Založ si blog

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko.

Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom.

Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu.

 

Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný natoľko, že ho ťažko slušne k niečomu prirovnať.

Odrazu chce dohodu proti nenávistným prejavom a politickú kultúru ospevuje.

Šimečka, ktorý vyrobil manuál  ako treba robiť v štáte revolúciu, sa tvári ako posol mieru.

Verím, že pre neho a jeho stranu, či ich ďalších kumpánov, s ktorými na uliciach vykrikovali, je snaha zamiesť všetku vinu pod koberec to pravé orechové. Spoločensky a politicky korektné bude podľa nich už o všetkom, čo povystrájali, mlčať a tváriť sa, že to len tak zametieme do minulosti.

No starú belú.

 

Nie sme predsa ani slepí, ani hluchí, ani sprostí – atentátnik opakoval presne tie slová, čo pokrikovali na pouličných protestoch, Vykrmovali nimi davy tých, čo tam s nimi postávali, štvali ich.

Nie Fico, Blaha, Kaliňák, či Pellegrini – ale oni situáciu v spoločnosti vyhrotili natoľko, že dnes už slovo progresívny začína byť hanlivé. Až tak ďaleko to pán Šimečka a kolektív dohnali u nás, že ľudia dokonca za názov Dúha ten literárny levický klub atakovali – hoci tí amatérski spisovatelia si názov Dúha zvolili pred dávnymi rokmi, a z úplne iného dôvodu ako LGBT problematika. Nemyslím si, že Progresívne Slovensko prispelo ku zlepšeniu pozície ľudí z LGBT komunít u nás, skôr naopak.

A výrazne prispeli aj ku medzigeneračne nenávistným postojom –  stačí sa pozrieť spätne, ako ich fans vypisovali  na sociálnych sieťach, že pozamkýňajú starých rodičov a že by dôchodcovia nemali voliť.

Zabudli ste azda, ako Krúpa vyvreskoval na námestí, že „Fico im znovu unáša štát“? A čo Vašáryová, či smutnoherecké výkony podaktorých hercov? Však niektorí pouliční pokrikovači vyzerali ako diablom posadnutí pri tom vrešťaní.

Zabudli ste azda, ako sme boli označovaní za dezolátov, proruských agentov – len preto, že sa nedáme ako oni ohlupovať nejakým manipulátorom?

Ja teda nie – a ani na Čaputovú a jej preslovy, ako na Slnku v sieti, som nezabudla. Jej prínos ku kaleniu vody tiež nemožno prehliadať. Vystupovala menej nápadne, iste, ale o to zákernejšie, lebo tak štylizovaným, zdanlivo nič zlé nehovoriacim manipulatívnym preslovom sa ťažko brániť.

Progresívne Slovensko nám narobilo šarapaty viac ako dosť. Ako Sulík pripomenul v článku v linku

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/richard-sulik-progresivne-slovensko-prispelo-tomu-mam-kvoty-pre-migrantov

Slovensko bude musieť prijať 285 migrantov alebo zaplatiť za každého neprijatého nelegálneho migranta 20-tisíc eur, čo je 5,7 milióna eur. Hlasovanie o tejto otázke bolo podľa neho tesné, a aby tento návrh neprešiel, stačilo by len to, aby sa zo 46 poslancov „alibisticky“ nezdržalo hlasovania 29. „Medzi poslancami, ktorí sa zdržali, boli všetci poslanci za Progresívne Slovensko (PS) a nakoniec aj oni prispeli k tomu, že dnes máme kvóty,“ vyhlásil na tlačovej konferencii k prijatému migračnému paktu Richard Sulík.

 

Šimečka nám v preslove nezabudol pripomenúť, že i on už čelí vyhrážkam, a musel ísť vypovedať k tomu včera.

No to sa dalo čakať, že spustia tým vystrájaním v uliciach násilie. To je napodobivé, bez možnosti predvídať  kto , kde, kedy a ako napodobní dajakého ujetého páchateľa. Stačilo vidieť, čo sa dialo po útoku na pražskej filde, koľko hlupákov v Česku a dokonca aj u nás sa začalo vyhrážať útokmi. Nedokázali sa áni z toho poučiť a pouličné seansy pokračovali.

Čelí len následkom toho, čo sám spustil.

 

Harabin má pravdu. Myslím, že návrh na rozpustenie Progresívneho Slovenska bude potrebné riešiť čím skôr, lebo ak sa preukáže, že atentát bol dielom nie jedinca – ako tvrdia „hoaxeri“, ktorým sa po čase menia tie ich hoaxy na pravdu –

https://www.facebook.com/kovacik.milos/videos/3692846947626969/

v takom prípade je to jasný signál, že ktosi tu chce zvrátiť vývoj za každú cenu – a budeme potrebovať čas a priestor na to, aby sme sa vysporiadali s tými, ktorí sú v jeho pozadí.

 

 

Elena

 

P. S.:

A presne ako som predpokladala – lebo tak to býva aj pri streleckých útokoch rôzneho druhu – po pár dňoch začína liezť pravda na povrch. Ako píše článok v linku, už pred činom bolo možné zachytiť stopy jeho posolstva

https://www1.pluska.sk/regiony/ludia-ktori-juraja-c-stretli-osobne-tvrdia-nemalo-zmysel-mu-oponovat-toto-nim-prezili

mnohí po voľbách všimli, že na sociálnej sieti zverejnil niečo v zmysle, že Ficovi pomôže už len guľka.

Zjavne vysielal signály, že je agresorom, a mohol byť ľahkou obeťou pre tých, ktorí by potrebovali útočníka. Ak sa objavujú pochybnosti, či páchateľ konal sám, alebo či s ním spolupracoval niekto ďalší, sú celkom logické, presne taký typ človeka by si vyhliadli, aby za nich urobil špinavú robotu.

Podľa toho článku v linku už v roku 2019 pán páchateľ vykladal o Putinovych agentoch – skutočne jeho rodina ani len netušila o tom, čo plánuje vystrájať?

To, že sa s Jurajom C. diskutovalo skutočne náročne, potvrdil aj bývalý rozhlasák a novinár, dnes už 80 ročný dôchodca Jaroslav Burjaniv. “Práve on ma nahovoril, aby som do klubu Dúha vstúpil, bol jedným z jeho zakladateľov. S manželkou sme boli kedysi na Kryme a niečo som o tom zverejnil na facebooku. On ma verejne označil na Putinovho agenta, že odtiaľ za propagandu dostávam peniaze, s ním sa nedalo diskutovať. Tak som ho jednoducho zo svojho života vylúčil. To bolo v roku 2019, viac sme sa nestretli, prestal do klubu chodiť,” spomína Jaroslav.

 

K diskusii luna5  Hádam ich nebudem rozpúšťať ja. Píšem jasne, že by sa mal pozrieť generálny prokurátor na ich činnosť, ak nájde zákonné dôvody ukončiť ich činnosť, potom niet o  čom diskutovať.

 

Nepochybne nielen Progresívne Slovensko má špinavé ruky. Pripomeňme si Vašáryovú – https://www.youtube.com/watch?v=i5qkmt3WP90

a to bola pár rokov v diplomacii.  No spánombohom.

A Matovič tiež nech vydrží do januára, už bude možné žalovať to zastrašovanie  v súvislosti s povinným opakovaným  celoplošným testovaním.

 

pozorovateľ

Ad 1 nie som Ištván, ale Ištvánová, lebo na rozdiel od podaktorých vašich fanúšikov, ktorí nemajú jasno v rodoch a osobách, sa viem identifikovať jasne ako žena.

Ad 2  Progresívne Slovensko, mierotvorca, s politikou sladkou ako med. Na protestoch v uliciach s transparentmi ako sú Fico a Kaliňák vrahovia – no tak Vás verejne upozorňujem, že nenahlásenie  údajov o páchateľoch takého závažného  TČ znamená spolupáchateľstvo. No tak šup-šup, ten čo držal plagát s takým nápisom, na políciu uviesť dôkazy.  A to je len jedne príklad – ste si vôbec vedomý, že ak niekto organizuje nejaké podujatie, zodpovedá aj za konanie jeho účastníkov?

Progresívne Slovensko, a v ňom vojnový štváč Valášek, ako aj Biháriová iniciujúca petíciu za povinné vakcinovanie – dodnes nerozumiem, na základe akej kompetencie tak robila, má madam nejaké zdravotnícke vzdelanie? To čo si myslíte, že všetci sme padli na hlavu a máme výpadok pamäte?

https://domov.sme.sk/c/22795553/ps-vyzyva-vladu-na-zavedenie-povinneho-ockovania-pripravili-online-peticiu.html

Štát by mal nabrať odvahu vzoprieť sa zradikalizovanej „kričiacej menšine“. Povinné očkovanie a odškodňovací zákon sú podľa predsedníčky mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Ireny Bihariovej jediné spôsoby, ako sa Slovensko môže dostať z pandémie.

Nože, dajte verejne – k tej petícii, ktorou žiadalo Progresívne Slovensko nasilu všetkých vakcinovať, navrhli aj odškodňovací zákon  – ale len pre podnikateľov. Škody, ktoré mohli vzniknúť na zdraví či smrť „povinne vakcinovaných “ im boli ukradnuté.

Tak dajte verejne  tú vašu progresívnu predstavu, koľko by stálo trvalé poškodenie zdravia niekoho nasilu vakcinovaného? A na koľko by ste ocenili, ak by prišiel o život nejaký náš blízky? 

Som si istá, že je nás dosť, ktorí nezabúdame – a vieme presne pomenovať takéto správanie ako fašizujúce. Ak sme my pre vás boli zradikalizovaná kričiaca menšina, vy ste teraz čo?

 

 

 

 

 

 

Elena

Téééda 5. – Život za dve tisícky. . .

16.06.2024

Aká je hodnota života – kladieme si niekedy otázku. Obvykle v situácii, kedy nám osud túto hodnotu zvýznamní na našom vlastnom zdraví, alebo zdraví niekoho blízkeho. Pani Caroline Warner si otázku kladie dnes kvôli čiernobielejmačičke v Partizánskom na sídlisku Šípok nájdenej. Sú potrebné dve tisícky na jej záchranu. Ale dnes. Caroline Warner 1 [...]

Téééda 4. – Záverečná, Zuza. . .

16.06.2024

Ani nechcem zoširoka bilancovať bývalú prezidentku. Výstižne ju zhodnotili viacerí, napríklad tu Blaha https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/16/bye-bye-mrs-caputova Môj názor na ňu som písala jasne v blogu opakovane v priebehu času. Pre mňa je bývalá prezidentka osobou, ku ktorej úctu som stratila hneď na začiatku jej „prezidentského vykročenia“. Osobou, ktorá [...]

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

Poľská armáda / Poľskí vojaci / Poľský vojak /

Tisícky mladých Poliakov sa hlásia na výcvikové kurzy armády. Prejdú si základnou 'vojenčinou'

18.06.2024 12:52

Program "Prázdniny v armáde" sa podobá na základný vojenský výcvik.

Thajsko manželstvá homosexuálne

Thajský Senát schválil zákon o manželstve párov rovnakého pohlavia

18.06.2024 12:40

Thajsko stalo prvým štátom juhovýchodnej Ázie, ktorý povoľuje uzatváranie homosexuálnych manželstiev.

Jordan Bardella, Francúzska krajná pravica

Francúzska krajná pravica vyzýva na podporu: potrebujeme absolútnu väčšinu. Má šancu zvíťaziť v predčasných voľbách?

18.06.2024 12:17

Bardella varuje, že ak bude riadiť krajinu bez absolútnej väčšiny, nebude "môcť krátiť DPH za pohonné hmoty" a nebude ani "môcť drasticky znížiť imigráciu."

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia pátra po 12-ročnom Adamovi. Naposledy ho videli v Bošanoch

18.06.2024 11:55

Adam Štefkovič je vysoký 173 centimetrov, štíhlejšej postavy. Má približne 60 kilogramov, čierne krátke vlasy a tmavohnedé oči.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,895
Celková čítanosť: 9171434x
Priemerná čítanosť článkov: 3168x

Kategórie

Archív