Založ si blog

S láskou 9. – Tvrdá a verejná otázka premiérovi Pellegrinimu. . .

Viete koľko na Slovensku stojí život jedného medveďa?

Nie, to ešte nie je tá sľubovaná otázka premiérovi – ale nebojte sa, určite k nej v tomto blogu prídeme. A ak čítate môj blog už nejakú tú dobu, potom určite vnímate ten môj šľahajúci dračí plameň. Veď hej.

 

O medveďoch…

Správička, ktorá sa nedávno mihla médiami o tom, ako ktosi upytliačil v Tatrách medveďa, vo mne vyvolala protichodné emócie.

Iste, bolo mi zvieraťa ľúto, že ho ktosi pripravil o život. Nemám nič proti medveďom, veď pred časom som sa v mojom blogu opakovane zastala medvedíc, ktorým ľudia zavinili smrť. Jednej z nich „odborníci na ochranu prírody“ najskôr vzali mláďatá a potom, keď ich zúfalá hľadala, tak ju zabili. Druhá sa udusila obojkom, pretože „experti na pokusy na zvieratách v prírode“ zabudli, že zviera rastie.

Zbierka zákonov č. 24 z roku 2003 uvádza zoznam chránených živočíchov a cena života jedného medveďa je ohodnotená na 80 000 eur. Mohla som iste vybrať aj iné zviera, sú aj drahšie v tom zozname. Ale medveď je taký slovenský, každému známy a obvyklý. Dokonca podľa šamanskej predpovede práve medveď by ma mal verne sprevádzať – preto som teraz pri chodení lesom bola z náhodného lomozu trochu vystrašená. Nuž tak medveď – a 80 000 eur za jeho život, pamätajte si to.

Na internete nájdete pritom aj oveľa väčšie sumy. Článok v Pravde s názvom Poľovníci zaplatia pokutu, medveďa strelili omylom uvádza, že pokuta za zabitie medveďa sa mohla vyšplhať až do výšky milióna eur.

 

Spomienka na zosnulých…

Ach, čo ju to trápi, poviete si – medvede a cena ich života. Dnes máme úplne iné starosti a myšlienky – spomíname predsa na blízkych, ktorí zomreli. Internetom sa valia pripomienky a spomienky, je to pre mňa neskutočne ubíjajúce.

A tak od rannej tichej láskavej spomienky som sa posunula k dračím plameňom. Maroško chcel žiť. Môj syn mohol žiť, mohol tu byť so mnou. smiať sa a pozerať televízor. A ja som nemusela znášať zosypanie všetkého čo som roky budovala a žiť to peklo, ktoré znášam – nebyť jednej lekárky, ktorá mu neposkytla potrebnú zdravotnú starostlivosť. A ešte si dovolí vypisovať súdu, že život človeka s postihnutím je menej hodnotný a že sme ho predsa ani nemohli mať radi tak ako zdravé dieťa. Musím sa hodne ovládať, aby som tu v tejto chvíli nenapísala pár skutočne tvrdých slov na jej adresu. Mám dosť čakania na spravodlivosť, vlečenia súdneho sporu s nemocnicou a ich nekorektného správania po potvrdenej chybe. Dupem na hranici svetov, hlasno a netrpezlivo, silne ako nikdy doteraz.

 

Ešte stále netušíte o čom bude moja otázka, však?

No, tak si teraz si dajme dve a dve dokopy. A nahoďme tú sľubovanú otázku premiérovi.

Takže, pán premiér Pellegrini

ako je možné, že v tomto štáte je za zabitie medveďa pokuta do milióna eur a za usmrtenie môjho dieťaťa nemocnica dostala pokutu 5000 eur???

A páchateľom sa zdá veľa aj „odškodnenie“ pár tisíc eur???!!!

V akej spoločnosti to žijeme?

Kedy sa konečne tento štát začne slušne a dôstojne správať voči obetiam pochybení lekárov?

 

Elena  30.10.2018

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999823x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie