Založ si blog

Drak sa vracia 6. – Ako ušetríme v slovenskom zdravotníctve. . .

Mlčala som a predýchavala som pár dní ten hrozný príbeh.

Sú chvíle, keď sa nejaká desivá udalosť zo súčasnosti spojí s našimi spomienkami z minulosti.

 

Nie, môjmu synovi zdravotníci nevypli alarm –  nedostal sa ani na ARO, len na obyčajné interné, lebo na ARO vraj nemali miesto a previezť ho do inej nemocnice, kde by aspoň miesto na ARO bolo, sa neunúvali.

Ale zato sestry vypli alarm na ARO trojročnému Sebinkovi – a tak nemocnicou zdravotnú starostlivosť chlapček neprežil. Po piatich rokoch padol konečne rozsudok minulý mesiac  – a 4 zdravotníčky dostali trest za jeho smrť.

 

A ja som verila, že tí, ktorí majú riadiť slovenské zdravotníctvo, urobili opatrenia, aby sa už nikdy, nikdy, nikdy v žiadnej našej nemocnici neopovážil nikto vypnúť alarm. 

Nuž, zjavne to nie je pravda. 

Predstava ako zomieralo to bezmocné dieťa v „hniezde záchrany“ je pre mňa príliš zničujúca. Ako sa vôbec môžu pozrieť samy sebe do očí v zrkadle tie, čo žiadali vyplnúť ten alarm? ! A ten „kompetentný“, ktorý o jeho vypnutí v hniezde záchrany rozhodol, ponesie za hroznú smrť novorodenca zodpovednosť???))

Krucinál, ľudia, načo dávame peniaze na kúpu hniezd záchrany, keď na nich ktosi povypína pre svoje pohodlie alarmy?

Ak majú nefunkčné stáť naverímboha, tak ich ani nekupujme a ušetríme peniaze.

 

A tak verejne vyzývam výrobcov alarmov – prosím, dodávajte slovenským zdravotníkom výlučne alarmy, ktoré sa nedajú odstaviť od monitorovania.

Lebo nemáme záruku, že ich nejaký hlupák zamestnaný v slovenskom zdravotníctve, zasa  pre svoje pohodlie nevypne.

 

 

Elena

 

K diskusii:  Neviem si ani predstaviť, čo prežíva teraz tá matka. Lebo muselo to byť desivé rozhodnutie ísť tam odniesť svoje dieťa – určite iné ako rozhodovanie či si natrieť chleba s maslom alebo so syrom,  Nosila ho 9 mesiacov a porodila ho.  Neverím, že ho dala do hniezda záchrany mŕtve.

 

Téééda 5. – Život za dve tisícky. . .

16.06.2024

Aká je hodnota života – kladieme si niekedy otázku. Obvykle v situácii, kedy nám osud túto hodnotu zvýznamní na našom vlastnom zdraví, alebo zdraví niekoho blízkeho. Pani Caroline Warner si otázku kladie dnes kvôli čiernobielejmačičke v Partizánskom na sídlisku Šípok nájdenej. Sú potrebné dve tisícky na jej záchranu. Ale dnes. Caroline Warner 1 [...]

Téééda 4. – Záverečná, Zuza. . .

16.06.2024

Ani nechcem zoširoka bilancovať bývalú prezidentku. Výstižne ju zhodnotili viacerí, napríklad tu Blaha https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/16/bye-bye-mrs-caputova Môj názor na ňu som písala jasne v blogu opakovane v priebehu času. Pre mňa je bývalá prezidentka osobou, ku ktorej úctu som stratila hneď na začiatku jej „prezidentského vykročenia“. Osobou, ktorá [...]

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:55

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,895
Celková čítanosť: 9166247x
Priemerná čítanosť článkov: 3166x

Kategórie

Archív