Založ si blog

11. 3 Teraz by už mali odstúpiť dvaja. . .

 

Pod oknom mi práve teraz kuká šialená prednohorská kukučka, už tretí mesiac. Skutočne, jej kukanie sa aj dnes ráno pred piatou rozlieha hlasito doďaleka, každý deň, viac ako pol hodiny.

A rovnako skutočne sa teraz ja hanbím za voličov tejto vlády – namiesto nich.

Takže o tom bude môj dnešný blog.

 

Naša voľba vypovedá o nás samých…

Pretože v živote si vyberáme podľa toho, akí sme my sami. Konfrontácia hodnôt je silnou životnou úlohou človeka – volí si na svojej životnej ceste tie z nich, ktorým bude veriť a ktorými sa bude riadiť sám.

Ak sme čestní, volíme pravdu,  nečestné správanie a podvody schvaľovať nebudeme.

Ak nám však neprekážajú rozkrádačky a kadejaké darebáčiny, zatvárame oči pred špinavosťami, klamstvami a pred manipulovaním, zrejme čestnosť a úprimnosť voči sebe aj voči iným nebude tou našou najsilnejšou stránkou.

 

Nedá sa nevidieť…

Áno, niekedy nedokážeme rozlíšiť pravdu a klamstvo hneď, chvíľu váhame, klamári nás môžu oklamať – veď v tom sú podaktorí z nich majstrami. Lenže skôr či neskôr pravda na povrch vychádza a my si ju priznať potrebujeme.

 

Sú veci, ktoré sú nevysvetliteľné…

Kauza Bašternák – ktorá podľa môjho názoru speje do svojho finále. Pretože Brannobezpečnostný výbor NR SR, ktorý sa pokúsil vypočuť policajta z kauzy Náš človek, nemohol svoje mimoriadne zasadnutie ani len v utajenom režime zavŕšiť úspešne. Minister Kaliňák dal policajtovi  zákaz ísť vypovedať, odmietol ho zbaviť mlčanlivosti. Takže, pán minister, vyjadrite sa verejne, prečo ten zákaz?

http://domov.sme.sk/c/20368581/kalinak-zakazal-sefovi-timu-gorila-prist-na-vybor.html?ref=av-right

 

Minister sám pritom nevidí žiadny dôvod na odstúpenie, čo na tom, že klamal (zavádzal o svojom vzťahu s Bašternákom, popieral obchodovanie s ním, hoci podľa jeho neskorších tvrdení s ním obchodoval, odkupoval od neho podiel v B.A. Haus) – azda si myslíte, že to je niečo zvláštne? On nie.

A rovnako Gorilia základňa – kauza, v rámci ktorej sa údajne síce blíži ukončenie vyšetrovania po rokoch, no šéf vyšetrovateľov Marek Gajdoš i na stretnutí s prezidentom vraj potvrdil svoje rozhodnutie odísť a rovnako i to, že mnohé v tejto kauze je pravdou. Plne mu rozumiem, je znechutený, mohol by byť i zastrašovaný, ktovie. Veď ako si máme vysvetliť vyjadrenie samotného nášho premiéra Fica, ktorý medializoval takýto svoj názor „Ak sa niekto zbavuje zodpovednosti, uteká, tak nech je potom radšej ticho“.

Nože, pán premiér, prečo má byť vyšetrovateľ ticho – aby nepovedal veci, ktoré by boli podaktorým veľmi nevhod? Mal by to brať ako varovanie, alebo len ako zvláštnu filozofickú úvahu zo strany predstaviteľa moci v tomto štáte?

(http://domov.sme.sk/c/20364560/vysetrovatela-kauzy-gorila-nikto-nevyhanal-treba-ju-vysetrit-tvrdi-fico.html.)

 

Je to morálna dilema…

Veriť niekomu bezvýhradne a môcť veriť niekomu na 100 percent je z môjho pohľadu tou najzásadnejšou vecou v živote.

Dnes to už viem – žiadna naša bezvýhradná dôvera nedovedie nečestného človeka k tomu, aby nadobudol či vytvoril si morálne hranice a stal sa spoľahlivým. Nemožno čakať v tomto smere zmenu k lepšiemu, len odklad času, kedy sa prejaví nečestnosť opäť. V takom svete neexistuje bezpečie, neexistuje budúcnosť, v takom svete sa nedá dýchať ani žiť…

Voliči tejto vlády, ja sa hanbím za vás. Pretože ak nie ste ochotní cítiť spoluzodpovednosť a hanbu za to, čo robia vami volení zástupcovia, potom je to i o vašich morálnych hraniciach…

 

P.S.: Je 5, 15.  Šialená prednohorská kukučka pod oknom ešte stále kuká, má výdrž. I my, občania, by sme ju mali mať – a mali by sme rozhodne a otvorene žiadať, aby nám prestali nakukávať hlúposti a klamstvá…

 

 

Elena K. Ištvánová   Predná Hora 4.11.2016

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9000031x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie