Založ si blog

DNES 49. –„U Dobrovodských“ upratujú

Je to nepochybne úžasný pocit mať okolo seba čisto. Žiadne kopy odpadu, žiadny smrad, žiadny strach z vypasených potkanov. Tak zrazu, po šiestich rokoch – človeka zaplavia slzy radosti –a ja to plne chápem…

 

Teda – aby ste to nepochopili nesprávne – ja nemám doma taký neporiadok. A nemá ho ani pán Dobrovodský. Reč je o jeho susedoch a kopách odpadu, ktorý za tie roky naskladali vedľa jeho domu. Zúfalo sa po celé roky v snahe o nápravu obracal na rôzne inštitúcie v tomto štáte. Vie o tom asi celé Slovensko.

To, čo zažívala rodina pána Dobrovodského počas vianočných sviatkov kvôli svojim susedom, ma chytilo za srdce. Napísala som o tom viac v mojom článku Múdry sa učí z cudzích chýb alias Štát a rodina Dobrovodských na tomto blogu 3.1.2015. Zahájila som aj petíciu Výzva vláde SR – Spravodlivosť pre Dobrovodských, ktorú podpísalo za tie tri týždne 366 ľudí. Všetkým vám, ľudia, ďakujem, za odvahu a ochotu pomôcť svojim hlasom rodine pána Dobrovodského.

 

Pán Dobrovodský zažil veľa sľubov, žiaľ, prázdnych a náprava sa nikdy nekonala. Presnejšie – doteraz sa nekonala.

Chlapsky sa k veci postavil nový primátor Malaciek. Vysvetlil susedom pána Dobrovodského jasné pravidlá, nutnosť dodržiavať zákony, čistotu a poriadok. A začalo sa upratovanie. Zatiaľ naložili 4 veľkokapacitné kontajnery. Upratovanie pokračuje, ešte je tam bordelu stále dosť.

Podaktorí môžu namietať, že tie kontajnery zaplatí mesto. Lenže nechali by ste radšej rodinu Dobrovodských žiť v tej špine ďalej?

 

Aj z tejto situácie sa, ľudia, poučme. Voľme do funkcií kompetentných a čestných ľudí, ktorí sú ochotní a schopní veci riešiť. Takže, terajší pán primátor Malaciek Juraj Říha – nech sa Vám darí vo funkcii a nech ste v nej pre dobro občanov hodne, hodne dlho.

 

Pokračovať v petícii však treba.  Susedia pána Dobrovodského stále pália pod jeho oknami gumu, lepené drevo a kadejaké ďalšie svinstvá. Stále nemajú žiadne WC a robia potrebu kde ich napadne.  

Preto pre tých, ktorí chcete podporiť svojim hlasom spravodlivé doriešenie situácie Dobrovodských petíciu  Výzva vláde SR – Spravodlivosť pre Dobrovodských nájdete na:

http://www.peticie.com/vyzva_vlade_sr_-_spravodlivos_pre_dobrovodskych

 

Je to nepochybne úžasný pocit mať okolo seba čisto. Žiadne kopy odpadu, žiadny smrad, žiadny strach z vypasených potkanov. Pomôžme aj rodine Dobrovodských, aby tento pocit po rokoch utrpenia mohli zažiť.

 

Predná Hora, 27.1.2015

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005277x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie