Založ si blog

Akotak 5. – Prenikavý úspech protiruských sankcií. . .

No čo vám poviem – spolok EU, ktorý si zvolil do čela opätovne starú kriminálnicu von der Leyen, podľa mňa podľa toho aj vyzerá.  Doteraz neboli schopní jej darebáctvo pri podpisovaní zmluv ohľadne vakcín legitímne potrestať – a ona sama nemala ani štipku sebakorekcie a hanby, že by  aspoň opätovne nekandidovala na ten post.  Do čela spolku teda zvolili osobu, ktorá evidentne konala nečestne voči členom spolku – štátom a ich občanom – a spôsobila svojimi postupmi obrovské škody.

Dokonca za ňu hlasovali aj niektorí „zástupcovia“  Slovenska – a pritom aj Slovensko dopláca stámiliónovými škodami z nášho rozpočtu za tento jej čin. A tak by som chcela vedieť, ako Generálna prokuratúra uzavrela tie podania ohľadne zrušenia strany PS. 

 

No a čo možno čakať od spolku, ktorý si zvolil do svojho čela opätovne túto osobu?

Len somariny a darebáčiny.

Už samotný tento fakt jej opätovného zvolenia poukazuje na mieru morálneho úpadku spolku ako celku.

A tak sa pozrime, ako úspešne sa popasovali s protiruskými sankciami.

 

O všeobecných dopadoch protiruských sankcií písal napríklad  tento článok

https://blog.sme.sk/branoondrus/politika/protiruske-sankcie-nefunguju-zapad-z-nich-profituje-a-rusi-financuju-vojnu

podľa ktorého je možné, že sankcie majú nevýznamný vplyv na ruskú ekonomiku, ale obyčajní ľudia v Európe musia znášať katastrofálne dopady protiruských sankcií napríklad v podobe prudko rastúcich životných nákladov.

Takže to bremeno na našich krkoch nie je dôsledok vojny na Ukrajine, ale výsledok sprostých nápadov tých, ktorých draho platíme, aby nás viedli k lepšej budúcnosti. 

A  ako článok ďalej uvádza – mnohé veľké európske, americké či japonské firmy v Rusku naďalej podnikajú a platia tam dane v miliardách dolárov. Zatiaľ čo európske vlády z daní obyčajných ľudí financujú pomoc Ukrajincom, európski veľkopodnikatelia financujú ruskú armádu. Zatiaľ čo obyčajní Európania platia v dôsledku protiruských sankcií horibilné sumy za predražené energie, dopravu a potraviny, veľké firmy zarábajú na ignorovaní tých istých sankcií miliardy dolárov. 

Podobne aj tu článok uvádza, že

https://branoondrus.blog.pravda.sk/2024/01/16/ked-ide-o-kseft-zapadne-firmy-protiruske-sankcie-ignoruju/

obyčajní ľudia musia čušať a znášať ďalekosiahle negatívne dopady sankcií v podobe brutálnej inflácie, zničujúcich cien energií a potravín, ale bohatí oligarchovia na sankcie kašlú, ba dokonca na nich nebotyčne zarábajú, keďže časť ich konkurentov z ruského trhu odišla. Protiruské sankcie nefungujú a sú nielen neúčinným, ale dokonca vedome zastieracim manévrom.

 

A aj tie sankcie, ktoré boli prijaté v júni 2024 – ako prezrádza článok v linku  – šli v tom istom duchu, že firmy spokojne ryžujú, kým obyčajní občania na tieto nápady doplácame

https://www.aktuality.sk/clanok/utCv40h/rada-eu-prijala-dalsie-sankcie-proti-rusku/

V stredu ešte dohodu blokovalo Nemecko. Z návrhu napokon vypadlo opatrenie, podľa ktorého by dcérske spoločnosti firiem z EÚ v tretích krajinách nesmeli svoj tovar reexportovať do Ruska.

 

Ako vzletný nápad nám bolo prezentované, že zhabú majetky a zmrazené účty Ruska a Rusov – presnejšie ruských oligarchov.

Zhabali ich jachty – s predstavou ako ich predajú a za peniaze z toho predaja nakúpia výzbroj pre drahú Ukrajinu.

No a už viac ako dva roky musia štáty platiť právnikov v drahých súdnych sporoch okolo týchto jácht.

A navyše musia platiť aj náklady na údržbu týchto jácht.

Nie, rozhodne nie sú malé – ako príklad celého toho vynikajúceho nápadu a jeho dôsledkov článok v linku

https://www.trend.sk/spravy/vlady-zabavili-ruske-superjachty-naklady-teraz-znasaju-danovi-poplatnici?itm_brand=trend&itm_template=article&itm_modul=article_hp_list&itm_position=4

uvádza Amadeu – loď v hodnote 300 miliónov dolárov zadržanú americkými úradmi na Fidži v roku 2022. Od doby, kedy bola Amadea umiestnená v prístave v San Diegu, sa nazbierali účty za údržbu vo výške 740-tisíc dolárov mesačne, alebo takmer 9 miliónov dolárov ročne, ktoré platí vláda USA. Musia tiež platiť platy posádky a vysoké poplatky za kotvenie.

V júni 2023 vláda USA predala aspoň jednu jachtu – šlo o jachtu Alfa Nero – v aukcii za 67 miliónov dolárov bývalému výkonnému riaditeľovi spoločnosti Google Ericovi Schmidtovi. Teda skoro predala – lebo ten od kúpy odstúpil z obáv o budúce právne problémy.

Nápad habať jachty bol teda skutočne vzletný – drahá Ukrajina dostala no veď viete čo, zato habači narobili občanom  vo svojich krajinách zbytočné výdavky navyše, a namiesto znižovania životnej úrovne Rusov znižujú životnú úroveň svojich občanov.

 

Takýmito krokmi ožobračujú nás a nivočia čoraz viac našu životnú úroveń.

Ibaže teraz nám drahá Ukrajina odstavuje aj ruský plyn, ako uvádza článok v linku

https://www.trend.sk/ekonomika/slovensko-januara-pride-rusky-plyn-ake-su-alternativy-kolko-budu-stat-kto-ich-zaplati?itm_brand=trend&itm_template=hp&itm_modul=article_hp_list&itm_position=5

Takže kto na to doplatí? Obyčajní slovenskí občania. Tí, ktorí už teraz živoria, aby sme hrdinsky financovali pobyt „odídencov u nás“, posielali zadarmo elektrinu Ukrajine a  kadejakú ďalšiu pomoc.

Článok v linku

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/717808-cesi-sa-boja-nedostatku-plynu-nemci-im-utahuju-kohutiky/

uvádza, že

Česko sa obáva, že nebude mať dostatok plynu, keďže import z Nemecka sa znižuje. Preto sa český minister priemyslu a obchodu Jozef Síkela listom obrátil na nemeckú vládu a Európsku komisiu (EK).

Nuž, my sa báť nemusíme, ako v článku v linku

https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/717557-rusky-lukoil-prestal-posielat-ropu-na-slovensko-ta-prudila-aj-do-slovnaftu/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

ministerka Saková povedala „Dnes som rokovala s ukrajinským veľvyslancom na Slovensku, pánom Myroslavom Kastranom, o aktuálnej situácii obmedzenia časti dodávok ropy na Slovensko pre ukrajinské sankčné zoznamy. Verím, že aj tento problém sa nám podarí vyriešiť k vzájomnej spokojnosti“.

Plne s ňou súhlasím – a myslím, že ani netreba dlhé debaty viesť – stačí jedna veta –

v takom  prípade vám, drahí ukrajinskí susedia, pozastavujeme akúkoľvek pomoc, vrátane zadarmo posielanej elektriny“. 

 

V plnom rozsahu sú to práve slovenskí občania, ktorí doplácajú na „protiruské  sankcie“.

Ako tak pozerám na našu životnú úroveň, sú tieto sankcie plne úspešné, pripomeňme si link, ktorý som v minulom blogu dala – prvenstvo sme dosiahli –  ibaže v rebríčku chudoby, ako dokladuje článok v linku

https://www.topky.sk/cl/10/2807021/Sokujuce-prvenstvo-v-rebricku-chudoby–Takmer-polovica-Slovakov-si-nemoze-dovolit-kvalitne-jedlo-

 

Naozaj chcete, aby nás niekam naďalej viedli ľudia s takýmito sprostými a nezmyselnými nápadmi, ako produkuje EÚ v rámci „protiruských sankcií“?

 

Elena

 

K diskusii

rubbeler  Nuž, ak si myslíte, že možnosť dať podanie na súd znamená prístup ku spravodlivosti, tak ste hodne naivný. To aj u nás som kedysi v blogu písala o situácii riešenia pochybení lekárov s následkom smrti v prípade panej, ktorej manželovi lekár smrť spôsobil zabudnutou kanylou a tá mu prepichla srdce. Zostala s dvomi malými deťmi, podala podanie na súd a ani po 25 rokoch, dvoch rozsudkoch US SR a 1 rozsudku medzinárodného súdu z Bruselu o porušení jej práv na Slovensku takýmto dlhým procesom nemala koniec súdneho sporu v dohľadne a rozsudok na papieri.  Prístup ku spravodlivosti si predstavujem kapánek inak – pre mňa by takým prístupom bolo, ak by súd vydal bezodkladne opatrenie, aby mohol majiteľ narábať sám s vlastným majetkom.

 

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je tefda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

V mlčaní 9. – Čo má spoločné Ukrajinec a Slovenka?

02.09.2024

Potrebovali by psychiatra obaja – aby sme nechodili okolo horúcej kaše. Skutočne nerozumiem, prečo niektorí ľudia, ktorí zvieratá radi nemajú a nesprávajú sa voči nim zodpovedne, skade-tade ťahajú zvieratá a iba im ubližujú. Začnime Ukrajincom. Naozaj sa premáham, aby som nedodala oveľa viac a oveľa tvrdších slov na adresu chlapa, ktorý vzal kocúrika z [...]

V mlčaní 8. – Aké idey KDH háji. . .

02.09.2024

Už dlho sa hovorí o tom, že je potrebné vymedziť, aký balík zdravotnej starostlivosti je základný, t. j. platený poistencami v rámci zdravotného poistenia. Na zvyšok služieb by si museli doplácať. A sme pri koreni problému. Ako píše článok v linku https://www.trend.sk/spravy/otazka-zavedenia-pripoistenia-nie-je-aktualnym-problemom-reaguje-rezort-zdravotnictva podľa MZ [...]

leto, horúčavy, turecko

Tohtoročné leto bolo najteplejšie v histórii meraní, uviedol Copernicus

06.09.2024 06:52

Extrémne počasie má dopady na ľudské životy, varujú klimatológovia a naliehajú na prijatie opatrení na zníženie emisií skleníkových plynov.

Georgia, streľba, Colt Gray

Polícia zadržala otca 14-ročného podozrivého z vrážd na strednej škole v Georgii

06.09.2024 06:35

Päťdesiatštyriročný Colin Gray je obvinený z neúmyselného zabitia, vraždy a týrania detí.

SR MV polícia bomby školy vyhrážky BAX

Bombové hrozby každý deň. Prečo sú cieľom školy? Evakuácia nie je všeliek na každú hrozbu, hovorí expert

06.09.2024 06:00

Niektoré školy zatvorili svoje brány a vyučovanie zrušili aj v piatok.

Malaysia National Day

Blanár napráva Dzurindove chyby v ekonomickej diplomacii, významný minister najväčšieho afrického štátu ho však obišiel

06.09.2024 06:00

Úspešný vstup Slovenska do EÚ a NATO sa spája s Mikulášom Dzurindom, ale na druhej strane urobil veľké prešľapy na poli hospodárskej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,952
Celková čítanosť: 9417723x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív