protivojnovú báseň predčítať.

Zdieľala som foto, kde údajne bol pán páchateľ a pán Šimečka – otec. Zdroj:  https://www.facebook.com/photo/?fbid=467486565735944&set=a.109406468210624.

Je to vraj ale hoax, ten pán nie je Šimečka, tak som ho odstránila. Ale pravdou je, že páchateľ chodil postávať do ulíc s ich protestami, o tom je viacero záznamov zverejnených.

Samotný páchateľ priznal, že inšpirácipou jeho činu boli tie tláchanice, ktoré progresívci šíria o RTVS, či Mazákovi. 

Panebože, Mazák, otec pyramídových hier u nás, ja som sa po celý čas čudovala, že ten chlap nie je v base. A tento páchateľ sa tvári, že je to vzor čistoty. Písala som o Mazákovi opakovane ahttps://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2017/01/05/nedam-sa-umlcat-7-akoze-slusni-ludia/

alebo tu napríklad

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/06/18/aka-je-pravda-9-ako-doktor-harabin-vyzvu-ludom-dal/

 

Chudáci literárni klubisti v Leviciach, im tam na fb ľudia píšu komenty, tak literárny klub na výčin toho páchateľa dopláca. Napríklad tento ma aj pobavil

Martin Klusko Klus

Zdravim aku zbraň je nutné mať pre vstup do Vášho klubu?

No a tak ho urýchlene verejne vylúčili zo svojich radov.

 

Nuž, ktosi zo známych hodil správu, že pán kedysi aj riadne pracoval – ale vraj v dôchodku  – v súkromnej bezpečnostnej službe. Takže to by ho boli mali dvojnásobne poriadne preveriť na zbroják, ako vidno, nemýlila som sa nedávno, keď som v blogu písala, aby psychológovia dávali zbrojáky veľmi rozvážne.

Dokonca tam bol aj napadnutý nejakým drogovo závislým, ako uvádza článok v linku

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/52508-takto-si-urcite-koniec-sichty-nepredstavoval-domov-siel-surovo-dobity

Dôležité je, že mal zbraň v legálnej držbe – no prosím, to skutočne nebudeme mať nejaké vekové obmedzenie na držbu zbrane? Malo by podľa mňa také obmedzenie byť na vodičák a aj na zbroják.

A „bol čudný“, to by sme nemali priebežne preverovať držiteľov zbraní a budeme čakať, kým nejaký z nich, ako mu preskočí v hlave, odbachne niekoho?

V tomto štáte skutočne treba dať zbrane pod kontrolu. Aj predaj zbraní.

Nuž, a ďalší aspekt – ak si to, že je čudný, všimli jeho zbežní známi, ako to, že to nezaregistrovala jeho milujúca rodina?

 

A k tej duševnej patológii. Stačí sa pozrieť do diskusií pod články v médiách.

Nie my, ale hlavne Generálna prokuratúra by sa tam mala pozrieť, lebo podaktorí tam schvaľujú tento trestný čin.  Nahlásiť ho tam na blokovanie nemožno, lebo Disqus nemá možnosť nahlásiť schvaľovanie trestného činu. 

Samozrejme, že sa dotyční hrdinovia skrývajú za kadejaké prezývky, nie sú schopní svoj názor ani len publikovať pod svojim vlastným menom. Škoda, lebo to by mohli ich blízki, známi, aj zamestnávatelia zírať, čo za indivíduá majú vo svojej blízkosti.

Neuvedomujú si zvrhlosť tohto činu – ideme tu azda strieľať politikov, ktorí sa nám nepáčia? Jeden odstrelí Fica, druhý potom Šimečku, tretí … atď. – no kde by to malo koniec?

Osobne si myslím, že tento čin – a patologické reakcie fans progresívncov naň – ešte prehlbujú polarizáciu v našej spoločnosti. Lebo ako sa dá spolupracovať s ľuďmi, ktorí reagujú takto patologicky?

Myslím, že Šimečka by mal svoj fanklub verejne napomenúť, aby sa tieto zvrátené reakcie neposilňovali.

 

Elena

 

K diskusii:

Som za to, aby sme začali trestne stíhať tých politikov, ktorí vniesli do verejného života na Slovensku označenie „dezolát“. A nie, nie je to karma, ten útok, ale trestný čin.

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301329x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív