Založ si blog

Ak A, potom aj B. . . 8. – Vo vlakoch . . .

 

Kotlebovci v medzinárodnom vlaku zachránili dievča pred znásilnením. Túto informáciu poskytol médiám Kotleba, ktorý zvolal začiatkom týždňa tlačovú besedu a na nej to médiám oznámil. Ostalo ticho, no videli či počuli ste tieto informácie niekde v médiách?

A tak dnes v mojom blogu o kotlebovcoch vo vlakoch, opatreniach  na ochranu bezpečnosti a la naša vláda a železnice SR,  aj o tom, čo ja ako občan vlastne od štátu a vlády chcem.

 

Cirkus okolo kotlebovcov…

Cirkus okolo kotlebovcov, ktorí za svoje vlastné peniaze cestujú vlakmi a snažia sa pomáhať občiansky pri ochrane cestujúcich, naberá už dlhú dobu raz menšie a raz väčšie obrátky, ale neutícha.

Médiami koncom roka leteli vyhlásenia, ako s kotlebovcami vo vlakoch Železnice SR zatočia. A ja som nechápala, že prečo. Keby som prevádzkovala železnice ja, bolo by mi úplne jedno, či mi do vlakov platiaci cestujúci prídu v športovej súprave značky Adidas, minisukni, zelenom tričku s logom svojej strany, alebo hoci v župane a s cedníkom na hlave, ak uctievajú Stranu lietajúcich cedníkov.

Nuž, vyhlásenia leteli – a skutočnosť sa ukázala ako vzdialená na míle od veľkohubých vyhlásení našich „mocných a múdrych“.

Našťastie, dodávam cynicky, pretože aj moje dieťa občas cestuje vlakmi z vysokej školy. A skutočne netúžim po tom, aby ju obťažovali alebo okradli nejakí lumpi.  A tak som sa opakovane vyjadrila ako občianka i ku kotlebovským hliadkam v mojom blogu tu  i na Blogovinách.sk.

Vítam tieto hliadky, cením si, že sa nájdu na Slovensku ľudia ochotní robiť niečo nezištne pre iných.

 

Čierno-čierna závisť…

Ach, hej, opakovane som ponúkala v mojom blogu vládnym stranám myšlienku, že namiesto prenasledovania kotlebovcov by do vlakov mali vybehnúť aj členovia ich vlastných strán. Veď predsa Kotleba nezakazuje vstup iných hliadok do vlakov. Lenže to by tie ostatné strany museli mať takých motivovaných členov, ako má on.

 

Kotlebova tlačovka…

Včera popoludní sa uskutočnila tlačová konferencia Kotlebu k incidentom, odohrávajúcim sa v posledných dňoch v medzinárodných vlakoch, ktoré prechádzajú Slovenskom.

Správu o nej priniesli Netky.sk (zdroj SITA) v článku s nadpisom Kotlebova hliadka zachránila dievča pred znásilnením, príchod polície trval 20 minút,

nájdete ho na:

http://www.netky.sk/clanok/kotleba-hliadka-vo-vlaku-zabranila-znasilneniu

 

O aké prípady ide?

Podľa uvádzaných informácií

v nedeľu 12. februára vo vlaku, ktorý smeroval z Berlína do Budapešti, pred zástavkou v Štúrove „boli skupinou asociálov okradnutí cudzí štátni príslušníci“. Uviedol aj prípad z pondelka, 13. februára, kedy taktiež v medzinárodnom rýchliku sa asociáli pokúsili o znásilnenie mladého dievčaťa.

Pokus o znásilnenie sa podľa jeho slov stal medzi Štúrovom a Novými Zámkami. Ako dodal, v tomto prípade práve vlaková čata ĽSNS privolala políciu.

 

20 minút…

„Dvadsať minút trval príchod polície,“ uviedol Kotleba s poukázaním na to, že policajná stanica bola vzdialená len 1,7 km od vlaku. „Ak by tam neboli odvážni členovia čaty, tak je znásilnená asociálmi,“ dodal. V tejto súvislosti Kotleba vyzdvihol dôležitosť hliadok ĽSNS vo vlakoch.

 

A co dál…

Ministerstvu vnútra Kotleba na tlačovej besede ponúkol, že ĽSNS rozšíri svoje hliadky na všetkých linkách. „Ak o to budeme požiadaní. Nemôže sa stávať, že budú znásilňované mladé dievčatá a prepadávaní cudzinci, čím si robíme hanbu my všetci“ dodal. „My len chceme, aby polícia vo vlakoch začala chrániť bežných ľudí,“ uviedol.

 

Máme predsa nálepky vo vlakoch…

Ja nerozumiem, čo tá prepadnutá dievčina, aj tí okradnutí cudzinci nepočúvajú televízne noviny? Veď pomoci sa mohli dočkať rýchlo a ľahko – neboli odkázaní na kotlebovcov.

Železnice SR to zariadili. Vo vlakoch už sú predsa na stenách nálepky – na každom vozni sú dve. Ak vás prepadnú, postačí zájsť na niektorú stranu vozňa a tú nálepku si čítať.

Veru tak…

 

Záverom…

Nuž, ja ako občan čakám od vlády, že mi ako občanovi bude poskytovať potrebné služby kvalitne. Ja si ju totiž platím.

A na mieste Železníc SR by som kotlebovcom poslala ďakovný list, že v mojich vlakoch sú.

Ja osobne im za to ako občan verejne ďakujem.

 

 

 

Elena K. Ištvánová   Predná Hora, 15.2.2017

 

 

P. S.:

Tri záhady prípadu:

Včera popoludní priniesli www.netky.sk správu, že vraj incidenty boli inak – údajne akýsi muž tú dievčinu budil a ona sa preľakla, takže privolala políciu, ktorá prišla o 8 minút.

Cudzinci, ktorí vystúpili bez batožiny vraj batožinu dostali neskôr, lebo sa našla vo vlaku. Zvláštny to príbeh.

Záhada do tretice: z najnovších článkov včera po cca 2 hodinách zmizol tento môj článok úplne. Nuž, demokracia ako lusk…

 

K diskusii –  Anysta, príspevok starý nie je, Práve preto dávam v mojich blogoch i link, aby si to každý mohol overiť…

 

16.2.2017 . Doplenie:

Ach, to ma potešilo…

Netušila som ani, že správa o pokuse znásilniť tú 16-ročnú dievčinu sa ukáže ako nepravdivá. Ako to výstižne v článku Kotleba si vymyslel znásilnenie vo vlaku napísal včera denník Pravda – žena sa stala iba obeťou vlakovej krádeže.

Predstavte si, nikto ju nechcel znásilňovať, len sa ju snažili okradnúť. To je predsa na Slovensku bežné a samozrejmé.

Hm, hm, no to sa mi uľavilo. 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9002087x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie