Založ si blog

Verím 1. – Plus ultra. ..

 

O krásnu koincidenciu sa s vami chcem podeliť…

Zároveň vám tým prezradím môj dnešný príspevok v našej tajnej konštelatérskej skupine Delta, ale čo už…

Napísala som tam:

„Včera som po mojej besedoprednáške dostala kalendár s myšlienkami o Bohu. A keďže dcéra Kika vytiahla po príchode domov kalendár s mačkami, ktorý kúpila, vedela som, že môj kalendár má pre mňa nejaký odkaz a darujem ho potom ďalej (viem i komu, našej upratovačke na pracovisku, ktorá je moc láskavý človek).

No a k tomu odkazu – vytiahla som ho k písaniu blogu o šírení dobra, dvakrát som ho náhodne otvorila, cinkli mi dve silné myšlienky.

 

Jednou z nich je:

Boha to stálo nekonečne veľa, aby mohol nám dávať zadarmo.

Mne tá myšlienka hovorí, že šíriť dobro má význam. Keď môžem, nezištne pomáham. Myslím, že dobro zapúšťa korienky ako semienka púpav, aj v najdrobnejšej pukline steny, či asfaltu chodníka dokážu vyrásť. A potom zrazu vidíme ich zlatožlté kvety, ktoré ako malé slniečka prežiaria náš deň.

 

Druhá z nich je príbeh:

Kedysi v stredoveku boli v španielskom erbe dva gibraltárske stĺpy s názvom „Non plus ultra“, t. j. „Niet nič nad to“. Stĺpy symbolizovali pohoria okolo Gibraltáru, lebo ľudia si mysleli, že tam je koniec sveta. Keď Kolumbus objavil, Ameriku a svet sa tým zväčšil, nahradili ho v erbe nápisom „Plus ultra“, t. j. „Pokračuje to ďalej“.

Pre mňa ten príbeh znamená pripomenutie, že naše obzory poznania sa stále rozširujú, meníme v dôsledku toho pohľad na veci.

Skončila mi trojdňovka pokonštelačného „ničnerob“, a mňa to náhle a prudko posunulo. O tejto myšlienke vám tu v blogu nič viac neprezradím.

 

 

Elena   16.1.2019

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8998953x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie