Založ si blog

Bez 7. – Tu už končia všetky žarty. . .

Bez akýchkoľvek morálnych zábran. Sprosté psychické týranie. To je prípad Moniky Jankovskej.

Bola prepustená na slobodu na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu z minulého štvrtka. A pri východe z väzenia nič netušiaca bola opätovne zatknutá.

Iste, páchala trestnú činnosť – a nepochybne by mala za ňu niesť následky. Ale tento spôsob „oslobodenia“ a opätovného zadržania rovno pred bránou je naozaj desivým psychickým týraním ženy ktorá má za sebou nedávny samovražedný pokus. Je to trochu iná pozícia ako boli anetickí psychopati z organizovaných zločineckých skupín, ktorí mali na rukách krv mnohých ľudí.

Otvorene – myslím, že vyšetrovateľ, ktorý takýmto spôsobom pristupuje ku riešeniu jej prípadu, by nemal robiť vyšetrovateľa, pretože

  • buď nechápe odlišnosť jej prípadu a prípadov tých vrahov,
  • alebo ju chápe, má sadistické sklony a je sám psychopat bez akýchkoľvek morálnych zábran.

Vôbec sa nečudujem, že sa psychicky zrútila. V podstate s tým asi aj ktosi kalkuloval – lebo čaká, že povie niečo, čo ešte zamlčala podľa nich.

Tu končia všetky žarty, nemožno sa len tak prizerať – inak nám bude pribúdať väzenských „samovrahov“.

Dala som dnes podnet Amnesty International ohľadne prípadu toho právnika, ktorý vo väzení zomrel údajne na covid a nemal prístup ku lôžku s prístrojom, t. j. ku Ústavou SR garantovanej zdravotnej starostlivosti. Ani ku notárovi a dokonca opakovane, aby mohol vystaviť splnomocnenie pre rodinu, aby sa mohla o jeho zdravotnom stave dozvedieť. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada Amnesty International.

 

Myslím, že týmito postupmi vláda stráca nielen legalitu, ale aj legitimitu.

 

 

Elena

 

K diskusii

criticus, predstav si, že ja som zažila sudcu, ktorý ako prvý rozsudok vo veci usmrtenia môjho jediného syna vyhlásil, že závažne pochybila nemocnica,  ale nie službukonajúca lekárka. N kto asi tam mohol pochybiť – kuchárka, vrátnička, upratovačka?  Jasné, KS to dal na správnu mieru.

No i tak hlboko súcitím s Jankovskou – a i Ty by si mal, lebo nie je v poriadku kohokoľvek psychicky týrať.  To čím pochybila Jankovská, s tým sa musí vyrovnať ona sama so svojim svedomím a orgány činné v trestnom konaní trestom. Ale toto jej zatknutie nebolo v poriadku, to Ti je hádam jasné, alebo nie?

Ja Ťa chápem, criticus,  pozri tu – i my mamy bojujeme proti nespravodlivosti, veľkej a dlho

 https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/06/06/fukanie-do-pupav-2-treti-a-posledny-otvoreny-list-premierovi/

ale to nemení nič na tom, že Jankovskú takto týrať nemali. Bodka.

Téééda 5. – Život za dve tisícky. . .

16.06.2024

Aká je hodnota života – kladieme si niekedy otázku. Obvykle v situácii, kedy nám osud túto hodnotu zvýznamní na našom vlastnom zdraví, alebo zdraví niekoho blízkeho. Pani Caroline Warner si otázku kladie dnes kvôli čiernobielejmačičke v Partizánskom na sídlisku Šípok nájdenej. Sú potrebné dve tisícky na jej záchranu. Ale dnes. Caroline Warner 1 [...]

Téééda 4. – Záverečná, Zuza. . .

16.06.2024

Ani nechcem zoširoka bilancovať bývalú prezidentku. Výstižne ju zhodnotili viacerí, napríklad tu Blaha https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/16/bye-bye-mrs-caputova Môj názor na ňu som písala jasne v blogu opakovane v priebehu času. Pre mňa je bývalá prezidentka osobou, ku ktorej úctu som stratila hneď na začiatku jej „prezidentského vykročenia“. Osobou, ktorá [...]

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,895
Celková čítanosť: 9164629x
Priemerná čítanosť článkov: 3166x

Kategórie

Archív