Založ si blog

Spravodlivo 6 . – Zbierka na zbrane pre Ukrajinu – a čo ste o nej nevedeli. . .

Vyzerá to tak ušľachtilo – keď sa skladáte na nákup munície pre hrdinov na fronte. Skoro ako by ste sami bojovali.

Zbierka pre Ukrajinu sa rozbehla, vraj na muníciu. Naivne sa do nej podaktorí pozapájali. Lebo vraj vďaka tomu určite Zelenskyj Rusko porazí a mier vybojuje.

 

Vyše 4 milióny eur na Slovensku vyzbierali – a nejdem sa rozpisovať, čo užitočné a potrebné za tie peniaze mohli mať postihnuté deti či útulky pre zvieratá.

Alebo kiež by ste na podobné akcie, ako je táto, radšej prispeli

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/785456/slepy-karel-prochazi-rakovinou-v-terminalnim-stadiu-s-manzelkou-po-letech-navstivil-nemocneho-syna.html

Ale zbierkovači radšej na muníciu skladačku robili. Malo sa za tie peniaze nakúpiť údajne 2692 granátov ráže 122 mm.

To mohlo byť mŕtvych, že?

 

Iniciatíva Dárek pro Putina – údajne organizovaná Nadačným fondom pre Ukrajinu, Prispieť mohli darcovia aj kúpou tričiek. Zaujala ma aj podoba tričiek – publikovateľný názov má z nich jedine to s nápisom Dana bojuje v tráve, čo u mňa vyvolalo hodne pobavenia. Viac ma ale upútala skutočnosť, že darca – teda kupujúci, tričko stojí 70 eur – dá časť peňazí na výrobu a predaj trička, na jeho skladovanie a distribúciu, no a samozrejme prispieva aj na činnosť toho fondu. Potom ten zvyšok (aký asi???) ide na samotnú zbierku.

 

Možno je to lepšie, keď priamo posielam peniaze na účet, poviete si.

Ibaže opak je pravdou – peniaze idú do vreciek kšeftárov. Riadne si namastia vrecká na vašej naivite.

Vedeli ste, drahí zbierkovači, že ako píše článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/13/komedia-so-slovenskou-zbierkou-na-ukrajinske-granaty

nákup munície bude vraj zabezpečovať skupina medzinárodných obchodníkov so zbraňami, ktorí vlastnia okrem iného zaujímavé pasy s takým zvláštnym svietnikom. Už aj bývalý český premiér Babiš si povzdychol, že provízia má byť minimálne 1000 USD za kus. Títo ľudia sa za svoje neobvyklé provízie nikdy nehanbia.

 

Takže, drahí zbierkovači, tisíc dolárov provízia obchodníkovi za každý jeden kus granátu? To bude asi o dosť menej mŕtvych, ako ste čakali…

 

 

Elena

 

K diskusii kgb Kola  Však pokojne popýtaj od tých obchodníkov so zbraňami číslo účtu a posielaj im ich rovno tam.

 

necas

Hlboko Vás sklamem, prispievam. A dokonca som vychovala syna s postihnutím, jeho smrť zavinila lekárka, keď mal 15 rokov. Preto kopem v mojom blogu za ľudí s postihnutím často a intenzívne.  No a tie útulky majú tiež moju výraznú pomoc, dokonca nielen financie posielam a 2% z daní, ale i trestné oznámenia na páchateľov týrania podávam osobne. Je ich už pekná kôpka. Občas to aj v blogu spomínam.  A nejaké tie túlavé mačky, hlavne staré a postihnuté sme aj domov doniesli, zachránili a spokojne žijú u nás.

Mala by som sa Vás asi na oplátku opýtať, koľko Ukrajincov ste reálne zachránili, ale to by bolo asi zbytočné, že?

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300530x
Priemerná čítanosť článkov: 3177x

Kategórie

Archív