Založ si blog

Nedám sa umlčať 5. – Ako premenovať Slovenskú republiku. ..

 

stovky ľudí, ktoré pracujú načierno, 12 hodín denne 27 dní za sebou, bez zaplatenej mzdy…“

TASR, 9.12.2016

Nuž, moji skalní čitatelia, nie je jednoduché písať o tom, čo dnes pomenujem – je mi z toho naozaj nevoľno. Ibaže dobre viete, že pomenovávam veci pravým menom.

Nie, nemýľte sa, prosím, v úvode článku nepíšem o Ugande, ani o žiadnej ďalšej rozvojovej krajine. Toto sa deje v súčasnosti na Slovensku. A ja si kladiem s pocitom zhnusenia otázku, kam sme to až dospeli v tomto štáte. A preto v mojom dnešnom blogu budem uvažovať nielen o informáciách, ktoré dnes medializovala agentúra TASR a sú podľa mňa mimoriadne závažné, ale aj o tom, čo všetko s tým súvisí, a čo by sme mali my občania spraviť…

Takže dnešný blog a jeho téma…

Otrokárstvo na Slovensku…

21. storočie, vyspelá európska spoločnosť, do ktorej sa tento štát hrdo radí (pravdaže, účelovo, podľa potreby našich papalášov – nie v situácii, týkajúcej sa práv ľudí s postihnutím, nie v situácii, týkajúcej sa práv obetí…).

A otrokársky spôsob práce, s porušovaním základných medzinárodných ľudskoprávnych a pracovnoprávnych zmlúv. Podľa medializovaných údajov (priniesol ich napríklad www.hnonline.sk podľa údajov TASR dnes, 9.12.2016) na výstavbe viacerých diaľničných úsekov pracujú načierno stovky ľudí. Pracujú navyše denne 12 hodín, 27 dní nepretržite. Často nemajú vyplatenú ani mzdu, ktorú zarobili.

Dnes to prezentoval poslanec Matovič i v parlamente. Jeho slová potvrdili priami svedkovia tejto podivuhodnej štátnej zákazky, kde sa štát namiesto dôslednej kontroly správa ako spolupáchateľ.

Údajne sa takéto zamestnávanie realizuje cez firmu Tibora Fujaka z Kysuckého Nového Mesta, čo Národná diaľničná spoločnosť kryje a dokonca sa v citovanom článku uvádza, že zástupcovia NDS zastrašovali inšpektorát práce.

Výčitky a nátlak zo strany NDS potvrdil i hlavný inšpektor práce zo Žiliny Rudolf Kubica v reportáži televízie TA3. Životný štýl pána majiteľa firmy údajne nezodpovedá tomu, čo vykazuje v daňových priznaniach – je podľa údajov z článku otázne, z čoho pán podnikateľ zakupuje drahé autá.

Krucinál, krucinál, krucinál, toľko špiny…

Ako to ide dokopy? Ako je možné realizovať také niečo na Slovensku? Nuž jedine tak, že časť ľudí v štáte sú občania, a časť ovčania.

Pretože každý zdravo uvažujúci človek – občan by rozhodne neprehliadal tie zlodejiny, ktoré sa tu dejú a nebol by k tým špinavostiam ľahostajný.

Ibaže, ak si niekto z vás myslí, že veci sa pohnú, ak ich vezme do rúk vyšetrovateľ, prokurátor, súd, tak je to naivný optimista. Na Slovensku pri vyšetrovaní darebáčin totiž všeobecne platí – vyšetrovanie skončilo, zabudnite…

Dá sa to. Lebo ovčania prikývnu poslušne hlavou, že novinári píšuci o špinavostiach sú prostitútky, ľudia dvíhajúci hlas proti darebáčinám sú extrémisti a oni – vzorní ovčania, sú voli(či).

Skutočne som nahnevaná, ako možno v tomto štáte pod taktovkou jednej správnej strany kryť darebáčiny všetkého druhu.

Čo by sme mohli spraviť…

Áno, môžeme premenovať Slovenskú republiku na Slovensku otrokársku republiku a žiť spokojne ďalej, akoby sa nič nedialo. Pod vládou správnej strany hľadieť v ústrety tej správnej budúcnosti…

Alebo sa môžeme, všetci spoločne a rázne, ozvať v mene všetkých tých bezbranných ľudí, ktorých tu niekto proste zneužíva…

Krucinál, kto kedy tento chliev vymetie?

K tomu dám článok zajtra….

Elena K. Ištvánová Predná Hora, 9.12.2016

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8937337x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie