Založ si blog

Deň plný slnka 10. – Byť ženou. . .

 

Sviatky sú na to, aby sa oslavovali. I ten dnešný, sprofanovaný minulosťou, kedy ho viac slávili muži ako ženy…

Chcela som teraz pôvodne dať niečo o iluzívnosti a pamäti a aj nedávnom americkom strelcovi (medzitým už boli dvaja ďalší), ale to počká. Tak dnes len tak žensky, so žiarivým úsmevom (ach, áno, áno – robím si pauzu v nočnej práci, hodinu som sedela vo vani plnej voňavej peny, a celý večer si budem čítať, takže tichučko žiarim ako muška svetluška…)

No tak dobre, dnes o MDŽ, a o ženách.

 

Nuž, je to iné ako kedysi…

Spomínate si? Niekdajšie MDŽ bolo okartičkované (boli sme zasypané pohľadnicami) a oklinčekované. Dnešok priniesol cinkotanie blahoprajných SMS a fb prianí, vôňu Lidlom rozdávaných ružičiek a orchidey namiesto klinčekov.

Žeby len to sa zmenilo? Žiaľ, nie. Som človek starých čias a tradičných hodnôt. Vzťah je podľa mňa o zodpovednosti a má to byť celoživotná voľba. Rodiny dávnych čias boli pevnou oporou, ich korene siahali generáciami a človek niekam vrástol raz a navždy. Rodiny dneška skrehli, niekdajšie väzby „navždy“ sa stali behom na krátke trate, pretože ľudia vedia veľa o sexe, ale málo o láske.

 

Ženy a muži…

Nie, rozhodne nie sú rovnakí, čo neznamená, že nie sú rovnocenní.

Ženská predstava ideálneho chlapa býva rôzna – vysoký či nízky, s blond či čiernymi vlasmi, modrooký či hnedooký… Podstatnejšie ako výzor sú ale vlastnosti chlapa. Každá žena má predstavu o vlastnostiach, ktoré by ideálny muž mal či nemal mať. Podľa mňa chlapovi neuberá na mužskosti, ak dokáže variť a upratovať, práve naopak. A za moc dôležité pokladám, aby chlap dokázal „byť hrdinom“. No taký Špirko dnes, ten to dal – čestný a odvážny chlap, má môj obdiv, len aby to vystúpenie prežil v tom našom mafiánskom Slovakistane.

Ach, praví hrdinovia ma nadchýnali asi odvždy, takí bojovníci za dobro a spravodlivosť a lepší svet. Nemýľte sa ale, nemusia to byť len veľké hrdinské skutky, čo robia z muža hrdinu. Možno si niekedy vyžaduje viac odvahy žiť každodenný život čestne a zodpovedne, malými láskavými krokmi meniť svet, ako spraviť jednu veľkú vec.

 

Byť ženou…

Čím sa prejavuje ženskosť? Nuž, každý to vníma inak. Niekto ju spája s makeupom, výstrihmi, krátkymi sukňami, či flirtujúcim správaním.

Ozajstná žena je podľa mňa prirodzená, láskavá a vnútorne radostná. Dokáže dávať i prijímať. Prebúdza v mužovi jeho najlepšie ja, preto niekedy zdanlivo nepochopiteľne dokáže prežiť dlhý čas i s problematickým chlapom. Jej sila je v srdci, takže cítite to zvláštne svetlo, ktoré vyžaruje.

Priznám sa – ako žena milujem náramky na ruke, kopu sklenených korálikových náramkov a dlhé vlajúce sukne. Etno štýl a farebnosť.

Tak.

 

Záverom…

Dáme rýchly rozstrel, náhodne nenáhodný citát?

No, z tých mojich ešte nečítaných kníh otvorím jednu – „Boh nás potrebuje, aby sme sa mu podriadili, a mohol nás použiť pre svoje účely.“

Zaujímavé, však? Hm, malá lekcia o tom ako prijímať prichádzajúce? Akú moju hranicu to chce zbúrať?

 

 

 

Elena Predná Hora, 8.3.2018

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302040x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív