Založ si blog

Na rovinu 7. – Neďaleko od Trenčína. . .

Podľa ľudovej piesne tam akási Katarína bývala.

Ale nielen ona, pravdaže – podľa popisu v príbehu na fb tam zjavne žije aj akýsi primitív dodnes.

Bohužiaľ, že žije – dodávam. lebo skoro utýral psíka.

 

Dotýrané zvieratko našli pri železnici v Drahovciach priviazané.

Ten magor ho týral dlhodobo. Psík mal na tele mnohopočetné rany, chronické aj otvorené. V príbehu na fb je obrázkov viac, pri pohľade na ne cítim bolesť toho psíka, každú jeho ranu.

Z dôverčivého šteniatka spravil ten magor krvácajúcu trosku, dokonca ho aj ťahal za autom. Pri čítaní takýchto príbehov ľutujem za tými krásnymi časmi praveku, kedy ľudské spoločenstvo človeka darebne konajúceho vylúčilo zo svojej skupiny a on skapal hladom.

Pozrite, ako ho dotýral –

https://www.facebook.com/photo/?fbid=867720235403347&set=pcb.867721018736602

 

Nuž, takíto ľudia by podľa mňa nemali mať deti, lebo z nich vychová akurát tak takých istých magorov ako je on sám.

 

Enviropolícia z Trenčína páchateľa vyšetruje, a ja akosi neverím, že to skončí u nás nepodmienečným trestom pre páchateľa. Neverím ani v jeho polepšenie a ani v to, že takému primitívovi hovoria niečo slová ako morálka či zodpovednosť. Zakaždým pri takomto odpornom príbehu si preto kladiem otázku, či by sme namiesto vyčkávania na spravodlivé odsúdenie gaunera nemali radšej mať Klub čiernych anjelov, ktorí by dotyčného v jeden večer stĺkli ako hada.

A kladiem si aj otázku – prečo zomrie v jednej chvíli sedem dobrých a slušných ľudí, a takéhoto lumpa máme okvačeného na krku?

 

 

Elena

 

 

K diskusii

K Drahovciam psíka len odvliekol a nechal trpieť pár dní dotýraného. Predpokladám, že je z okolia Trenčína,nakoľko ich enviropolícia to vyšetruje. Mali by o takýchto lumpoch zverejniť  meno a priezvisko, aj s fotkou, a nie ich chrániť utajovaním, akoby to bol národný poklad.

 

Naozaj 5. – Úlomky poznania. . .

06.07.2024

My sme nevedeli koniec príbehov, kam svet smeruje – ale vy zasa nepoznáte ich začiatok, neviete odkiaľ pochádzate – hovoria o nás Indiáni – Navahovia Uvažovala som o týchto slovách v dnešnom ráne. Je to pravda – lebo máme spoločný prazáklad a sme jedno so všetkými živými bytosťami. A napriek tomu sa k niim správame hrozne. Úcta ku všetkému živému [...]

Na rovinu 8. – Vo Veternej Porube (alebo žeby v Trstenom) je už neskoro. . .

05.07.2024

Nuž, v tej Veternej Porube je už neskoro – lebo podaktorí rodičia tam mali antikoncepciu brať už pred hodne dlhým časom. Vtedy, keď keď privádzali na svet svojich nepodarených potomkov, z ktorých mali vychovať slušných ľudí, čo zjavne zanedbali. Alebo možno v Trstenom, lebo psíka tam vraj ubili pri maštaliach – ako som získala informáciu priebežne. Predstavte [...]

Na rovinu 6. – Niekedy si nevidíme ďalej od nosa. . .

02.07.2024

Vidieť si ďalej od nosa je veľké umenie. Vyžaduje si schopnosť uvažovať prediktívne, aj schopnosť chápať súvislosti a dávať ich do zmysluplných celkov. Nie je to iba inteligencia a bystrosť, ale aj schopnosť nadhľadu, aby ste nevideli iba dieliky skladačky, ale celý zmysluplný obrázok. Je to schopnosť byť vizionárom. Nie každý má taký dar – vlastne ho má [...]

greta thunbergová

Gretu Thunbergovú zadržali na proteste v Haagu

06.07.2024 21:00

Švédsku klimatickú aktivistku zadržali v sobotu na demonštrácii, ktorú zvolala organizácia Extinction Rebellion.

česko, policie

Polícia zasahovala v pražskej štvrti Řepy po nahlásení streľby

06.07.2024 17:57

K incidentu prišlo na ulici Skuteckého na západnom okraji Prahy.

Robert Fico, prvé vystúpenie po atentáte

Fico tvrdí, že podporuje okamžité prímerie na Ukrajine a začiatok rokovaní

06.07.2024 14:47

Mier sa podľa Fica nedá dosiahnuť žiadnymi ultimátami, ani kladením nerealistických podmienok.

Viktor Orbán

Orbán píše pre Newsweek o zlomovom momente: Zmyslom NATO je mier, nie nekonečná vojna

06.07.2024 12:47

Čím viac sa lídri NATO domnievajú, že konflikt je nevyhnutný, tým väčšia bude ich úloha pri jeho vyvolaní, píše Orbán pre Newsweek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,911
Celková čítanosť: 9238184x
Priemerná čítanosť článkov: 3174x

Kategórie

Archív