Založ si blog

DNES 48. – O nemlčaní, teroristoch a ľudských právach

Dnes  chcem hovoriť o dvoch skupinách ľudí. Tú prvú volám ĽUDIA KTORÍ NEMLČIA. Ozývajú sa proti neprávostiam, pomenovávajú otvorene kadejaké zlodejiny a to, čo v tejto spoločnosti nefunguje. Chcú zmeniť veci k lepšiemu a obetujú svoj čas i energiu na to, aby sa o veciach, ktoré je potrebné meniť, začalo v spoločnosti otvorene hovoriť. Skláňam sa s úctou pred ich ľudskou i občianskou odvahou.

 

Internetom sa včera mihla správička Slovensko chce na boj s terorizmom viac informácií zo súkromia rizikových ľudí, prinášajúca vyjadrenia o krajinách prijímajúcich osobitné zákony o boji proti terorizmu, ktoré „trochu uvoľňujú ruky polícii“.

Ide o vyjadrenia premiéra Fica (koho iného?!) v sobotňajšej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Všetky jeho citácie (v článku v úvodzovkách a šikmým písmom) sú dostupné na aktualne.atlas.sk podľa TASR, 24.1.2015, 14,55). Vyjadril sa tam, že „možno nás dotlačí svet, udalosti k tomu, že pre určitú kategóriu ľudí budeme mať iné pravidlá, pokiaľ ide o ich súkromie, telefónne či bankové účty“. … Takže, občania, pripravte sa na situáciu, že na Slovensku možno budú ľudské práva nie prvej, druhej a tretej generácie, ale ľudské práva prvej a druhej kategórie občanov.

 

Tí „druhí“ podľa premiéra Fica môžu byť nielen nejakí cudzinci (nad tými by podaktorí Slováci ľahostajne pohodili rukou, i keby sa to týkalo všetkých imigrantov, vrátane turistov) – ale môžu k nim patriť i občania Slovenska, „ktorí sa správajú iracionálne, zvláštne, správajú sa tak, že vyvolávajú pochybnosti o tom, či by v budúcnosti nemohli náhodou krajine niečo vyviesť…“

Takže, milí občania Slovenska, radím vám, aby ste sa prestali správať iracionálne a zvláštne, inak jedného rána zistíte, že máte zablokovaný účet k svojim peniazom v banke(radšej si svoje peniaze – všetci slovenskí maloteroristi – vyberte z banky hneď, ak dajaké máte). Reálni teroristi, predpokladám, nie sú odkázaní na účet v slovenskej banke.

Vaše telefónne účty zablokujú (neviem, vezmú Vám mobil alebo pevnú linku, či ju snáď  budú iba odpočúvať ako doteraz?!) a vaše právo na súkromie zlikvidujú už preventívne dávno predtým – ak by si mysleli, že by ste niekedy v budúcnosti mohli náhodou niečo štátu vyviesť.

Neviem, či v prípade, že takto neoprávnene podozrievaný a sledovaný človek nič nevyvedie, potom dostane od štátu nejaké odškodnenie, alebo chce pán Fico postupovať v štýle Keď sa rúbe les, lietajú triesky, či hesla Slušný človek sa nestane podozrivý.

 

Dojemná mi pripadá takáto protiteroristická starostlivosť voči vlastným občanom od štátu, ktorý nám sem vláči bývalých väzňov z Guantanáma (a údajne sem za nimi dováža aj celé ich rodiny, ktorým vraj u nás poskytujeme plnú zdravotnú a sociálnu starostlivosť). Čo keby ste nám k tomu povedali pár slov, pán Fico? Je to pravda alebo nie je?

Dôkladne ste – dúfam – preverili, že tí 8 skoroteroristi sú slušní ľudia, pretože na Slovensku sú podľa Vás vítaní len slušní ľudia a ako sám uvádzate  „…asi by sme nemohli len tak ľahko tolerovať, že sem príde 300 či 400 moslimov, začnú si tu stavať mešity a začnú meniť charakter, kultúru a hodnoty štátu…“ 

 

„Ale nie som zástancom nejakých mučiacich metód“ – dodal premiér nádejne. Lenže keď nás svet donúti…

 

Za perlu múdrosti pokladám, že ZATIAĽ by mala podľa neho platiť prezumpcia neviny a orgány činné v trestnom konaní by sa mali správať k týmto ľuďom rovnako. (To je úžasné právne vedomie a vedomosti o ľudských právach – po dočítaní článku som sa pustila ihneď do hľadania informácie, na ktorej vysokej škole náš pán terajší premiér vyštudoval právo).

 

Á – teraz si kladiete otázku, kde je tá druhá skupina ľudí, ktorú som v úvode článku spomenula? Nuž to sú ĽUDIA KTORÍ NEMLČIA – A MALI BY RADŠEJ MLČAŤ. Nezdá sa vám, že pán premiér je typickým predstaviteľom tejto skupiny?

 

Predná Hora, 25.1.2015

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002437x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie