Založ si blog

Kvapky krvi 4. – Čas vrán. . .

Včerajšok bol pre mňa časom vrán.

Autobus sa blížil k mestu a pri vstupe doň sa v rannných lúčoch slnka špacírovali na briežku popri ceste vrany. Horizont snehobielo žiaril Tatrami.

Poprad, ako inak.

V podvečerných slnečných lúčoch vraní park pôsobil rozprávkovo, vrany lietali a krákali. Vždy sa naň dívam srdcom, tak ako na vrany. Fotky sú moje, pravdaže.

 

 

Že sú vrany v mojom srdci som písala už viackrát. Sprevádzajú ma v rôznych zvláštnych situáciách, A od čias, kedy som prešla pod vedením šamana rituálom zomierania a znovuzrodenia, ich milujem ešte viac. Pripomínajú mi, že každý máme svoju vlastnú smrť, ktorá chodí s nami a nabáda nás v istých situáciách života, aby sme skutočne žili, kým zomrieme.

Dielik poznania mi prináša občas, keď sa s vami delím o nejakú myšlienku – a neinak je tomu i teraz. Do mojich „vraních blogov“ som spomienkovo dnes nazrela, a našla som odpoveď na otázku. Prekvapuje ma vždy znovu a znovu, ako nás koincidencie vedú. Kedysi som náhodne prihodila k nákupu z antikvariátu knihu Byl jednou jeden hrad. Kedysi som ju v blogu náhodne otvorila v rámci mojej koincidenčnej hry. A keď som vrátila k tomu blogu náhodne dnes, odpoveď sa mi ujasnila. Iba srdce, ktoré sa nezmenilo za tisíc rokov, je to pravé.

Je zvláštne, ako Zámer sveta krôčik za krôčikom tká príbehy,..

 

Elena

 

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9024920x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív