Založ si blog

Na rovinu 11. – Bludári, klamári a ancikristi. . .

Zaujímavý článok o tom, ako Matovič na púti o dianí na Slovensku vykladal, uvádza v linku ako označil Matovič Fica za ancikrista

https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/08/ancikrist-fico-alebo-ako-to-na-puti-matovic-schytal

Nuž, keď dvaja vidia to isté, zjavne nevidia to isté, povedala som si. Naozaj nemá Matovič žiadne morálne zábrany vykladať, že žije so svedomím? Naozaj nemá žiadne morálne výčitky, keď sa obzrie do minulosti? Veď nútil pod existenčnou hrozbou národ ísť sa opakovane testovať – a doteraz nám nepovedal pravdu o tom, kam šli naše výsledky aj s osobnými údajmi. Kopa ľudí sa musela nútene vakcinovať, pod existenčným tlakom, napríklad mnohí študenti, lebo inak by si museli platiť denne „testovanie“. 

Prečo u nás takú závažnú situáciu pre národ riadil anglický agent Martin Pavelka, údajný študent epidemioĺógie?

Naozaj Matovič, Heger a ďalší, ktorí boli pri moci v posledných rokoch, nemajú morálny problém sa obzrieť?

 

Ďalšou z vecí, ktorej by sme v téme bludárov, klamárov a ancikristov mali venovať pozornosť, je preslov pána Šimečku –

https://www.facebook.com/izabela.ploscicova/videos/1749372022540829

vyzýva k odsúdeniu útoku na detskú nemocnicu  a  tiež na maximálnu pomoc nášmu susedovi – Ukrajine, ako to špecifikuje, pomoc humanitárnu a inú.

AKÚ INÚ pomoc má pán Šimečka na mysli – nebodaj vojenskú, aby nahnal Slovákov do vojny za Ukrajincov?

Verím, že nám to pán Šimečka verejne upresní.

A rada by som počula informáciu, či elektrinu, ktorú posielame drahejUkrajine, nám oni platia, alebo sa im na ňu skladáme my.

Je z môjho pohľadu smutné dotovať národ, ktorého zábery z pláží  a miest ukazujú pohodlné rekreovanie. To kto sa im tam chodí opaľovať, plávať v bazénoch a zabávať sa na diskotékach – azda Rusi?

Nežila som v časoch druhej svetovej vojny, tak ma uveďte, prosím, pamätníci tých čias do obrazu – hral tu na Slovensku v tej dobe niekto nejakú futbalovú ligu a behali športovci po olympiádach?

 

Pán Šimečka vyzýva tiež ku odsúdeniu útoku na detskú nemocnicu –

no tak ten útok odsudzujem verejne, jednoznačne a tvrdo. Som proti tomu, aby do akýchkoľvek vojenských konfliktov a kdekoľvek vo svete zaťahovali civilistov, a už vonkoncom nie deti. 

Je ale otázne, koho raketa na tú nemocnicu dopadla. To nejdem posudzovať, lebo podľa záberov to ja osobne rozlíšiť neviem a obe strany popierajú, že ide o ich raketu.

A ešte  jeden príbeh vytiahnime za uši na svetlo sveta – v úzkom súvise s tou nemocnicou.

Ako píše článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/09/ruske-media-o-zakulisi-utoku-na-kyjev-znicili-aj-velitelstvo

zasiahli Rusi bunkre v Kyjeve a zničili dôležité bezpečnostné sily Ukrajiny a NATO. Zasiahli aj nenápadnú budovu neďaleko detskej nemocnice Ochmatdyt v Kyjeve. Sídlilo tam rozhodovacie centrum ukrajinských bezpečnostných síl.

A predstavte si, článok v linku hovorí o tom, aké zariadenia boli pri tej detskej nemocnici – v rozpore s medzinárodným právom zjavne

https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/09/zacharovova-vysvetlila-ako-to-bolo-s-detskou-nemocnicou-v-kyjeve

Podľa Zacharovovej, ako sa to stalo aj predtým s ukrajinskou protivzdušnou obranou. Obranné rakety zišli z kurzu a zasiahli obytné budovy a sociálne inštitúcie. Už bolo potvrdené, vrátane mnohých svedkov, že jedna z rakiet NASAMS zasiahla budovu na území detskej nemocnice Okhmatdyt v Kyjeve. „Okamžite začali obviňovať Rusko z úmyselného vraždenia detí. Zároveň nikto nespomenul, že závod Artem sa nachádza vedľa postihnutej kliniky a v pešej vzdialenosti je komplex budov Ministerstva obrany Ukrajiny a skladov Ozbrojených síl Ukrajiny. Samozrejme, nikto nepovedal, že stúpenci Banderu zámerne rozmiestňujú systémy protivzdušnej obrany v obytných oblastiach a skrývajú sa za civilistov ako „ľudský štít“, zdôraznila diplomatka. Zacharovová poznamenala, že ide o hrubé porušenie medzinárodného humanitárneho práva.

To vážne sa také zariadenia majú budovať pri detskej nemocnici? Urobili si Ukrajinskí vojnoví mocipáni živé štíty z ukrajinských detí?

Som za to, aby sa striktne oddelili vojenské objekty od civilnej zóny – nielen na Ukrajine, ale všade na svete. Aby nevinní civilisti nedoplácali na likvidovanie vojenských objektov.

Jednoznačne  a otvorene verejne vyzývam, aby si v žiadnej vojne na svete nerobili z civilistov živé štíty a vojenské objekty umiestňovali mimo obytných zón.

 

 

Elena

 

P. S.:

A ešte jednej správe venujme pozornosť, uvádza ju článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/08/zelenskyj-dal-pokyn-slohnut-z-ruska-bombarder

Ukrajinská rozviedka sa pokúsila uniesť strategický bombardér Tu-22M3 z Ruska zo základne Engels. 

Na tento podvod sa pripravovali  s podporou NATO. 

Tu-22M3 je sovietsky a ruský nosný bombardér nadzvukových rakiet dlhého doletu s variabilným krídlom. Môže niesť jadrové zbrane.

Našli si pilota a chceli to skúsiť s krádežou lietadla – lenže pilot ich akciu nahlásil ruskej tajnej službe a uviedol, že mu Kyjev za únos lietadla sľúbil existenciu v zahraničí aj s rodinou. Uvažujem akú dlhú životnosť by mal –  ten pilot myslím, nie stroj. Lebo článok nastoľuje aj úvahu o motívoch činu – ťažko predpokladať, že to chceli len tak čorknúť – keď nemáme, tak ukradneme.

Mohlo ísť aj o pokus nakašírovať nejakú tragédiu, provokáciu s nedoziernymi následkami a ukazovať – aha – to Rusi, veď sme im pri tom zostrelili lietadlo. No a posledné, čo by potrebovali, by bol pilot nažive.

 

K diskusii  palenque  Pravdaže nie, toto nie je téma na smiech, som rada, že ste to pochopili správne.

 

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda zaútočila na veliteľské centrum Hamasu v Pásme Gazy

07.09.2024 15:24

Počas útoku zahynulo najmenej osem ľudí a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Handlová Fico

Podľa Fica to vyzerá tak, že buď bude šéfom parlamentu Danko, alebo ostane Žiga

07.09.2024 13:15, aktualizované: 14:12

Premiér sa vyjadril aj k odvolávaniu podpredsedu NR SR Šimečku z funkcie a prezradil aj to, či po atentáte uvažoval o odchode z politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9422985x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív