Založ si blog

Dych dňa 7. – Ako naštvať milión ľudí naraz. ..

Že sa to nedá? Že to vonkoncom nie je také jednoduché? Ale choďte, ide to rýchlo a jednoducho. Teraz vám dám na návod. Nie môj, ale zjavne renomovaného odborníka, ktorý také niečo „ľavou zadnou“ zvláda. Takže dnes o „renomovaných odborníkoch“, aj o nápadoch za milión (najlepšie unlikov).

 

Konečne sme v niečom svetoví…

Predstavte si, nie vďaka Ficovi, ale vďaka facebooku a jeho „Prieskumníkovi“.

Facebook sa rozhodol na Slovákoch testovať novú funkciu facebooku, ktorá zaujímavosť facebooku pre mnohých z nás podstatne znižuje. Na časovej osi – tzv. nefsweede – rozdeľuje príspevky do dvoch častí – „priateľov“ a „stránky. Z prehľadného a rýchleho nazretia do noviniek dňa sa tým stal chaos na druhú. Do priateľov napchali aj kadejaké sponzorované príspevky. Stránky zasa blúdia bez ladu a skladu, aj len náhodne raz pozreté, pretože ich zazdieľala sestra, aj kadejaké staré veci, úplne časovo nezoradene. Prvé tri som sa snažila označiť, že sa mi to nepáči, no naskakovali ďalšie podobné hlúposti. Človeku sa tú horu nezmyslov nechce pozerať – a tak si myslím, že nech facebook radšej nič nepersonalizuje, a po tejto skúsenosti nech radšej ani nech nič nové nevymýšľa. Ani ako vtip to nie je dobré, „drahý facebook“.

Myslím, že facebook by mal zakaždým dať užívateľom na výber, či nejakú novinku chcú, alebo pôjdu v starom pôvodnom režime. A tiež uvažujem, že je čas na náhradnú komunikačnú sieť, ktorá sa namiesto facebooku dá rovnocenne aj komunikačne využiť – mal by ju niekto urýchlene vytvoriť. Ja osobne kebyže nepotrebujem komunikovať s deťmi a rodinou, tak na celý facebook aj s jeho patologickými nápadmi v tejto chvíli kašlem.

No čo k tomu dodať? Ach, môj drahý Pinterest, teším sa, že ťa mám.

 

Záverom…

Škoda, že to testovanie facebook nezaviedol rovno celosvetovo. Mohol naraz naštvať aj miliardu užívateľov…

 

Elena   Predná Hora, 20.10.2017

 

P.S.: „Drahý facebook“ – kým ten váš hlúpy nápad s Prieskumníkom neodstránite, budem vás oslovovať len s malým „f“.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004696x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie